Reklama

Reklama

Pro dospívající dívku může být život osamělým místem. Román americké autorky Alicie Erianové Arabka (2005, česky 2007) vypráví o třináctileté Džazaiře, která na matčino přání odchází ke svému rozvedenému otci na předměstí texaského Houstonu. Striktní rodič, pocházející z Libanonu, má své představy o výchově dospívajících dívek a rozhodně mezi ně nepatří nic, co by se týkalo sexu. Zmatená Džazaira se potácí mezi vlastní probouzející se ženskostí, pozorností černého spolužáka a zájmem souseda, který jako rezervista čeká na povolávací rozkaz a v manželství si zjevně moc neužije. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (107)

Smok 

všechny recenze uživatele

Film plný úchylov toho najhrubšieho zrna, rasizmu (nie vždy len zo strany bielych), a jednej 13ročnej dorastajúcej libanonskej nymfy v rozpuku. Celé sa to akosi nikam nehýbe, nič sa nerieši, len dlhé 2 hodiny vlečie. Neviem, možno tak mať dorastajúcu dcéru tak ešte hviezdu prihodím, takto len priemer. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

V kontroverzních tématech si Alan Ball přímo libuje a tohle slibovalo další skvělou podívanou. Boužel mě příběh 13ti leté Jasiry, která objevuje svou sexualitu příliš neoslovil. Dějová linka Eckhart+Bishil se až příliš podobala té Spacey+Suvari. A celé mi to příšlo jako snaha natočit další Americkou krásu. 60% ()

Reklama

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Citlivě o citlivých věcech. Až trochu zvráceně/provinile jsem se cítil při sledování dospívání malé Jasiry, malé "Towelhead". Vše ve filmu působí velmi chladně (použité tmavé kamerové filtry), odtažitě a hlavně otráveně - v tom najdeme styčné plochy s Americkou krásou. Z herců si pochvalu zaslouží hlavně Summer Bishil, z plátne v podstatě neslezea a na svůj věk to vše zvládá s přehledem. 75 % ()

dANo 

všechny recenze uživatele

Nestihol som úplný začiatok, ale ten som si prečítal v obsahu, takže môžem snáď hodnoverne hodnotiť... :o) Film ma zaujal svojou reálnosťou a zaujímavým zasadením do obdobia vojny v Perzskom zálive. Takisto som bol milo prekvapený hereckým výkonom Summer Bishil (takisto aj jej krásou:) a keď k tomu pripočítam vcelku dobrý príbeh o rodinných, milostných, sexuálnych, či susedských vzťahoch, tak mi to vychádza nadpriemerne. Som rád, že som to (úplnou náhodou) videl... ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Vítejte v pekle amerického předměstí, které vás zaručeně šokuje. Příběh o třináctileté arabské dívce objevující svou sexualitu je plný nelednoznačných postav, je sexuálně velmi otevřený a zabývá s takovými tématy, jako je pedofílie, zneužívání, dospívání v disfunkční rodině a rasismus. Tento pohled do pokřiveného zrcadla amerického předměstí rozhodně není příjemný, film samotný, ač poněkud hůře stravitelný než taková Amercká krása od stejného scénáristy, je to velmi kvalitní, a to především díky hereckým výkonům a dobře napsanému scénáři, který sice pojímá více témat, než je nutné, díky čemuž je pro rozvíjení jednotlivých motivů méně prostoru, vyhrocené situace jsou v něm ale ztvárněny bravurně. 85% ()

Galerie (42)

Reklama

Reklama