Reklama

Reklama

Let Fénixe

  • Česko Let Phoenixe (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Havarované letadlo uprostřed Sahary. Všichni chtějí přežít. Všichni slouží společné věci, někteří více - někteří méně. Všichni myslí v první řadě na sebe, na své životy, na své ego. Bitva může začít... (TV Prima Cool)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (70)

Han22 

všechny recenze uživatele

Tohle je přesně ten typ filmu, který by se mnohem více líbil mému bratrovi než mě. Námět typu skupina chlapů uvězněných na poušti po letecké katastrofě mě nechává celkem chladným, že by to bylo svižně natočené se říct nedá. Remake si nepamatuju, ale v duchu jsem si představoval, jak by to natočili dnes, aby pokryli veškeré menšiny sexuální, genderové i rasové a aby všichni byli sexy a heroic. No a díky tomu jsem si ten film začal užívat - tady je prostě x bílejch, ošklivejch, špinavejch chlapů, kteří jsou namyšlení, hulvátští, protivní, občas hloupí, zbabělí či egoisti - geniální souboj paličatého kapitána ze staré školy s mladým cynickým německým konstruktérem. Začal jsem fandit šíleném konstruktérskému plánu, překvapilo mě pár úmrtí a při závěru (startování, zvedání) jsem napětím skoro nedýchal. Takže nakonec poctivé 4* pro poctivý starý film. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Charakterní studie mužské skupiny (ženský element zastupuje možná tak ta opička) nejrozmanitějších povah. Všichni mají stejný cíl. Všichni chtějí přežít. Všichni slouží společné věci, někteří více - někteří méně. Všichni myslí v prvé řadě na sebe, ať na své životy, na svoje sebevědomí nebo svoji autoritu u ostatních. Bitva může začít. Pro mě tenhle film navždy zůstane uchvacujícím soubojem Jamese Stewarta s Hardym Krügerem, přičemž mé sympatie jsou na straně onoho německého všeuměla. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Klasický katastrofický film o ztroskotání letadla uprostřed liduprázdné pouště, který přivádí na plátno skupinu různorodých charakterů a líčí jejich vzájemné potýkání v touze přežít kritickou situaci. Dnes už přece jen trošku zastaralé svým režijním pojetím, nicméně pořád plně funkční a v rámci toho, co se dnes běžně v daném žánru objevuje s nedodělky ve scénářích, určitě nadprůměrné. Celkový dojem: 65 %. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Klasická hrdinská epopej, jejímuž výsledku nemůžete mohutně nefandit. Nicméně je tam spousta věcí, které vás přirozeně budou štvát - těžko by na poušti dokázali postavit letadlo, všude tam bylo moc světla, množství vody na počet lidí a dnů by znamenal mnohem rychlejší dehydrataci všech. Stewart tentokrát spíše v polozáporné roli, pro sympatie byl vybrán Hardy Krüger. Skvělé jsou momenty, kdy se vlastně (zatím anebo vůbec) nic akčního neděje, ale hudba předznamenává zásadní moment, a divák si to tak může opravdu vychutnat. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Robert Aldrich /Emperor of the North/ natocil len priemerny film. Film ma chvilu dobre tempo /burka v pusti, hlavni hrdinovia prezili, a to je dobre/, lenze potom sa rozbehla taka priserna nuda, ze hruza. Ako nehovorim, treba 20 - 30 minut na to, aby sa dialogmi ukazali charaktery postav, ale tuna to rejza doslova prehnal, lebo vyse hodiny sa nic nedeje, a pocuvat tie prazdne taraniny /jo, aj James Stewart kecal odusu voloviny/ sa nedalo. Potom stavba provizorneho lietadla mala v tej pustnej horucave nieco do seba, ale 136 minutaz je sialena, a to doslova. Skoda, ze film ako celok je neprijemne ustreleny, nekompaktny a skoro vyfuci do prazdna : 55 % ()

Galerie (42)

Zajímavosti (4)

  • Přibližně v osmé minutě, kdy se objevuje záběr na letadlo letící v písečné bouři, lze dobře vidět dva provázky, které drží model ve vzduchu. (Chegi)
  • Hardy Krüger odmítl svou nominaci na Zlatý Globus v kategorii nejlepší vedlejší herec. (Ruuzha)
  • K natáčení bylo použito letadlo typu C-82, které bylo vyrobeno firmou Fairchild pro americkou armádu. (Paganus)

Související novinky

Zemřel herec Hardy Krüger

Zemřel herec Hardy Krüger

20.01.2022

V americké Kalifornii včera v požehnaném věku 93 let opustil filmový svět německý herecký veterán a spisovatel, Hardy Krüger. Rodák z Berlína má k dnešnímu dni na svém kontě na 70 filmových a… (více)

Reklama

Reklama