Reklama

Reklama

Duch boje

  • Thajsko Chocolate (více)
Trailer 1

Nový film od tvůrců "Ong Bak"! Zen, která se narodila z lásky vraha Yakuzy a jedné nebezpečné krásky, je velmi zvláštní dívkou. Žije odřezána od světa a objeví v sobě vlastnost, která v kořenech změní její život. Tato obzvláštní vlastnost ji umožňuje okamžitě dokonale napodobit jakýkoliv bojovný pohyb, který uvidí. Mezitím dívčina matka onemocní rakovinou, ale přestože jim mnoho mužů dluží, nemají peněz na její léčení. Zen se rozhodne, že pomoci nově získaných schopností sežene peníze od dlužníků a zachrání nemocnou matku. Od této chvíle ji udržuje při životě jen jediná věc - boj. Přestože se narodila jako autistka, pomocí kousku čokolády se dokáže vymanit ze svého vnitřního světa a stát se zápasnicí bojového umění, jakou ještě svět nikdy neviděl. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (149)

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Další thajská akční řezničina, kterou by si fanoušci žánru rozhodně neměli nechat ujít. Prachya Pinkaew nám opět předkládá jednoduchý, ale smysluplný a nijak neurážející scénář. O co tu jde, ale především jsou znovu vynikající a nápadité bojové scény jaké nemají obdoby. JeeJa Yanin možná není jako Tony Jaa, ale je to určitě nejnadanější asijská akční herečka(co se bojových schopností týče), kterou jsem kdy viděl. Doufám, že bude v natáčení pokračovat. Celkově se mi Chocolate líbilo trochu méně než předchozí Pinkaewovy filmy, ale i tak se jedná o skvělou podívanou, pro příznivce thajského boxu povinnost vidět :-) ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Prachya Pinkeaw a jeho film opět bez nějaký smysluplnějšího příběhu, ale co, jinej už asi nebude a u něj stejně jen čekám na ultra-cool realisticky provedenou a natočenou choreografii soubojů a na to je Prachya mistr všech mistrů a tady to opět dokazuje, sice tentokrát vytáhnul místo lamače kostí Tonyho Jaa malou holku JeeJa Yanin, která váží tak 50kg i s postelí, jenže zmýlená neplatí, jak dojde na akci, což netrvá moc dlouho, ale to snad ani u Pinkaewa nemusim zmiňovat, tak tam JeeJa strhne hotový peklo a i když je celkem znát, že v rukou nemá rozhodně takovou sílu a údery nemaj takovou tvrdou razanci, tak její kopy všeho druhu, včetně všemožných kombo skoků jsou absolutně ultimátně dokonale provedený, kór když je tady video-učednicí samotnýho Toynho Jaa a závěrečná mega rubačka nechá vzpomenout i na takový masakry jako Ong-bak nebo Tom yum Goong. Myslim, že se tu rodí nejlepší filmová bojovnice všech dob, tak snad se někde nezahrabe a nebo jí někdo při nějaký bojový scéně moc nezrube ()

Reklama

Caelos 

všechny recenze uživatele

Nakonec lehké zklamání. Od tvůrce Ong Baku a Tom Yum Goong jsem čekal něco lepšího. Označení Ong Bak v sukni je docela mimo, jelikož to co dělá filmy s Tonym Jaa tak výborné jsou nesestříhané bojové (dlouhé) scény. Tady se mi s těch střihů protáčely panenky, opravdu, film asi nejvíce sráží bojové scény. Jsou sice celkem originální, ale chybí jim šťáva a protivníci se po každé ráně drželi za místo kde byli bouchnuti a dlají "áááůůů", což je docela nesmysl, vezmu li v potaz to, že některé ranky by ustálo i dítě (přecijen je to holka, že). Na druhou stranu, jistá originalita jim nechybí, například závěrečná bitka je působivá, ale zase ji kazí to, že celá ulice je postavena ve studiu, strašně to bije do očí. Také ozvučení je dost příšerné, při soubojích se i po sebemenší ráně ozve rána jak z děla. Nicméně, abych jen nehanil, JeeJa Yanin opravdu něco umí, jen by mohla vyzkoušet méně setříhané boje, a umí dokonce i hrát, její role postižené dívky se mi moc líbila, stejně jako celý námět, byl zajímavý. Ale pokus o drama se moc nevyvedl, některé scény jsou dojemné, třeba !SPOILER ALERT! když Zen stáhne matce paruku a vidí, že jí rakovina připravila o vlasy, přičemž ona to ve svém pomalém mozku nedokázala pochopit a nepoznala ji. !SPOILER ALERT! Celkově vzato, Duch boje v žádném případě na Ong bak a Tom yum goong nemá, byť na režisérské sesli sedí Prachya Pinkaew. Působí to oproti nim strašně lacině a o bojových scénách jsem se již vyjádřil. První dva filmy Prachya Pinkaewa patří mezi nejlepší filmy v akčním žánru, co se týče choreografie bojových sekvencí, Duch boje jim sahá tak po kolena, takže takový lehký nadprůměr, ale těším se na další filmy s JeeJa Yanin, něco z ní ještě vyleze, jelikož hrát umí a je solidní akrobatka. 6/10 PS: Zvedám hodnocení o jednu hvězdičku, jelikož se mi ten film prostě líbí a viděl jsem ho několikrát. Asi jsem k tomu prve přistupoval až moc kriticky. ()

Pecival 

všechny recenze uživatele

Od podobně laděných filmů nečekám žádné scénaristické orgie, ale aspoň mě nesmí to co se odehrává na plátně mezi souboji štvát. A ječící, malá, polo-dementní holka "maminy peníze" mě, navíc za pomoci dosti ďábelského dabbingu, iritovala docela hodně. Největší bolest je tedy první půl hodina, kdy jsem byl fakt otráven, ale pak naštěstí přijdou bitky. A díky bohu jich není málo. Postupem času se mi na tváři usazoval čím dál spokojenější úsměv a v závěřečné pavlačové bitce jsem se tetelil blahem. Akce možná není úplně první liga, ale rozhodně je kvalitní a hlavně nemá tisíc střihů za vteřinu, čímž je vidět, že aktéři věděli co dělají. Největší pochvalu zaslouží ti nešťastníci co dostávali od hlavní hrdinky nakládačku, protože všechny ty pády a krkolomné veletoče museli občas řádně bolet. Chvíli jsem dokonce uvažoval na 4, ale ten začátek je příliš velká bolest, každopádně JeeJa Yanin má jistý potenciál, tak uvidíme jak s ním naloží. ()

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Vypadá to, že Thajci začali kralovat akčnímu světu. Tedy alespoň tomu, který po leta ztělesňoval Hong Kong. Světu kvalitních bitek s naivním, nedůležitým příběhem. Image si vybudovali větou: "V tomto filmu nebyly použity závěsná lana" a celkem jim to šlape. I proto si může Duch boje (proč zase tak tuctový český název?) dovolit bez obav citovat Onk bak, protože je jeho sekvelem mnohem více než opravdový Onk Bak 2. Choreografie Chocolate je velmi osvěžující. Tam, kde přitlačil Tony Jaa na pilu realističnosti, tam je Duch boje kreativní a předvádí, že bojovat se dá všude a sterými způsoby. Mimochodem, taky jste měli pocit, že místa, kde se ten film odehrává nápadně připomínají Kill Billa a Matrix? ()

Galerie (14)

Zajímavosti (8)

  • V původní verzi Zen (JeeJa Yanin) v televizi sledovala scény z filmů Jackieho Chana a Bruce Leeho, ale kvůli licenčním problémům byly nahrazeny scénou z prvního Ong-baku (2003). Kvůli licenčním problémum byly odstraněny i další scény. Boj v továrně na led byl původně natočen s rozdělenou obrazovkou ukazující na jedné polovině Zen přesně imitující pohyby Bruce Leeho ve scéně z filmu Pěst plná hněvu (1972), ukázané na druhé polovině. Ve stejném stylu byl natočen i boj ve skladišti, avšak tentokrát se scénou z filmu Jackieho Chana. Mimoto byly odstraněny i všechny scény, ve kterých Zen dělala pohyby připomínající bojové sekvence Chana a Leeho. Tato původní verze nebyla nikdy oficiálně vydána. (Raztubyl)
  • Malá Zen v televizi sleduje Ong-Bak, první film Prachya Pinkaewa. (cubajz)
  • Pri natáčaní sa JeeJa Yanin zranila päťkrát a kaskadéri 6 (z toho dvakrát ťažšie). Je to vidieť v záverečných titulkoch. (andykovac)

Reklama

Reklama