Reklama

Reklama

Temné vzpomínky

  • Česko Vzpomínky pošetilce (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Kdysi úspěšná hollywoodská hvězda Joe Scott (Daniel Craig) tuší svůj konec v herní branži... Smrt Scottova nejlepšího kamaráda z dětství ho nutí bilancovat – na cestě z pohřbu se probírá vzpomínkami, což pořádně zahýbe s jeho zdánlivě neotřesitelným egem. (WarholsC)

Videa (1)

Trailer

Recenze (160)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Začátek mě nebavil. Craig mě sice k filmu nalákal, ale na jeho postavě mi nepřišlo zajímavého skoro nic. Pak naštěstí přišel ten dlouhý flashback. A najednou tu bylo erotické pnutí prvního sexu, stará sladká šedesátková muzika a dokonce i nějaký příběh (i když nebyl úplně originální). A nakonec už v tom seděl i ten Craig a zestárlý zbytek osazenstva jeho vzpomínky. ()

sharky 

všechny recenze uživatele

Když jsem byl malý, myslel jsem, že k tomu mít sen nebo postupovat na na cestě životem je třeba odvaha, ale jediné k čemu ji potřebuju je zůstat (stát). Neskutečně natahovaná lehce pochmurná pocitovka, kde hraje Craig druhé housle (nechápu ten chvalozpěv na něj). Stěžejní část filmu se odehrává v minulosti v podání dětských herců. Základní problém filmu je že má děj tak na 60 minut, rozhodně ne na 110. Celá myšlenka filmu s dá shrnout do té citované věty. ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Film je to skvěle natočený a zahraný, ale scénář a pointa uniká tvůrcům skrz prsty. Skvělé obsazení (Craig, přestože ho nemusím, hrát umí - to je jisté) a stupňování atmosféry přišlo vniveč, protože není co stupňovat a pointa filmu mi nepřišla natolik zajímavá nebo originální, aby uspokojila. Mnoho filmů už mělo stejnou pointu i u vedlejší linie, jak chce tento vystačit jen s ní? Stejně tak nechápu, proč je hlavní hrdina herec, nebo spíš proč tam vůbec dějová linie s Caraigem je. Stejný problém měl i Předčítač, který ho ale vyřešil mnohem elegantněji. Flashbacks of a Fool jsou promarněná šance a typická ukázka filmu, který nemá co říct, i když se snaží. 50%/60% ()

Skleni 

všechny recenze uživatele

Velmi krásne podanie ináč bezmenného príbehu. Príbehu ktorý nemá tú pravú dramatickú dušu. no zato vás aj tak prevedie životom hl. hrdinu tak ako to očakávate. S patričnou nadsádzkou a iróniou pre život. Pre mňa bolo nepochopiteľné prečo tvorcovia dali jeden veľký flashback do stredu filmu. Keby ho rozkúskovali a nasadili na rozličné osudy hlavnej postavy bola by to hne´d jedna hviezdička navyše. A možno aj dve. Totiž tento fakt ubral filmu vela. Koniec ma prekvapil a trochu aj usvedčil v tvorbe Anglicka. Predsa len happyendy sa nenosia ale ani hollywoodske zlé konce niesu už bohviečo. toto je zlatý stred. Daniel Craig bol perfektný až na jeho chôdzu. Tá mi trochu vadí.:-D. Ale ináč určite tento film stojí za pozretie!73% OOOOOOOOOOOOOOOOO.Zabudol som! Film má krásny a neuveriteľne dobovo trefný soundtrack. Hudba je krásna a aj to je plus filmu. Dve scény . začiatok a koniec- sprevádzané hudbou sú krásne! ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Tak nám Daniel Craig trošičku zabilancoval svou kariéru. Joe Scott je povadlá filmová hvězda, která jednoho dalšího nepovedeného dne zavzpomíná na své dětství a na důvody, které jej vedly k odchozu z domova. Co se týče dějové linie Před 25 lety, odvážné erotické scény v ní mě připomněly Předčítače. Opět zde vystupuje zkušená učitelka sexu, které nedělá sebemenší problém se odhalit. Celé to ovšem spěje k nevyhnutelné tragédii. Celý film zdobí povedený soundtrack. Písnička skupiny Roxy Music mi bude znít ještě hodně dlouho. Sečteno podtrženo: povedené drama s překvapivě výborným Craigem. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (3)

  • Úvodní píseň "If There Is Something" od Roxy Music je původně šest minut dlouhá. Ve filmu je však o minutu a čtyřicet vteřin zkrácena. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v Jižní Africe a Anglii. (Terva)
  • Farma zobrazená vo filme už neexistuje. V roku 2012 bola prestavaná novými domami a hospodárskymi budovami. (Arsenal83)

Reklama

Reklama