Reklama

Reklama

Spojením lidské a mimozemské DNA vytvořili vědci Sil - napůl ženu, napůl vetřelce. Tento půvabný, ale vraždící stroj je teď na útěku a agenti ho musí zničit dřív, než se stačí rozmnožit. Když v roce 1974 vyslal největší světový radioteleskop do vesmíru zprávu o existenci života na Zemi, kromě vlády USA nikdo netušil, že zpráva nezůstala bez odpovědi. Výsledkem dlouhodobých výzkumů se zaslaným kódem mimozemské DNA se stalo dítě, které velmi rychle dospělo v ženu, jen zdánlivě neškodnou. Ve chvíli, kdy Sil utekla z přísně tajné laboratoře, byl najat tým, který ji má najít... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (176)

Hamaradža 

všechny recenze uživatele

Obsahovo prekvapivo lacné, až trochu smiešne béčko, s hviezdnym obsadením, v ktorom americká vláda hľadajúca nebezpečnú mimozemskú formu života, pôsobí ako banda zmätených potulujúcich sa amatérov. Nebyť CGI, asi by som film pocitovo zaradil skôr do rokov osemdesiatych. Gigerove pôsobivé scénografické návrhy (Sil, vlak) nútia človeka porovnávať film s neprekonateľným, o 16 rokov starším Alienom, ktorý bol ale úplne inou ligou. Napriek tomu nemôžem Species uprieť akúsi podmanivú charizmu (kvôli ktorej dávam tretiu hviezdu). Možno je to tou nekompromisnosťou násilia, detinskou naivitou, alebo aj mimozemsky (ne)hrajúcou Natashou Henstridge. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Po vizuální a efektové stránce nelze filmu skoro nic vyčíst. . Hudba byla ve stylu scifi, taková na jakou jste zvyklí z vesmírných projektů. Chvílemi podmanivá, tajemná a místy se vžila tak do děje, že jste ji přestali vnímat. Co se týče hereckých výkonů, ty byly velmi dobré. I kdyby byl špatný scénář, tak tito herci by dokázali zahrát všechno s takovou noblesou, že i hodnocení by bylo vyšší. ()

Reklama

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Pohodovka na usnutí. Jako desetiletý jsem při sledování tohoto filmu sral strachy. (viz. komentář k filmu "Splice" - r.2009). Jako horor tedy funguje, ale musíte být ještě před pubertou. Později s vašimi nervy nehne, spíš s bránicí. Zabaví a není, až na animaci, která by mohla být lepší s ohledem té doby, tak debilní jako filmy na podobné téma. Já se bavil mnohem víc než u "Splice", kde je taky mutant, ale nemá to vtip ani šťávu. Toto jo. Jak se objeví Whitaker v roli hláškujícího přiblblého empatika, nemůžu a padám ze židle. Tři hvězdy určitě zaslouží. ()

Jimmi 

všechny recenze uživatele

Species 1 urcite to patry medzi tie lepsie b-ckove sci-fi horory,ma to fajn dej a na moje pocudovanie aj plno znamych hercov.Ako to uz byva zvykom u takejto produkcii, ked sa uz ma ukazat prisera zda sa vam fakt "cudna"(urcite to poznate) a aj ja ked som uvidel "mutanta" v plnej parade zdala sa mi ako keby som hral nejaku pocitacovu hru...Ale film ako ceok urcite nebol spatny a za videnie urcite stoji... ()

danny_21 

všechny recenze uživatele

Lehoulince nadprůměrná sci-fi, která má slušný zajímavý námět, nadmíru zajímavé obsazení se slušnými efekty, ale tuctově zpracováné, což ješkoda, rozhodně se z toho dalo vyždímat víc jak po stránce příběhu, tak to chtělo zapracovat na vedlejších postavách naháněnícho týmu. Páření chtivá Natasha / Sil je pěkná kočka, to se musí nechat, herečtí kolegové Madsen, Kingsley a Whitaker nejspíš vrněli blahem a zapomínali hrát při pohledu na ty její nahotinky :-) Mutanta jsem často pouštěl, takže i s kapkou nostalgie dávám - 60 %. ()

Galerie (95)

Zajímavosti (11)

  • SIL (Natasha Henstridge) je ve skutečnosti označení S1L podle čísla buňky, kterou dostala jako první. (Terva)
  • Ve filmu je kromě podobných scén i podobná hudba jako ve filmu Vetřelci (1986). Christopher Young se tak inspiroval soundtrackem druhého dílu vetřelecke série. (SsgtJira)
  • Natáčení probíhalo  hlavně v Los Angeles v lokalitách Sunset Strip, Silver Lake, Pacific Palisades, Hollywood Hills a v hotelu Biltmore. Dále se natáčelo v Utahu a Kalifornii. Záběry dalekohledu Arecibo byly natočeny v Portoriku. (Terva)

Reklama

Reklama