Reklama

Reklama

Let Fénixe

  • Česko Let Phoenixe (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Havarované letadlo uprostřed Sahary. Všichni chtějí přežít. Všichni slouží společné věci, někteří více - někteří méně. Všichni myslí v první řadě na sebe, na své životy, na své ego. Bitva může začít... (TV Prima Cool)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (70)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Skupina několika divnejch týpků si uprostřed pouště postaví z velkýho rozbitýho letadla menší provozuschopný letadlo. Jo a pak se někdo probudil a měl ruku v nočníku. Ono třeba jen vyndat převodovku z auta je dřina k posrání a to i v dílně s vhodnym vybavenim. Už vidim, jak nějakej frajer sundavá křídlo z letadla (rozpětí cca 33 metrů) uprostřed pouště, kde se boří do písku a má k dispozici 0,5 L vody na den a k tomu sušený datle. To je něco mezi MacGyverem a epizodou Happy tree friends, ve který Sniffles postaví ze školního autobusu raketu. Podle komentářů jsem čekal rozhodně víc. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Klasická hrdinská epopej, jejímuž výsledku nemůžete mohutně nefandit. Nicméně je tam spousta věcí, které vás přirozeně budou štvát - těžko by na poušti dokázali postavit letadlo, všude tam bylo moc světla, množství vody na počet lidí a dnů by znamenal mnohem rychlejší dehydrataci všech. Stewart tentokrát spíše v polozáporné roli, pro sympatie byl vybrán Hardy Krüger. Skvělé jsou momenty, kdy se vlastně (zatím anebo vůbec) nic akčního neděje, ale hudba předznamenává zásadní moment, a divák si to tak může opravdu vychutnat. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Klasický katastrofický film o ztroskotání letadla uprostřed liduprázdné pouště, který přivádí na plátno skupinu různorodých charakterů a líčí jejich vzájemné potýkání v touze přežít kritickou situaci. Dnes už přece jen trošku zastaralé svým režijním pojetím, nicméně pořád plně funkční a v rámci toho, co se dnes běžně v daném žánru objevuje s nedodělky ve scénářích, určitě nadprůměrné. Celkový dojem: 65 %. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Pokus o nemožné? Myslíte že to nejde a že se nakonec přeci jen nedočkáte kýženého úspěchu? To jste asi neviděli tento film vysílaný dnes 12.07. 2008 na TV-Prima. Na Aldricha však jen průměr, viděl jsem lepší ale díky zajímavé scenerii, pěkným exteriérům a hlavně díky charismatickým hereckým výkonům hodnotím vejš než jsem původně zamýšlel..Remake z roku 2004 jsem neviděl tak bohužel nemám s čím porovnávat. ()

YURAyura 

všechny recenze uživatele

4/10 Jako nic moc Aldrichu - tesil jsem se na to jak male decko a takove zklamani... Zensky element zastupuje poze tanecnice ve vzpominkach, ale cele se to nese v takovem neuveritelne klidnem duchu, ze jsem ani na okamzik nezapochyboval, ze se vec poradi - zkratka napinavych chvil je dost poskromnu. Videl jsem sice prvni remake, ale ten mi prisel lepsi nez tento original - a pritom Hardy, James, Ernest a Ian jsou dobri, takze vinu tenktokrat vidim na Robertove strane ()

Galerie (42)

Zajímavosti (4)

  • Přibližně v osmé minutě, kdy se objevuje záběr na letadlo letící v písečné bouři, lze dobře vidět dva provázky, které drží model ve vzduchu. (Chegi)
  • Hardy Krüger odmítl svou nominaci na Zlatý Globus v kategorii nejlepší vedlejší herec. (Ruuzha)
  • Počas nakrúcania filmu zomrel filmový pilot Paul Mantz. Vo filme použili netradičné lietadlo skonštruované len pre účely tohto filmu - Tallmants Phoenix P-1. Lietadlo sa však pri nakrúcaní scén tesne nad arizonskou púšťou rozlomilo a dopadlo čelom do zeme. Paul bol na mieste mŕtvy. (Raccoon.city)

Související novinky

Zemřel herec Hardy Krüger

Zemřel herec Hardy Krüger

20.01.2022

V americké Kalifornii včera v požehnaném věku 93 let opustil filmový svět německý herecký veterán a spisovatel, Hardy Krüger. Rodák z Berlína má k dnešnímu dni na svém kontě na 70 filmových a… (více)

Reklama

Reklama