Reklama

Reklama

Britská tajná služba je znepokojena, zločinecká auta z celého světa se spojila a plánují kriminální akce. Závodní auto Blesk McQueen se vrací z vítězného tažení po světě zpět do Kardanové Lhoty, aby strávil prázdniny se svým nejlepším přítelem, starým odtahovým autem Burákem, ale i s přítelkyní, sporťákem Sally. Okolnosti ho však přimějí zúčastnit se celosvětového závodu Gran Prix, kde se má rozhodnout o nejrychlejším autě na světě. Na cestě ho doprovází Burák, který se v Tokiu zaplete do mezinárodní špionáže. Stane se z něj tajný agent s důležitým posláním, kterého čeká náročná jízda plná nebezpečí. (TV Nova)

(více)

Videa (99)

Trailer 4

Recenze (625)

Ketri 

všechny recenze uživatele

Dvojka byla patrně určena už větším dětem. Měla jsem pocit, že přibyly i vtípky pro rodiče, i když v některých narážkách je možná i autoři přecenili. Dabing opět skvělý, bohužel dabování animáků je už poslední výspa zašlé slávy. Jinak , jak tak pročítám komentáře, mám pocit, že si zásadně z filmů odnáším jiná poselství než ostatní. Musím se totiž zastat Buráka. Ano, působí velmi hloupě, ale hloupý rozhodně není. Myslím, že pro děti je to docela dobrá ukázka toho, že nemá cenu se v nějaké jiné společnosti přetvařovat a hrát si na něco co nejsem. Doma v oné Lhotě prostě nepotřeboval hledat nějaké záludnosti, nemusel být ke každému hned podezřívavý. Tam si lidé před sebou na nic nehrají, všechno se řeší na rovinu. Teprve ve chvíli, kdy je potřeba, začne si dávat vše dohromady. Prostě mu jen chvíli trvá se v té "džungli velkoměsta obrostlé liánami intrik, závisti a falše" zorientovat. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Ben Queen / John Lasseter, Brad Lewis, Dan Fogelman | Hudba: Michael Giacchino | Produkcia: Denise Ream | Distribúcia: Walt Disney Pictures | Štúdio: Pixar Animation Studios | Rozpočet: 200 miliónov $ | Tržby: 476,193,000 $ || Prekvapivo, asi prvý prípad u Pixaru, keĎ forma zvíťazila nad obsahom... Vypiplovanosť každej scény je na hranici dokonalosti, a s neustále sa meniacimi prostrediami je asi najtvrdším animačným orieškom, ktorý bol kedy vytvorený. Ale podobne ako sa človekovi nemusí páčiť každý obraz Da Vinciho, môže byť viac zaujatý jeho vynálezmi. Scenár totiž recykluje schémat akčných Bondoviek, je strašne dospelý a suchý, bez náznaku potreby vykresliť charakter nových postáv alebo prehĺbenie tých už známych z prvého dielu. Dej plynie pre deckého diváka až na hranici nevnímateľnosti, a všetko, čo robilo z Cars niečo nadčasové, sa v druhom dielu stráca v inak obrovskom potenciály. Je to preveľká škoda, pretože vizuálna stránka je neuveriteľná, a závody sú ešte úžasnejšie, než v predchodcovi. To ale nestačí. A tak je to len priemer k neuvereniu! :( ()

Reklama

Šandík 

všechny recenze uživatele

Variace na agenta 007 v podání aut je sice vskutku půvabná, kladem prvních aut ovšem bylo především to, že v nich v podstatě nebyl žádný záporák (toho jednoho nepočítám, to byla postavička spíše komická) a děj byl poměrně přehledný a jasný. Tudíž se to velmi líbilo malým dětem a přitom to v sobě mělo silné poselství o významu přátelství a o práci na sobě samém. Ve dvojce nic takového není. Děj je daleko komplikovanější, temnější, rychlejší. Tohle minimálně moje děti až tak neocení, ale určitě se naopak budou rádi vracet k jedničce, navzdory tomu, že ji už viděli mnohokrát... Celkový dojem: 65% ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Co to je za podivný anti-hype? Hodně solidní pokračování, který sice patří k tomu horšímu od Pixaru, ale přesto je ve své kategorii (animovaný film pro celou rodinu) špičkou. Občas trochu rozpačité, ale většinou velmi zábavné, dynamické a s tak akorát nápady, aby to vůbec nedělalo studiu Pixar ostudu. (7/10) ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Zatímco jednička Aut byla taková "burákovská", dějově jednodušší (pro mne možná až moc jednoduchá) a pro děti lépe stravitelná, dvojka je jiná. A to tak, že velmi. Výrazně přibylo postav i akčních scének, což pro dětského diváka asi není zrovna to pravé, některé vtipy musí člověk dětem vysvětlovat a to pak ztrácejí svůj glanc (myslím ty vtipy, nikoliv děti).... Celé je to takové víc dospělácké, což (si myslím) je zrovna u animáku typu aut dost na škodu (nebo Škodu?). Ale já jsem dospělák, takže dávám za 3*, stejně jako má ode mě jednička. ;-) ()

Galerie (99)

Zajímavosti (51)

  • Když Burák (Larry the Cable Guy) na začátku filmu jede po Route 66, lze si na ceduli místního kina všimnout nápisu “The Incredimobiles”, což je narážka na jiný film od Pixaru Úžasňákovi (2004). (DexMASTER094)
  • Vo finále filmu odhalí Burák (Larry the Cable Guy), že Miles Axelrod (Eddie Izzard) klamal, keď tvrdil, že je elektromobil, ale že si ponechal spaľovací motor. Táto lož je však úplne priehľadná, vzhľadom k tomu, že elektromobily nevydávajú zvuky spaľovania a neprodukujú žiadne splodiny. Vo svete áut je veľmi nepravdepodobné, že by si nikto ten rozdiel nevšimol. (ČSFD)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 200 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

"Spravedlivé" Zlaté glóby

"Spravedlivé" Zlaté glóby

16.01.2012

Zatímco v rámci nominací na letošní Zlaté glóby se jasní favorité rýsovali, samotné ceny žádného drtivého vítěze nepřinesly. Nicméně za obrovský úspěch se dají považovat tři Zlaté glóby pro… (více)

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

15.12.2011

Asociace zahraničních novinářů akreditovaných v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby, které jsou tradičně považovány za oscarové předskokany. Letos se nejvíc těší George Clooney… (více)

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

31.12.2010

Další kalendářní rok se chýlí do finále a nechává v nás několik výjimečných filmových zážitků. Nebylo jich zas tolik, ale byly o to silnější. To na rok 2011 nám Hollywood (a nejenom ten) chystá… (více)

Pixar si se ženami nerozumí

Pixar si se ženami nerozumí

20.10.2010

Brenda Chapman (foto), která debutovala Princem Egyptským, měla být první režisérskou pracující pod značkou Pixar. Nakonec k tomu nedojde a produkce studia zůstává „pánskou jízdou“ (nebo spíš… (více)

Reklama

Reklama