Reklama

Reklama

Když se na Zemi narodí děťátko a prvně se zasměje, tak se v Hvězdné roklince v Zemi Nezemi narodí víla. Novorozená víla dostane jméno Zvonilka a je předurčena být všeumělkou, která dokáže spravit vše, co je rozbité. Zvonilka si ale svého talentu neváží. Obdivuje totiž víly, které ovládají živly a jako jediné mohou navštívit svět lidí. Její touhu po lidském světě zneužije Větrnice, která ji pošle zkrotit splašené bodláky. Zvonilka přitom neúmyslně zničí všechny přípravy na jaro. Aby vše napravila, tak použije svůj talent a sestrojí stroj na výrobu jara a do jeho obsluhy zapojí všechny obyvatele Hvězdné roklinky. Za odměnu, že zachránila jaro, jí královna Země Nezemě dovolí vypravit se do světa lidí... (TV Nova)

(více)

Recenze (93)

nash. 

všechny recenze uživatele

Milá pestrobarevná pohodička po malé caparty, kterým nabízí kouzelný pohádkový pohled na svět víl, špetku legrace a jednoduchý příběh, který skončí dřív než může začít nudit. Ty starší může pobavit zapojením poletuch do pracovního procesu a kupodivu nenaštve agitací o tom, že je třeba "dělat s láskou tu práci, ke které je kdo určen." ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Nesložitá pohádka malé holčičky srozumitelně vychovává, ať si každá (každý) váží svých schopností a nepodléhá falešným ambicím, pak bude odměněna splněním i vysokých cílů (třebaže průmyslovou manufakturou nahradí poctivou rukodělnou výrobu, aby stihla odčinit škodu, kterou způsobila :-)). Ne, scénář neustojí hlubší rozbor, ovšem barevná (béčková) animace víl a kouzelného světa cílovku určitě u(s)pokojí; melodický orchestrální soundtrack s irskými motivy pak snese i přísnější měřítka. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $48miliónovTržby USA $-Tržby Celosvetovo $9,199,510Tržby za predaj DVD v USA $66,208,856 //počet predaných kusov 3,371,863║ Disneyovky čo putujú rovno na DVD disky, väčšinou svojou kvalitou nedosahujú ani priemer ale tento počin o víle Cililing je celkom milé prekvapenie. Po všetkých stránkach dosahuje slušnú úroveň, či už sa to týka 3D animácie, hravých "veselých" farieb, pestrého príbehu a rovnako tak aj príjemného ľahkého humoru. /90%/ ()

tommmy89 

všechny recenze uživatele

Pekná rozprávka určená predovšetkým pre deti, ale určite aj pre dospelých. Rozpráva príbeh o malej víle, ktorá sa narodila z prvého smiechu dieťaťa (Malá Cililing / Zvonilka). Spoznáva svoj svet, s ktorým sa najprv nevie zmieriť, pretože jej životnou úlohou je pracovať a zvelaďovať svoj svet zatiaľ čo ostatné víly dostali do vienka napr. talent prinášať sezónne obdobia a pripravovať ich pre ľudí. 3* ()

sona123 

všechny recenze uživatele

Klasická disneyovská věcička, která kupodivu ale přece jen trochu překvapila - jednak je tu jedna opravdu vtipná scénka, kdy Zvonilka učí létat ptáčka-nováčka a pak samotná postavička Zvonilky - jak ta mě ze začátku sr...!!! Ale konec dobrý, všechno dobré, nuže odpusťme jí. Jinak je to pohádka spíš pro menší děti a ideálně holčičky. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (10)

  • John Lasseter je v titulkoch uvedený ako výkonný producent. John je dobre známy tým, že nosieva tričká s havajskou potlačou, a keď sa zjaví jeho meno, vidíme víly, ako využívajú havajské tričko ako plachtu. (Eeve)
  • V ČR vydala film na DVD firma FHE s distribučním názvem Zvonilka. (Přitom z Petera Pana ji všichni známe jako Zvoněnku). (honajz)

Reklama

Reklama