Reklama

Reklama

Spojením lidské a mimozemské DNA vytvořili vědci Sil - napůl ženu, napůl vetřelce. Tento půvabný, ale vraždící stroj je teď na útěku a agenti ho musí zničit dřív, než se stačí rozmnožit. Když v roce 1974 vyslal největší světový radioteleskop do vesmíru zprávu o existenci života na Zemi, kromě vlády USA nikdo netušil, že zpráva nezůstala bez odpovědi. Výsledkem dlouhodobých výzkumů se zaslaným kódem mimozemské DNA se stalo dítě, které velmi rychle dospělo v ženu, jen zdánlivě neškodnou. Ve chvíli, kdy Sil utekla z přísně tajné laboratoře, byl najat tým, který ji má najít... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (172)

borec999 

všechny recenze uživatele

Sci fi horor o žene, ktorá je napol človekom a napol mimozemským votrelcom, pri ktorom nechápem ako sa podarilo tvorcom nahnať do neho toľko, v tej dobe sa nebojím povedať priam až hviezd  a známych mien (Ben Kingsley, Michael Madsen,Forest Whittaker, Alfred Molina). O to väčšie prekvapenie, že nikto zo spomínaných vyslovene nehviezdi (Kingsleymu úloha vôbec nesadla a viditeľne sa s ňou trápil, Madsen bol maximálne priemerný) a najlepšie z toho nakoniec vyšli Whittaker, ktorý bol v postave senzibila vcelku uveriteľný, ale najmä Natasha Henstridge, ktorá bola v hlavnej úlohe ženy/mimozemšťanky veľmi pôsobivá. Efekty na dnešnú dobu trošku zostarli, ale sú ešte pozerateľné a relatívne okej, scenár ničím extra neprekvapil ale ani neurazil. Celkovo, Mutanta teda vnímam ako taký neškodný priemer, ktorý neohúril ale raz sa bez problémov určite vidieť dal. PS: finálna verzia Mutanta akoby z oka vypadla Alienovi (asi to bude tým že oboch navrhoval ten istý človek- H.R.Giger) 55% ()

willis 

všechny recenze uživatele

Nic víc než béčkový scifi horor se zajímavým hereckým obsazením a Gigerovým návrhem Sil. Co ještě může zaujmout? Asi odhalené vnady hlavní představitelky a její hrozný český dabing. Ten, kdo od tohohle filmu neočekává žádný zázrak, může být vcelku spokojený...jako já. Ostatní mají smůlu. (22.6.2005) ()

Reklama

A.L.E.S. 

všechny recenze uživatele

Dojmy z filmu rozporuplné, ale vesměs kladné. Pokud se zaměřím na samotného mutanta, tam není co vytknout, po výtvarné stránce dokonalost sama. Mimozemšťan vypadá opravdu nádherně. Ovšem vzhledem k hereckému obsazení, jejichž role jsou skutečně uvěřitelné, nemá film ten správný nášlap. Jako u každého hororu má děj gradovat, ale tady jsou evidentně odpočinková místa, u nichž si můžu klidně dojít na záchod. Jakkoli mi byla dospělá Sil sympatická (jako dítě však sympatičtější), nemohl jsem si pomoct v tom, že občas neví, co hraje. A měl jsem pravdu, když jsem nahlédl do profilu, že se jedná o její prvotinu. Ale co do zvoleného tématu se jedná o jedno z těch lepších zpracování. A hladová myška věští, že se někde líhne pokračování... ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $35miliónovTržby USA $60,074,103Tržby Celosvetovo $113,374,103║ Má to dobrú atmosféru a masky, H.R. Gigera je tam cítiť ale mali mu dať trošku viac priestoru, trikovo sa to dalo a príbeh na prekvapenie vôbec ani na moment neotravuje a je v celku konštruktívny, slušná práca. /80%/ ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Měl jsem vždycky rád oldschool horory, ale tenhle jsem považoval za průměr a ani opakované shlédnutí na tom nic nezměnilo. Tempo filmu je nevyvážené a atmosféra úplně nefunguje. Co to zvedá je Natasha která je doslova smrtelně sexy a drsný lovec lidí Madsen který cedí přes zuby krutopřísný hlášky. Nakonec tedy jakž takž za 55% ()

Galerie (95)

Zajímavosti (11)

  • Zhruba v čase 40:05 je možné zahlédnout v prosklených dveřích odraz člena štábu a mikrofonu. Podobná chyba s mikrofonem se objeví i v čase 54:15 – v levém horním rohu. (masekjc)
  • Natáčení probíhalo  hlavně v Los Angeles v lokalitách Sunset Strip, Silver Lake, Pacific Palisades, Hollywood Hills a v hotelu Biltmore. Dále se natáčelo v Utahu a Kalifornii. Záběry dalekohledu Arecibo byly natočeny v Portoriku. (Terva)
  • H. R. Giger se přímo nepodílel na stavbě těla Sil. Pro nemoc své matky neopustil Švýcarsko, ale své kresby odfaxoval do studia. (Terva)

Reklama

Reklama