Reklama

Reklama

Fred Astaire hraje v tomto titulu autentickou roli módního fotografa (inspirovanou životem kameramana Richarda Avedona), jenž promění Hepburovou v pařížskou modelku. (oficiální text distributora)

Videa (4)

Trailer

Recenze (102)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

KOUSEK DĚJE. Proč jen křehkou Audrey furt cpali k nějakým starým chlapům?! Šlo jim o kontrast ve smyslu "kráska a zvíře"? Tak to se jim v tomhle filmu povedlo, ale je to vítězství na prd. Astaire se k Audrey nehodí, je pro ni starý, otravný a protivný a i jeho obdivovaný tanec už patří do vzpomínek babiček a ne do páru s mladou holkou. ___ Příběh je hloupý dokonce i na muzikálové poměry. Těsně v předvečer revolty šedesátých let dá mladá holka přiležitost starému chlapovi, aby z ní udělal svůj ozdobný přívěšek, který bude pravděpodobně stále častěji odkládat k plotně do kuchyně, zatímco on bude pokračovat v životě ničím nespoutaného umělce. ______Američani si dělají srandu z věcí, kterým nerozumí. V tomhle případě z francouzské kultury a filozofie, které jsou pro ně nečitelné, a tak je přelepují flastrem kabaretních tanečních rejů a univerzálních muzikálových songů. Ze sterilního muzikálového balíčku vykukuje akorát ta krásná tvářička mladé A. Hepburn a nádherné šaty, ve kterých by i dneska žena ve společnosti zazářila (samozřejmě, kdyby měla ultraštíhlou Audreynu postavu). /20. 1. 14./ ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Skrz naskrz průměrný muzikál s průměrnou muzikálovou šablonou, průměrnými melodiemi. To, co ho staví do trochu příznivějšího světla jsou samozřejmě hlavní představitelé, i když, upřímně, dokážu si představit i lepší filmovou dvojici. Zpočátku jsem trochu zápasil s určitou netečností a mírnou umělostí, od jistého momentu však dostal muzikál přeci jen tu správnou šťávu. A tím momentem bylo číslo v pařížské noční kavárně, kde to Audrey opravdu parádně rozbalila a svou moderně pojatou taneční scénou dost možná přinesla celému muzikálu kýženou hvězdičku navíc. ()

Reklama

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Usmievavé, milé, šarmantné. Farebné kvietočky na pozadí pekných tanečných choreografií a dobre napísaných stredne krátkych pesničiek sú z hľadiska tempo-rytmiky výborne načasované. Panoráma Paríža a práca v exteriéroch sú slasťou, niečo, čím si aj muzikant zamiluje filmové nebo. Akurát tá zložitosť deja je trocha deravá, nedostaneme k nejakej skutočnej vzťahovej i medziľudskej konštrukcii. A to je alfou a omegou perfektného muzikálu. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

ač nejsem úplně fanda muzikálů, tak mám paradoxně slabost pro tyhle rozjuchané muzikály z padesátých let. Tím spíš když v nich hraje Fred Astaire a tady navíc ještě božská Audrey. Bohužel ne každý den je ale posvícení a tahle dietní variace na My Fair Lady mě zdaleka neoslovila a nebavila tak jak sem čekal. Písničky jsou fajn, ale nenajde se tu žádná kterou bych musel nutně slyšet znova. Astaire i Hepburn tančí skvěle, ale opět to není nic co bych už v podobných filmech neviděl. No a příběh, který je viditelně inspirovaný již zmíněnou My Fair Lady také příliš originality nepobral. Tak snad příště s jiným muzikálem...65% ()

Kass 

všechny recenze uživatele

Velmi pěkně a stylově ztvárněný svět módy ve správně bezstarostném muzikálu. Hepburn je jako vždy bezchybná, ale nejvíc mě překvapil Fred Astaire, který se kromě svého výtečného a suverénního vystupování k Audrey (narozdíl od Humprey Bogartha v "Sabrině") i přes vzájemně značný věkový rozdíl skvěle hodí. ()

Galerie (117)

Zajímavosti (20)

  • V průběhu úmorného letního filmování se Audrey vrátily potíže s příjmem potravy. Ke konci natáčení zhubla o osm kilo. (Peti_Zu)
  • Odkaz na tento snímek lze zpozorovat ve videoklipu zpěvačky Whitney Houston s názvem I'm Your Baby Tonight (1990) – krom lehce podobných tanečních kreací má na sobě Whitney i stejný kostým a účes (konkrétně černé oblečení a černé boty s kontrastně bílými ponožkami) jako Audrey Hepburn (Jo) v tomto filmu. (fiLLthe3DD)
  • S cieľom zabezpečiť obsadenie Audrey Hepburn (Jo Stockton) a Freda Astairea (Dick Avery) do filmu, producenti povedali každému z nich, že ten druhý už podpísal zmluvu a že by si nemali nechať ujsť takú príležitosť. (TheRoller)

Reklama

Reklama