Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vulkanolog Harry v minulosti zažil výbuch sopky, při kterém zahynula jeho partnerka. Po 15 letech přijíždí na kontrolu do Dante´s Peak, v jehož bezprostřední blízkosti se nachází sopka, která jeví nepatrné, přesto ale znepokojující známky aktivity. Z městečka se mezitím stalo poklidné prosperující místo, těžící z turistického ruchu. Harry provede několik měření a zjistí, že ze země začíná unikat nezvyklé množství kysličníku uhličitého, který způsobí udušení dvou lidí při koupání v termálních pramenech. Je přesvědčen, že je potřeba lidi připravit na případnou evakuaci. Když to sdělí představitelům města, narazí na velký odpor, protože se tím nabourávají všechny jejich ekonomické i politické plány. Jediný, kdo mu uvěří a bere věc vážně, je starostka Rachel. Nebezpečí se brzy ukáže jako mnohem větší, než si i Harry původně myslel? (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (242)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $116miliónovTržby USA $67,127,760Tržby Celosvetovo $178,127,760║ Ten rozpočet tam je teda cítiť, takže v rámci trikov sa jedná o vyšperkovanú záležitosť, taktiež o porciu dobrodružstva nie je núdza, herci sú fajn, skôr kompaktnosť celého príbehu nevyznie ako by mala, lebo miestami to príde až moc laxne, hlavne konania v niektorých prípadoch, váhanie o tom či potvrdiť počiatok narastajúcej erupcie sopky či samotná evakuácia mesta. Slušný priemer ktorý ale rázne u mňa prekonáva konkurenčne tematická Sopka. /60%/ ()

2Pac 

všechny recenze uživatele

Stupidny americky kvazi thriller s tak blbym scenarom, az ma to boli pri srdci. Mačovske hlasky 007-cky aka P.Brosman su hrozne klisovite, herecke vykony ostatnych nestoja za zmienku a navyse je vo filme tolko stupidnych chyb...ach jaj...Film na mna naviac posobil tym, ze kazdu blbost musia hlavny protagonisti podrobne popisat a vysvetlit, strasne priblblo...hviezdy to dostalo odo mna iba za par dobrych scen. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

S trochu jiným přístupem mohlo být Rozpoutané Peklo dalším Twisterem - což si od něj ostatně producenti slibovali;) Žádná apokalypsa devastující minimálně celý kontinent, ale na poměry přírodněkatastrofického subžánru v podstatě komorní záležitost, kdy je zlikvidováno jedno menší horské město a přilehlé usedlosti:) Bohužel se kdosi rozhodl udělat z toho rodinný dobrodružný film kořeněný hodně za čárou byvšími blbostmi, takže poctivě odvedená práce na zvláštních efektech je pohřbena téměř stejně dokonale jako *spoiler*. A je to opravdu škoda, protože to má spád, sympatické hrdiny (včetně typických byrokratických záporáků) a několik skutečně vychytaných scén. Celkově rozhodně stojí za vidění podstatně víc než druhý obdobný sopečný snímek z téhož roku - ten s velmi nápaditým názvem Sopka, kde Tommy Lee Jones s Anne Heche povlávali nad lávovými proudy na hasičském žebříku;) Dávám 70%. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Dosti nezáživný katastrofický film. První část je vlastně jen nudné čekání na to, až se konečně NĚCO seběhne a když už na TO konečně přijde, je to krátké a nezáživné. Postavy jsou napsány trapně podle klasické šablony, akční scény jsou pitomé až trapné. A konec, takový prostě nečekáte, protože film vlastně skončí, než se stihne něco odehrát. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Neškodná hollywoodská hračička, chytře orientující své omezené ambice do sféry nápaditě dobrodružného rodinného snímku. Okrajově ve stylu Twistera - s horším vizuálem a méně chytlavým akčním drajvem, zato však s neméně sympatickými hrdiny a uvěřitelnějšími hero-scénami, které jsou sice určeny k zábavě u domácího kina a s volume pořádně doprava, ale nesnaží se (snad jen s jednou výjimkou) dělat z diváků blbce (jako to prováděla stejně stará Sopka). Vzhledem ke kvalitám je zdejší hodnocení opravdu hodně zcestné.. 80% ()

Galerie (40)

Zajímavosti (63)

  • V jednom bode sa uvádza, že zariadenia na meranie sklonu (tiltmeter) nastavené okolo hory neregistrovali žiadne zmeny v tvare hory. Keď sopka Mt. St. Helens sa chystala vybuchnúť, takéto zariadenia zaznamenali zmenu v uhle pohľadu zeme, kde boli umiestnené, čo naznačovalo masívny podzemný tok magmy, ktorý spôsobil nábeh hory na severnej strane. Na základe týchto údajov boli schopní spraviť niekoľko pomerne presných odhadov o povahe nadchádzajúceho výbuchu. Skutočnosť je taká, že pri sopke St. Helens vedci veľmi podcenili množstvo energie, ktorá sa nahromadila. Vedúci vedec z USGS si zriadil svoju pozorovateľskú stanicu takmer priamo proti nábehu hory namiesto toho, aby ju umiestnil bokom, pričom predpokladal, že vzdialenosť šiestich míľ bude bezpečná. Avšak keď sopka vybuchla, výbuch bol omnoho väčší, než sa očakávalo, vedec zomrel a jeho telo nikdy nenašli. (Pat.Ko)
  • Psy, ktoré hrali Roughyho, boli vlčie hybridy (čiastočne vlk a čiastočne Airedaleský teriér). (MarcelB)
  • Malý rybársky čln, ktorý Harry (Pierce Brosnan) použije na únik pred erupciou, ako aj rodina Rachel (Linda Hamilton), vidíme na nej registračnú značku štátu WA, no plavidlá registrované v štáte Washington používajú skratku WN (čas cca 1 h 11 minút). (Pat.Ko)

Reklama

Reklama