Reklama

Reklama

Temná krajina

  • Česko Temná země (více)
Trailer

Strhující film plný napětí, odehrávající se v noci na opuštěné cestě nevadské pouště. Temná krajina je příběhem mladé dvojice – čerstvých novomanželů z Las Vegas. Dick (Tom Jane) a Gina (Lauren German) se vydávají na „svatební cestu“ - bláznivou noční jízdu autem. Vášeň, touhu a radost z dané chvíle umocňují ryhlou jízdou bez zapnutých světel. Řítí se do tmy a v momentě, kdy světla znovu rozsvítí, se před kapotou jejich auta objeví muž. Srážce nedokáží zabránit. Naloží neznáme tělo a snaží se ho dopravit do nemocnice. Ztratí se však v poušti. Nevítaný spolujezdec začíná odhalovat svá zlověstná tajemství... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (111)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Pocta noir thrillerům z padesátých let, Twilight Zone a Outer Limits? Identita stříknutá Lost Highway? Stylové zhmotnění storyboardového scénáře, na jehož poslabší pointu se přehnaně dlouho čeká? Ze všeho nejvíc mi to připomínalo Sin City bez koulí (byť u auto-autoerotiky s kostkou ledu a klasickou hudbou se na chvíli objevily).. ()

klima777 

všechny recenze uživatele

Sen? Časová smyčka? Laciný a planý snímek?... Osobně jsem si jej však vychutnala mnohem více než plejády hollywoodských filmů bez duše. Dílo se spoustou pop-kulturních odkazů (ano, i šerif mě pobavil). Vnitřní krajina Thomase Janea mne zkrátka příjemně oslovila. Vytanul mi bezpočet asociací (včetně Hudby Praha, která je v tom úplně nevinně: Když světlo zhasne, můry se ve tmě ztrácí...tady totiž na hudbě pracoval ELEW). Jsem nejspíš staromódní. Lounge noir... (3,5*) ()

Reklama

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Nízkorozpočtová záležitosť, s príjemne štylizovaným vizuálom, muzikou a postupne hustnúcou atmosférou, ktorá vám dá zabudnúť, že vlastne čumíte na klasické thrillerové klišé, okorenené citáciami z iných filmov. V poslednej cca štvrťhodinke sa však pomerne predvídateľná schéma zmení na solídny mindfuck - čo niektorí možno nerozchodia, iným (ako mne) to naopak zdvihne odhodlanie fuknúť o jednu hviezdičku viac. P. S. Malé odporučenie: ak ste sa na konci filmu stratili, pustite si film od začiatku a započúvajte sa do vnútroného monológu rozprávača z úvodných sekvencií. Možno vám to docvakne. ()

bassator 

všechny recenze uživatele

Film bez jakéhokoliv smyslu, bez jakýchkoliv logických souvislostí, s příšernými hereckými výkony. Takto to dopadne když se sám o sobě špatný herec obsadí do role režiséra a zahraje si k tomu i hlavní roly. Jediná věc proč film nehodnotím odpadem je zajímavý (ač absolutně nelogický) závěr a "relativně" napínavá atmosféra filmu... - 5. 1. 2012 - 10% ()

zolo23 

všechny recenze uživatele

Uznávam hercov ktorí sa vo filmovom showbiznise snažia pohybovať aj v iných ako hereckých kruhoch. Thomas Jane patrí medzi mojich obľúbencov a tak som sa na Temnú krajinu tešil. Film je patrične napínavý s dobrou atmosférou, ale je vidno, že po režisérskej stránke to ešte nieje ono. Pár viditeľných prešlapov som tu našiel a niektoré scény (samozrejme tie v aute) mi pripadali tak , ako by ich Jane chcel natočiť podľa vzoru Sin Sity. Film ma bavil a modlil som sa za to, aby to nespackal nejaký otvorený, alebo nevysvetlený záver čo sa v obdobných filmoch stáva často. Lenže.....a máme to tu zas.......čo už ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Po rozsáhlém průzkumu, který zahrnoval Kalifornii, Nevadu a Arizonu, bylo vybráno pro natáčení Nové Mexiko. Natáčení trvalo 25 dní. (ČSFD)
  • Thomas Jane v tomto filmu debutoval jako režisér. (Pumiiix)

Reklama

Reklama