Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vulkanolog Harry v minulosti zažil výbuch sopky, při kterém zahynula jeho partnerka. Po 15 letech přijíždí na kontrolu do Dante´s Peak, v jehož bezprostřední blízkosti se nachází sopka, která jeví nepatrné, přesto ale znepokojující známky aktivity. Z městečka se mezitím stalo poklidné prosperující místo, těžící z turistického ruchu. Harry provede několik měření a zjistí, že ze země začíná unikat nezvyklé množství kysličníku uhličitého, který způsobí udušení dvou lidí při koupání v termálních pramenech. Je přesvědčen, že je potřeba lidi připravit na případnou evakuaci. Když to sdělí představitelům města, narazí na velký odpor, protože se tím nabourávají všechny jejich ekonomické i politické plány. Jediný, kdo mu uvěří a bere věc vážně, je starostka Rachel. Nebezpečí se brzy ukáže jako mnohem větší, než si i Harry původně myslel? (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (241)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Vydařený katastrofický thriller se skvělým Piercem Brosnanem v hlavní roli, hodně dobrými triky a s nádhernými lokacemi. Je to právě krásná příroda, která dělá Dante's Peak tak milý a útulný i když se rozkládá pobíž spící sopky. O to jsou pak záběry zpustošeného a popelem pokrytého městečka děsivější. Nejlepší katastrofický film devadesátých let. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Na dobu vzniku film s velice solidními triky a silným hereckým obsazením. Pravdou ale je, že Džejms Bond se Sárou Konorovou se dvěma rošťáky mi k sobě moc nešli. Bylo ale jasné, že zkušenosti se službou královně a boj s roboty naše hrdiny natolik zocelil, že i erupce sopky dopadla pohádkově. Příjemná oddychovka, ale nejsem si jist, zda ji zhlédnu opakovaně. V dnešním bídném programu byla volba tohoto filmu vyloženě nouzové řešení. ()

Reklama

Adman 

všechny recenze uživatele

Pro mě taková klasika. V brzké budoucnosti jasný výbuch dlooouho neaktivni sopky, kterou si je jistý jenom hlavní hrdina Pierce Brosnan, avšak všichni okolo něj jsou však přesvědčeni o opaku či o tom že nemá cenu zbytečně plašit lidi kvuli něčemu co není ani podložené důkazy... a aby se lidé vystěhovali z města které tak dlouhou dobu pracně a namáhavě budovali se nechce nikomu ani druhé hlavní postavě - starostce devíti tisícového města pod sopkou Lindě Hamitton. Avšak stane se něco s čím nikdo nepočítal :oD sopka vybuchne - a ukazuje se pravda a to, že pravdu měl kdo jiný než hlavní hrdina Pierce... ale na omlouvání se za chyby už je pozdě!!... začíná boj o život, protože děti starostky se rozhodly zachránit svou babičku, která žije vysoko, na úpatí sopky... Pierce, jakožto jakjinak už dávno seznámený s Lindou jedou zachránit děti.. o vlásek unikají smrti, ale bohužel babička Rút, to nepřežije. Vše končí šťastně, což prostě musí být! gg ... a mimoto miluji katastrofické filmy. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Ta Linda Hamilton vážně ty průsery přitahuje jak magnet. Nejdříve o její život usiloval terminátor a teď pěkně „nažhavená“ sopka. Joó naštěstí je nablízku bond Brosnan, který se z podobných šlamastyk dokáže dostat jako nic. Bohužel ani tento katastrofický film mě nějak závratně neokouzlil. Průměrný scénář se sice snažil vykouzlit nervy drásající momenty, při kterých by nejednomu ztvrdla krev v žilách, jenže to by to musel točit jiný „tvrďák“, než Roger Donaldson. Naivita a celková (ne)uvěřitelnost některých pasáží mi totiž dost pokazila celkový dojem z filmu. To však nic nemění na tom, že to zničení města vypadalo pěkně – v podobné situaci bych se ocitnout rozhodně nechtěl…60% ()

Siegmund 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale nejsem schopen ohodnotit tento prakticky úplně zbytečně natočený film lépe. A ta jedna hvězdička je za pěknou přírodu a standardní herecké výkony. Jinak je děj filmu od samého začátku jasný. Kromě toho, že film je zaplněn technickými nesmysly mi na něm vadí neustálé bláhové a nesmyslné utěšování a chlácholení, jak se nám nic nestane, jak to zvládneme, jak to dokážeme atp. (Neděle 16.05.2010) ()

Galerie (40)

Zajímavosti (63)

  • V barovej scéne (čas cca 48 minút), večer predtým, ako má Harry (Pierce Brosnan) a tím opustiť Dante's Peak, Paul (Charles Hallahan) kráča za Rachel (Linda Hamilton) a Harrym a volá Rachel skutočným menom Linda (vo VHS verzii). (Pat.Ko)
  • Keď Paul (Charles Hallahan), Greg (Grant Heslov), Terry (Kirk Trutner), Stan (Tzi Ma) a Nancy (Arabella Field) dorazia na Dante's Peak (čas 21 min), Stan poznamená, že obyvatelia mesta sa musia pri hore cítiť príjemne a Nancy poznamená: „Áno! Presne ako Pompeje.“ Sopka Vezuv neďaleko dnešného Neapola vybuchla 24. augusta 79 n. l., zničila Pompeje a Herculaneum a zabila 16 000 ľudí. (Pat.Ko)

Reklama

Reklama