Reklama

Reklama

VOD (1)

Americké drama z produkce HBO vypráví příběh oddaného otce a manžela (Paddy Considine) v postsovětském Rusku, který pracuje v nukleární továrně. Poté, co je vystaven smrtící dávce radiace, když se pokusil zabránit katastrofě, se stane obětním beránkem a je bez odstupného vyhozen na dlažbu. Ví, že mu zbývá jen pár dní života a ve snaze zajistit svou milovanou ženu (Radha Mitchellová) a synka ukradne malé množství štěpného materiálu PU-239 a zamíří s ním do Moskvy. Tam se zaplete do ilegálního obchodu s jadernými zbraněmi, protože se obrátí na gangstera (Oscar Isaac), aby mu na černém trhu pomohl prodat nebezpečné zboží, které potenciálně ohrožuje celý svět. Tahle neobvyklá dvojice uzavře zvláštní přátelství - spojuje je láska k rodině a ochota přinést pro ni jakoukoliv oběť. Scénář napsal a film natočil Scott Z. Burns. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (74)

Bachy 

všechny recenze uživatele

Takže, co jsem to měl k nočnímu menu? Jednu lini brutálně depresivní o zoufalém zoufalství jednoho ozářence, perfektně zahranou se špetkou originality. A poté příběhovou linku číslo dvě. Ta chutnala jako švihlá mafiánka, lehce komediální. A teď jsem to sežral dohromady a chutnalo to...jako meloun s kečupem, což je zlé. Meloun je dobrej, kečup by k dokonalosti potřeboval ještě něco přidat, ale taky je fajn. Ovšem dohromady je to sice zajímavé, ovšem moc mi to nesedlo. A spíš než, že by film působil bizarně, tak nudil. Škoda. Vypadalo to zvláštně, ale moc to nešmakovalo. Depresiva fungovala, komedie vcelku taky, ale když se začlo kloubit, tak jen šedý průměr. ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Některé věci se mohou stát jen v zemi neomezených možností a podivných skutečností, a tou Rusko s baťuškou Borisem Jelcinem na stěně bylo. Některé náhody a nehody, jako by napsal sám život. Třeba co všechno se dá dělat s PU-239, když nevíte o co se jedna. Abych moc neprozrazoval, jedna se o tu věc se srolovanými bankovkami. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Najväčšiu radosť mám keď náhodou natrafím na film, o ktorom som nič nepočul a úplne ma dostane. Po úvodných titulkoch som sa do filmu zažral a moje otvorené ústa sa mi zacvakli až desať minút po skončení tých záverečných. Žasol som nad tým aký silný, pútavý, smutný i veselý príbeh dokázali tvorcovia vyrozprávať. Film prakticky nemá slabé miesto. Nepotrebuje 10 či 20 minút na rozbeh. Dostane vás hneď od úvodu, v ktorom sledujeme nehodu v továrni, po ktorej hlavný hrdina nemá veľa času a je si toho vedomý. Prelínanie smutnej roviny s čiernym mafiánskym humorom funguje výborne, hoci to znie čudne. Scény s mafiánmi určite pripomenú to najlepšie od G. Richieho a väčšina srandy pramení z toho, že sú to STUPÍDO BASTARDO. Tragický koniec neprekvapí, od samého začiatku to Timofej Berezin vie a diváci tak isto. Herecký aj režíjne absolútne skvelé, niet veľmi čo kritizovať. Ešte niekoľko dní som film nosil v hlave a to jé pre mňa vždy signál, že si film zaslúži plné hodnotenie. Rád si to pozriem znovu. 100%. ()

Arius 

všechny recenze uživatele

Chválim atmosféru! Tá bola nahodená fakt skvelá,tragická,čierna podporená filozofickými preslovmi Considina ale zároveň sa čudujem čo to? Vyzerá to síce ako práca profesionálov ale urobiť tak výraznú školácku chybu? Celý čas som sa čudoval čo tam robí ten guatemalský herec, proste španielska pleť hrá rodeného rusa, doočibijúce a nesmierne otravné, ale to by sa ešte dalo stráviť. Kameň úrazu je niekde inde,predovšetkým som túto drámu vnímal ako nedokončené dielo, bolo to ako keby ste robili reformu a v 3/4 si povedali tu to ukončím. Proste atmosféra dobrá,prostredie dobré,myšlienka skvelá,záver ako z velkej knihy ale celkový dojem? Tiež kritizujem málo priestoru pre Radhu Mitchell. Myslím že 3hviezdy sú až až. ()

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

Jediným nedostatkem filmu pro mě bylo, že byl v angličtině, s ruštinou by to nemělo chybu. Docela dobře odpozorované ruské reálie i vydařené mafiánské struktury. Poslední scéna, kdy mafiánští hoši šňupají čisté plutonium opravdu nemá chybu. Pokud někoho zajímá, jak to jde rychle z kopce po vysoké dávce ozáření a jak se prodává plutonium na černém trhu, ať jde směle do toho, ale moc optimistické to není. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (2)

  • PU-239 sa používa na štiepnu reakciu v atómových reaktoroch. (vander19)
  • Film sa natáčal predovšetkým v rumunskej metropole Bukurešť, ale aj v Moskve. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama