Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá argentinská reportérka píše článek o snuff filmech. Tedy o filmech, které zobrazují reálné mučení, znásilňování a vraždění lidí. Pátrání po těchto filmech a lidech, kteří je točí, se jí ovšem stane osudným. Sama se totiž dostává před kameru jednoho sadistického režiséra. (Sesshoumaru)

Recenze (68)

Bloody13 odpad!

všechny recenze uživatele

O Snuff 102 se dá říct, že je to dost undergroundová záležitost. Šíleně brutální, nechutná a zcela bez tabu. Vyžívá se v mučení, znásilňování a v naprosto odporných popravách dívčích obětí. Aby dosáhla co nejreálnějšího dojmu, působí tu kamera jako další osoba, skrze níž vidíte všechny ty prasárny a zvěrstva hezky zblízka. A to i přesto, že díky záměrnému amatérskému sevření často vypadává obraz i zvuk, místy je to hodně tmavé, občas cíleně nepřehledné. Snímek působí špinavě, reálně a díky neustále se opakujícímu "hudebnímu podkresu a jiným ruchům" i hodně depresivně, ale jako celek mi to přijde naprosto o hovně. Třeba takový korejský Dosalja, což je svým námětem příbuzný bratříček, oproti tomuhle kousku vypadá jako umělecké dílo. Je to vážně extrém, v němž už nenacházim jediný důvod na něj koukat. Jsem nesmírně rád, že to mám už za sebou... ()

darkrobyk odpad!

všechny recenze uživatele

Popravdě je třeba říci, že tenhle primitivní amatérský film si hraje na něco, čím opravdu není. Nemá se smysl bavit o pochopení či nepochopení snímku. Pokud pátrat po stopách údajných snuff, z celé řady filmů lze uvést minimálně Diplomovou práci a 8mm. Pokud mi chce někdo tvrdit, že cílem tvůrců je, aby se divák nad daným problémem zamyslel, pak se mu zhluboka vysměju. Já si jen celou dobu říkal: proboha, to je ale ubožárna. Chlap fackuje ženskou, že se jí ani nedotkne, skočí jí na břicho, jenže doskok nevidíte, a pak jí střihá gumové prsty. Italská škola by Argentincům vysvětlila, jak se dělají patřičné gore efekty. Tuhle kečupovku, co nešokuje ani neděsí, by zvládl kdekdo. Tedy vypovídající hodnota filmu je nula (jakási splácaná poloreportáž, která vás k úvahám nepřinutí), otřesné pseudogore nula, střih a kamera prasácké, občas docela příhodná hudba (což je hodně málo). Sérii Guinea Pig to nesahá ani po kotníky...naprostá zbytečnost. ()

Reklama

radeko 

všechny recenze uživatele

Pred takýmito špecialitkami mám vždy stiahnutý žalúdok, proste ma chytajú podobné stavy ako pred Cannibal holocaust, veď to poznáte. Počas Snuff 102 mi však ´´traktory´´ v bruchu prestali behať už po prvej polhodinke. Keď ich tam mal už zviazané, so zatajeným dychom som čakal, čo príde. V poriadku, súhlasím , to čo tam s nimi stváral, bolo ďaleko za hranicou nazvime to hollywoodskej normálnosti, ale pán režisér mohol podľa mňa ešte pritlačiť na pílu. Nevyžívam sa síce v mučení, ale keď chcel autor filmu diváka ozaj znechutiť, mohol pokojne niektoré tmavšie scény lepšie osvetliť, poprípade využiť viacej mučiacich praktík. Hudba bola depresívna, strih a prelínačky na mňa príliš amatérske. K výkonom účinkujúcich sa radšej nevyjadrujem. Film na nedeľné popoludnie s rodinkou to ale určite nie je. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

V rámci kinematografie podľa mňa neexistujú hranice, čo sa extrémnosti a brutality týka, no ak by nejaké boli vytýčené, tak Snuff 102 ich iste dosiahol. Inak ale ide o zlepenec ultranásilných záberov, snažiaci sa prostredníctvom rôznych spojítok a flashbackov pôsobiť ako príbeh, majúci hlavu aj pätu, miestami však viac pripomínajúci samoúčelný mondo dokument než niečo ucelené (to ma však neprekvapuje, neočakával som, že tu natrafím na oscarový scenár). Ten záver a objasnenie toho, kto je onen snuffový sadista, stojaci v pozadí tohto masakru sú z logického hľadiska dosť pritiahnuté za vlasy, nemôžem však povedať, že by ma tento nezávislý argentínsky počin nezaujal a rovnako mu nemôžem odoprieť, že miestami naozaj pôsobí pomerne autenticky. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Před shlédnutím jsem si přečetl recenze a zaujaly mě dvě. Jedna píše , že je to opravdu maso a extrémně drastický film,který není vhodný pro všechny a druhá,která píše, že je to sračka. Já se přidávám tak nějak mezi nevidím na tom nic na 5 hvězd (Srbski Film mě přišel daleko lepší i to Dosalja mě šokovalo více) ani nic na odpad ( i když k tomu to mělo hodně blízko zachránil to pouze konec). Největší problém mám v ději ty prostřihy ve stylu kecy a pak jakože děj mě nudily. Další věc co mě vadí jsou filtry chvílema je to černobílé chvílema barevné a v jednu době to má dokonce filtr na noční kameru nějak nechápu jaký to mělo smysl. Ohledně toho masa bych to taky nepřeháněl viděl jsem daleko drastičtější filmy a film neobsahuje nic co by člověk,který viděl několik hororů neviděl. 40 procent hlavně za ten konec i když se to tam táhne jak Putinův pobyt v Sýrii. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Snímek byl poprvé uveden na argentinském filmovém festivalu Mar del Plata, kde šokoval obecenstvo. Jeden z diváků dokonce opustil promítání filmu před koncem a zaútočil na režiséra Mariana Peraltu. (Sesshoumaru)

Reklama

Reklama