Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Režisér Borata a slavný politický komentátor a komik Bill Maher, který se nikterak netají svým názorem, že náboženství je porucha myšlení a brání lidem používat selský rozum, spojili své síly a natočili dokument Religulous (spojení slov „religion“ a „ridiculous“), v kterém navštěvují slavné náboženské destinace, vedou rozhovory s věřícími z různých náboženských skupin a snaží se formou satiry dokázat, že organizované náboženství je zdraví a mozku především smrtelně škodlivé. (kiddo)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (535)

A_FISH odpad!

všechny recenze uživatele

Věřím jen sám sobě, Krista vidím v hrobě..... ale tohle je na mě moc. Uboze zrůdná freakshow, kterou na své spravedlivé pouti předvádí nesympatický a nezdravě sebevědomý apoštol Maher, je (ne)skutečná esence trapnosti a marnosti. Těch sto minut nekončící nudy a prázdnoty totiž až fyzicky bolí. Obskurní komik s bramborou mezi očima, písmenkovou polévkou místo mozku a argumenty oligofreního dítěte, je absolutně nekompetentní mluvit o čemkoli. Prostě o čemkoli. Sype z rukávu jeden neprůstřelný důkaz za druhým (Vy si myslíte, že by se dalo tři dny přežít v nějaké velké rybě?" /"Věříte snad i v Santa Clause?) vždy následováno Všemocným střihem a vítězoslavným pohledem do kamery. Nemusím být ale žádný Kraepelin, abych viděl, že ten pohled patří jeho matce, původkyni všeho zla a traumatu z dětství, jíž byl přinucen navštěvovat nedělní školu. Nehledě na to, že vše je o výchově. A kdyby tady komunardi neudělali veškerou práci za něj, budete trávit nedělní dopoledne v kostele a na Mahera plivat. Tak si Pro Boha nedělejte iluze o vlastním rozumu... No, jen si dejte děcka.... Dejte :-) 0% Sakra - vlastně stačilo říct - Bože, to je blb! ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Věřící: "Bůh vás slyší, kdykoli to opravdu potřebujete." Bill Maher: "Pokud Santa Klaus dokáže objet všechny domy na světě..." Věřící: "Já na Santu nevěřím." Bill Maher: "No ještě aby, je to absurdní, aby jeden člověk dokázal obletět všechny komíny na světě a hodit do nich dárky… ale když jeden člověk slyší všechny prosby, to je něco jiného...". Jak tvrdil Seneca mladší: “Náboženství je shledáváno prostým lidem jako pravda, vzdělaným lidem jako lež a vládnoucí vrstvě jako užitečnost.” ()

Reklama

Jordan 

všechny recenze uživatele

sympatizujem so skeptikmi - a bill maher je ich nekorunovaný vodca, tento dokument si berie na paškál náboženstvo a aj keď sa z neho častokrát vysmieva (a častokrát právom) nerobí to urážlivo, ale sofistikovane, decentne a vtipne, ja som mal odjakživa k náboženstvám a cirkvám skeptický postoj, ale pán maher mi kopec ďalších vecí ozrejmil . . . nehovoriac, že som sa naozaj dobre bavil; výborný dokument! ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Bill Maher na konci říká, že nikdo nemůže vědět, co přijde po srmti, neboť on to neví a nikdo z nás ho duchovně nepřevyšuje. On se ale přitom celou dobu duchovně vyvyšuje nad své až příliš snadno vyhledané oběti. Dělá to s nesporným vtipem, ovšem smutné je, že celou záležitost řeší jen a pouze rozumem (nikoli srdcem), ale mnohem smutnější je, že mu tyto rozumové ataky na zpovídané duchovní bohatě stačí. 75% ()

honajz odpad!

všechny recenze uživatele

Kdyby se pan Maher naučil číst, možná by s údivem zjistil, že na většinu jeho otázek už bylo odpovězeno, fundovaně, zajímavěji, dokonce i na vědecké bázi. Tohle není samozřejmě dokument, ale manipulativní pokus zavděčit se za každou "ateistické většině" (nebo alespoň nemyslící ateistické většině, která taky neumí číst) - a jak vidno, daří se to. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (6)

  • Maher proslul tím, že o Bohu mluví zásadně jako o „vesmírném taťuldovi“ a o Ježíší jako o „imaginárním příteli“. (kiddo)
  • V souvislosti s příjezdem papeže Benedikta XVI. do USA v dubnu 2008 se Maher postaral o pořádný skandál, když o papeži ve svém pořadu Real Time prohlásil: „Dámy, je svobodný, býval to nácek a nosí divné klobouky.“ Vášnivá odezva pravicových médií a věřící veřejnosti ho přiměla k „omluvě“: „Už nikdy ten vtip s náckem neudělám, protože odvádí pozornost od toho, co jsem se opravdu snažil říct. A to, že kdyby se zjistilo, že vedoucí firmy zaměstnává tisíce lidí, co zneužívají děti, skončil by ve vězení. Pokud máte pár stovek příznivců a někteří z nich zneužívají děti, tak jste hlava sekty. Když jich máte miliardu, tak jste papež.“ (kiddo)
  • Během jednoho ze svých vystoupení Bill Maher řekl: „Nejsem skeptik ze zahořklosti. Byl jsem vychován jako katolík a nikdo mě nikdy nezneužíval. Což mě trochu uráží. Asi si nemysleli, že jsem přitažlivý. Ale já byl a oni nevědí, o co přišli.“ (kiddo)

Související novinky

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

11.08.2010

Festival Fresh Film Fest, který proběhne v Praze od 25. do 29. srpna, zahájí předpremiérová projekce filmu Scott Pilgrim proti celému světu v kině Aero. Jde o adaptaci komiksové série Bryana Lee O… (více)

Reklama

Reklama