Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vulkanolog Harry v minulosti zažil výbuch sopky, při kterém zahynula jeho partnerka. Po 15 letech přijíždí na kontrolu do Dante´s Peak, v jehož bezprostřední blízkosti se nachází sopka, která jeví nepatrné, přesto ale znepokojující známky aktivity. Z městečka se mezitím stalo poklidné prosperující místo, těžící z turistického ruchu. Harry provede několik měření a zjistí, že ze země začíná unikat nezvyklé množství kysličníku uhličitého, který způsobí udušení dvou lidí při koupání v termálních pramenech. Je přesvědčen, že je potřeba lidi připravit na případnou evakuaci. Když to sdělí představitelům města, narazí na velký odpor, protože se tím nabourávají všechny jejich ekonomické i politické plány. Jediný, kdo mu uvěří a bere věc vážně, je starostka Rachel. Nebezpečí se brzy ukáže jako mnohem větší, než si i Harry původně myslel? (TV Nova)

(více)

Zajímavosti (63)

  • Spoiler: Hlavná erupcia sopky nastane až po 53 minútach filmu. (Pat.Ko)
  • Spoiler: Svojim scenárom prispel Leslie Bohem k tomuto filmu a aj k filmu Denné svetlo (1996). V oboch filmoch sú diváci vedení k presvedčeniu, že pes zomrel, no v oboch filmoch sa pes neskôr objaví a nakoniec prežije udalosti. (Pat.Ko)
  • Spoiler: Pierce Brosnan uviedol v tlačovom rozhovore krátko po uvedení filmu, že pred natáčaním tejto scény (čas cca 1 hodiny 28 minút) cvičil výkrik "Je to pyroklastický oblak!" pred zrkadlom šesť dní. Brosnan uviedol: "Je to kľúčová emocionálna scéna filmu a potreboval som tú výslovnosť mať presne správnu. To je herectvo." (Pat.Ko)
  • Spoiler: Keď láva začína ničiť horskú chatu, všetci bežia, aby sa dostali na malý čln. Pri prvom natočení tejto scény sa čln potopil. Jamie Renée Smith nevedela plávať a Pierce Brosnan ju držal, kým ju člen štábu nevytiahol z vody. (Pat.Ko)

Reklama

Reklama