Reklama

Reklama

Duch boje

  • Thajsko Chocolate (více)
Trailer 1

Nový film od tvůrců "Ong Bak"! Zen, která se narodila z lásky vraha Yakuzy a jedné nebezpečné krásky, je velmi zvláštní dívkou. Žije odřezána od světa a objeví v sobě vlastnost, která v kořenech změní její život. Tato obzvláštní vlastnost ji umožňuje okamžitě dokonale napodobit jakýkoliv bojovný pohyb, který uvidí. Mezitím dívčina matka onemocní rakovinou, ale přestože jim mnoho mužů dluží, nemají peněz na její léčení. Zen se rozhodne, že pomoci nově získaných schopností sežene peníze od dlužníků a zachrání nemocnou matku. Od této chvíle ji udržuje při životě jen jediná věc - boj. Přestože se narodila jako autistka, pomocí kousku čokolády se dokáže vymanit ze svého vnitřního světa a stát se zápasnicí bojového umění, jakou ještě svět nikdy neviděl. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (149)

BuryGol 

všechny recenze uživatele

Tak Thajsko pomalu ale jistě začíná dohánět Hong Kong v kvalitě bojovejch filmů. Tentokrát se tady objeví JeeJa Yanin, což je jakoby Tony Jaa v sukni. Podle mě je super, že se do martialu začínaj obsazovat i slečny. A pokud to uměj a jsou zároveń i pohledný jako JeeJa, bavim se u toho královsky a vůbec mi nevadí tradičně slabší příběh. Nebudu se rozepisovat o autismu, ale JeeJa ho myslim zahrála dobře a scéna dvou mentálně postiženejch bojovníků..to nevim, kde na to choděj. Na konci se člověk dozví, že natáčet bojový scény je sice sranda, ale občas to pěkně bolí. Já se jdu kažodpáně podívat, co Thajci ještě v tomhle směru natočili...protože tohle mě fakt baví! ()

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Další thajská akční řezničina, kterou by si fanoušci žánru rozhodně neměli nechat ujít. Prachya Pinkaew nám opět předkládá jednoduchý, ale smysluplný a nijak neurážející scénář. O co tu jde, ale především jsou znovu vynikající a nápadité bojové scény jaké nemají obdoby. JeeJa Yanin možná není jako Tony Jaa, ale je to určitě nejnadanější asijská akční herečka(co se bojových schopností týče), kterou jsem kdy viděl. Doufám, že bude v natáčení pokračovat. Celkově se mi Chocolate líbilo trochu méně než předchozí Pinkaewovy filmy, ale i tak se jedná o skvělou podívanou, pro příznivce thajského boxu povinnost vidět :-) ()

Reklama

jondoe 

všechny recenze uživatele

Velmi dobry akcny film, ktory sa mi pacil ovela viac ako Ong-bak 2. Pribeh nie je nicim vynimocny a herecke kvality v tejto akcnej jazde radsej ani nehladajte, lebo tu jednoducho nie su. Scenar rovnako priblbly ako vo vacsine podobnych filmoch a na zaciatku som sa aj chvilku stracal v deji. Suboje a hlavne ten posledny su vsak neuveritelne nakrutene. Obdivujem vsetkych co v tychto perfektnych bitkach hrali. Ale moje tri hviezdicky patria hlavnej hrdinke. Je neuveritelne co dokazu mlade azijske deti a toto dievca je proste uzasne. Odporucam pozriet si aj kusok zo zaverecnych titulkov. Su tam naozaj ''podrene'' sceny. :-))) ()

Lord.Jim 

všechny recenze uživatele

Kdyby děj nebyl tak dementní, mohl to být dobrý film. Holčičí mlátička fakt jela a její údery lokty a koleny nenechaly nikoho v klidu. Pořád však musím přemýšlet, proč to vcelku působilo tak nablble. Začíná to hudbou. Pokračuje klasicky pitomým 1000x provařeným šablonovitým dějem (každej ví, jak to dopadne) a končí to jalovým koncem. A zlatou korunu demence tomu nasadil úchylnej českej dabbing.__Nicméně to co předvádí JeeJa Yanin jsem ještě v ženském provedení neviděla. Je neskutečně dobrá. Že bych zvedla hodnocení? Ne. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to perfektný akčný film od tvorcu jedných z najlepších akčných filmov všetkých čias a to Ong-Bak a Tom yum goong. Má výborný a ešte aj originálny príbeh o dievčati trpiacej autizmom, ktorej matka, bývalá členka mafie má rakovinu a tak po nájdení zoznamu s dlžníkmi jej matke sa spolu s kamarátom vyberie získať peniaze späť, aby si jej matka mohla dovoliť drahú liečbu. A autistka tu má schopnosť rýchlo sa učiť a taj jej stačí pozrieť si Ong-Bak a podobné filmy a už si zapamätá rôzne chmaty. V rámci podobných filmov je to podľa mńa najkvalitnejší a aj najzaujímavejší príbeh. Akčných scén tu je veľa, zo začiatku je ešte dôležitejší príbeh, ale približne po polhodine už akcia strieda akciu. Na maximálnu špičku, teda tie dva spomínané filmy nemá, ale to nič nemení na tom, že je vynikajúca. Súboje sú dlhé, vždy sú v zaujímavom a rozmanitom prostredí, sú plné nebezpečných kaskadérskych kúskov, pri ktorých došlo k mnohým zraneniam, čo vidno počas záverečných titulkov. Najviac sa mi páči vynikajúce finále, ktoré je rozdelené na niekoľko fáz alebo akcia v skladisku, ale úplne všetky akčné scény sú perfektné. Je tu množstvo kopov z tých najnemožnejších polôh a veľa skvelých originálnych prvkov ako šmyk popod stôl, ponad ktorý letí paleta, kotrmelec po padajúcej skrini, podkopnutie muža, ktorý má nohu napichnutú na háku a mnohé iné. A určite poteší aj priam jackiechanovská scéna so zatváraním v skriniach. Ale je potrebné povedať, že sa tu nájde aj dosť chýb, hlavne pri viacerých kopoch vidno, že k dotyku nedôjde alebo údery nepôsobia tak tvrdo ako by mali. Ale to sú už skôr detaily, ktoré mi zážitok z perfektnej akcie nepokazia. Hlavná hrdinka má môj veľký obdiv, pretože takéto schopnosti sa skoro vôbec nevidia a to samozrejme aj medzi mužmi. A spokojný som aj s jej hereckým výkonom, pretože autistku zahrala výborne. A páči sa mi aj, že tu cítiť dostatok emócií. Z tohto filmu mám veľmi dobrý pocit, moje už tak vysoké očakávania boli ešte prekonané. Po akčnej stránke špičkový film, ale výborný aj v iných ohľadoch. Každý milovník bojových umení by sa tomuto filmu nemal vyhnúť. 86% ()

Galerie (14)

Zajímavosti (8)

  • Pri natáčaní sa JeeJa Yanin zranila päťkrát a kaskadéri 6 (z toho dvakrát ťažšie). Je to vidieť v záverečných titulkoch. (andykovac)
  • Po úspěchu prvního Ong-baku se zahraniční distributoři ptali Prachyi Pinkaewa, jestli nemá herečku, která by mohla hrát v podobném akčním filmu. Toho se Pinkaew chytl a začal někoho takového hledat. Dle jeho představ měla být mladá, s tmavší pokožkou, vypracovaným tělem a exotickým vzhledem. Měl v plánu film založit na sex appealu silné ale přesto ženské hlavní hrdinky, a doufal, že najde někoho jako je čínská herečka Zhang Ziyi. Později objevil Jeeju Yanin, která dle jeho slov nemá sex appeal vůbec žádný. Ve snaze tento „hendikep“ něčím kompenzovat se rozhodl založit film především na jejím bojovém umění. (Raztubyl)
  • Malá Zen v televizi sleduje Ong-Bak, první film Prachya Pinkaewa. (cubajz)

Reklama

Reklama