Reklama

Reklama

Temná krajina

  • Česko Temná země (více)
Trailer

Strhující film plný napětí, odehrávající se v noci na opuštěné cestě nevadské pouště. Temná krajina je příběhem mladé dvojice – čerstvých novomanželů z Las Vegas. Dick (Tom Jane) a Gina (Lauren German) se vydávají na „svatební cestu“ - bláznivou noční jízdu autem. Vášeň, touhu a radost z dané chvíle umocňují ryhlou jízdou bez zapnutých světel. Řítí se do tmy a v momentě, kdy světla znovu rozsvítí, se před kapotou jejich auta objeví muž. Srážce nedokáží zabránit. Naloží neznáme tělo a snaží se ho dopravit do nemocnice. Ztratí se však v poušti. Nevítaný spolujezdec začíná odhalovat svá zlověstná tajemství... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (111)

Radiq 

všechny recenze uživatele

Tak nejdřív jsem si myslel, že to bude něco ve stylu Give 'em Hell, Malone... (mluvení sám pro sebe, podkreslený trumpetovou hudbou). Ale bylo to trochu jinak - hororový, ne gangsterka. Thomas Jane tentokrát i režíroval a nevím, jestli to je ten háček. Je mi jasný, že plno lidí odsoudí použití lacinejch triků a třeba plátno jako pozadí při jízdě autem. Ovšem já to vidím jako stylizaci tohoto filmu. A ta ušla. Horší to bylo s dějem, kterej mě docela zklamal. ()

bassator 

všechny recenze uživatele

Film bez jakéhokoliv smyslu, bez jakýchkoliv logických souvislostí, s příšernými hereckými výkony. Takto to dopadne když se sám o sobě špatný herec obsadí do role režiséra a zahraje si k tomu i hlavní roly. Jediná věc proč film nehodnotím odpadem je zajímavý (ač absolutně nelogický) závěr a "relativně" napínavá atmosféra filmu... - 5. 1. 2012 - 10% ()

Reklama

zolo23 

všechny recenze uživatele

Uznávam hercov ktorí sa vo filmovom showbiznise snažia pohybovať aj v iných ako hereckých kruhoch. Thomas Jane patrí medzi mojich obľúbencov a tak som sa na Temnú krajinu tešil. Film je patrične napínavý s dobrou atmosférou, ale je vidno, že po režisérskej stránke to ešte nieje ono. Pár viditeľných prešlapov som tu našiel a niektoré scény (samozrejme tie v aute) mi pripadali tak , ako by ich Jane chcel natočiť podľa vzoru Sin Sity. Film ma bavil a modlil som sa za to, aby to nespackal nejaký otvorený, alebo nevysvetlený záver čo sa v obdobných filmoch stáva často. Lenže.....a máme to tu zas.......čo už ()

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Nízkorozpočtová záležitosť, s príjemne štylizovaným vizuálom, muzikou a postupne hustnúcou atmosférou, ktorá vám dá zabudnúť, že vlastne čumíte na klasické thrillerové klišé, okorenené citáciami z iných filmov. V poslednej cca štvrťhodinke sa však pomerne predvídateľná schéma zmení na solídny mindfuck - čo niektorí možno nerozchodia, iným (ako mne) to naopak zdvihne odhodlanie fuknúť o jednu hviezdičku viac. P. S. Malé odporučenie: ak ste sa na konci filmu stratili, pustite si film od začiatku a započúvajte sa do vnútroného monológu rozprávača z úvodných sekvencií. Možno vám to docvakne. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Šílený výlet pouští natočený očividně za pár šupů. Atmosféra podivným způsobem míchá noir thriller a mysteriózní žánr v digitáně 3Dčkoidním paskvilu, který je ale tak osobitý, že muselo jít o záměr. Tom Jane si zaslouží uznání už jenom za to, že něco takového dostal do kin. Sakra pořád nechápu jak ho napadlo to 3Dčko. TEMNÁ KRAJINA má rozhodně svoje momenty a Lynchovský WTF závěr, který jsem sice vytušil už na začátku, jen jsem ho v takovémhle filmu nečekal, tomu nasazuje korunu. - Byl to on nebo nebyl? - Možná. - Možná? - Nevím, možná. Těžko říct, když ten chlap neměl obličej. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Po rozsáhlém průzkumu, který zahrnoval Kalifornii, Nevadu a Arizonu, bylo vybráno pro natáčení Nové Mexiko. Natáčení trvalo 25 dní. (ČSFD)
  • Thomas Jane v tomto filmu debutoval jako režisér. (Pumiiix)

Reklama

Reklama