Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když anglický rytíř Hector podlehne zranění, které utrpěl při turnaji, oblékne si jeho panoš William Thatcher brnění a přes varování přátel, Rolanda a Wata, jde bojovat. Podaří se mu zvítězit. Prodá získanou cenu a přesvědčí kamarády, aby se s ním pustili do mnohem většího podniku. Hodlá si vydělávat na turnajích, a tak investuje všechny peníze do výzbroje, prodělá tvrdý výcvik a nakonec do svých služeb přijme výřečného spisovatele a neúspěšného hazardního hráče Geoffreyho Chaucera. Ten mu zhotoví falešné osvědčení o šlechtickém titulu a stane se jeho heroldem. Williamovi se podaří přihlásit se na rytířský turnaj, kde si vede velmi dobře. Druhý den přijme do svých služeb podkovářku Kate, protože potřebuje naučit tančit. Zamiloval se totiž do půvabné dámy Jocelyn. Kate se ukáže jako užitečná nejen pro výuku tance, ale také jako kovářka, když mu zhotoví nové, překvapivě odolné a lehké brnění. Mladík poráží jednoho rytíře za druhým. Jediným jeho vážným soupeřem se stává namyšlený, bezohledný a dosud neporažený rytíř Adhemar, který se, stejně jako William, uchází o krásnou Jocelyn. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (644)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Brian Helgeland | Hudba: Carter Burwell | Produkcia: Todd Black, Brian Helgeland, Tim Van Rellim | Distribúcia: Columbia Pictures | Štúdio: Escape Artists | Rozpočet: 41 miliónov $ | Tržby: 117,487,473 $ || Komédia jak má byť. Ukazuje sa tiež, že herci z HW neba nie su vo svojich pozíciách náhodou. Kaliberi jako Heath Ledger majú také široké herecké spektrum, že môžu zahrať čokolvek od blbosti až k šialenosti, a všetko im budete veriť. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Nenápadná bomba mezi oddychovkami. Sympaticky odvyprávěná a zahraná klasická komediálně-dobrodružná story o cestě za splněním snu (a za láskou) odehrávající se v "jakoby" reálném středověku. "We Will Rock You" a mexická vlna na záčátku mě úplně odzbrojily – úžasný nápad. A souboje jsou natočené v podstatě dokonale. Příběh rytíře je zábavnější a milejší než lecjaký přehypovaný blockbuster! P. S. Brát tenhle filmeček vážně, snad jako nějakou sondu do Anglie 14. století, může jen totální blázen. 70 - 80 % ()

Reklama

Nancy 

všechny recenze uživatele

Nad moje očekávání hodně povedený historický film. Heath Ledger je velice hezký, Rufus Sewell je taky skvělý a Shannyn Sossamon je taky dobrá herečka (i když její postava mi trochu vadila, jak si furt vymejšlela nějaký blbý podmínky). Kdo mě ale tady dostal byl Paul Bettany, který dokazuje, že je skvělý herec. Příběh má vtip, je akční a zábavný a navíc dojemný. Ideální kombinace, která se s Heathem bude líbit ženám a s Shannyn mužům. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Po všetkých stránkach predvídateľné, ale má to šmrnc, nadhľad a vtip. Ale zase nie po celý čas a iba do určitej miery. Nie sú tam aj napriek po music chvalabohu žiadne popkultúrne odkazy a mladí herci sú celkom sympatickí. Prečo to trvá výrazne cez dve hodiny a prečo to má dokonca aj SE, to nechápem (umelecký presah ním asi režisér nezamýšľal) a neviem, či náhodou princeznina komorná a tá kováčka neboli krajšie, ako Shannyn. Vlastne nechápem, prečo sa tá kováčka do Williama nezaľúbila, mohla byť z toho aspoň poriadna dráma. Že sa jedná o film na víkendové popoludnie, vhodný pre trávenie rezňa so zemiakmi v žalúdku, netreba opakovať. ()

Algernons 

všechny recenze uživatele

Film vám hned v prvních momentech dá jasně na jevo čím je a buď na to přistoupíte nebo ne. Já miluju filmy, které se neberou smrtelně vážně a umí se uvolnit, ale zároveň se dokáží držet zpátky při zemi a perfektně tak balancují. Užasný sekvence, hudba, lokace, kostými, charismatický obsazení, napětí a příjemný chytře vystavěný příběh. Vesměs je to taková přijemná pohádka, ale kdo by neocenil opravdu krásnou pohádku, která má srdce, styl a funguje na všech rovinách. Nevím proč se tedy držet zpět v hodnocení, už jen kvůli všem těm lidem co museli slítávat z koně. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (38)

  • Čierny princ (James Purefoy) a Geoffrey Chaucer (Paul Bettany) boli v skutočnom živote naozaj prepojení. Manželka Geoffreyho Chaucera bola sestrou Catherine De Roet, ktorá sa vydala za brata Čierneho princa Johna z Gauntu. (Arsenal83)
  • Film se odehrává během roku 1356, jelikož je zde zmíněna bitva u Poitiers. Geoffrey Chaucer (Paul Bettany) se narodil kolem roku 1340, takže by mu mělo být jen 13 let. (O..O)
  • Mezi komparzisty se objevili i bezdomovci z Prahy. (Karlos80)

Reklama

Reklama