Reklama

Reklama

Pekelná kuchyně

(pořad)
  • USA Hell's Kitchen (více)
TV spot
Reality-TV
USA, 2005, 50 min

Obsahy(1)

Gordon Ramsay si vybírá pro svoji restauraci nejlepšího z dvanácti nastávajících šéfkuchařů. Kdo zvítězí? (oficiální text distributora)

Videa (1)

TV spot

Recenze (128)

Pitrsss 

všechny recenze uživatele

Překvapivě je mi sympatičtější česká mutace Ramsayho originálu (Na nože). Hells Kitchen je totiž v první řadě hlavně reality show a vaření je tam opravdu až na druhé (nebo další) koleji. Tucet povětšinou velice tupých Amíků (z nichž umí vařit dva) je rozdělen na dvě skupiny a každý večer se snaží udržet v chodu restauraci. Gordon Ramsay si stoupne k pultíku a cca. tři hodiny jim sprostě nadává. Soutěžící se v kuchyni pořádně rozhádají, poté trochu intrikují a nakonec jeden z nich vypadne. A takhle každý díl znovu. Občas nějaká ta gastro-vsuvka. Nakonec ještě dva poznatky. 1. Jeden z nejkreténštějších dabingů, jaký jsem měl tu smůlu slyšet. 2. Ramsayho si samozřejmě vážím, jak povahově, tak tím, co ve světě dokázal. (viděna první série) 60% ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Americky zbytečně drsné, ale přesto to dokáže upoutat a zabavit. Navíc mě baví, že se mým favoritům daří. V první sérii jsem fandil Michaelovi, který to nakonec vyhrál. *** V druhé sérii se do finále dostala dvojice ženskejch, který byly sympatický. Takže jsem přál jak Virginii tak i Heather. Ale Heather jsem označil za vítězku hned v prvnim díle, takže jsem rád, že jsem opět uhodnul vítěze. Mam takovej pocit, že až se to bude hodně opakovat, tak mi to přestane bavit. *** Mám za sebou třetí sérii a ještě pořád mě to baví. Tentokrát jsem rád, že jsem trefil finálovou dvojici. A přestože i Rock byl sympaťak, tak jsem to víc přál Bonnie. Takže nakonec jsem vítěze netrefil.*** Čtvrtá série už se tak trochu začala zajídat. Kuchaři mi přijdou pořád slabší a slabší a invence v úkolech mi přijde nedostatečná. Dokonce i favorita jsem vybíral přetěžce. A nakonec to u mě vyhrála pozdější vítězka, protože jako jediná byla aspoň chvílema sympatická. *** Další, už pátá série měla opět ten samý problém. Favorita. Dlouho, předlouho jsem si nějaké vybíral, dopadlo to tak, že jsem fandil těm dvěma finalistům. Z jednoho prostého důvodu. Oni se nejmíň projevovali, co se týče siláckých keců. *** I šestá série začala bez favoritů, i když se mi postupně vykrystalizovala silná finálová trojka. Nejvíc ze všech jsem nenáviděl tu černošku, s krycím jménem Whoopi. A body sympatie si získal Gordon za druhou šanči tloštíkovi Robertovi. Bohužel to skončilo skoro stejně jako předtím. A překvapil mě příchod Heather na post pomocnice, asi už jí vyhrané angažmá skončilo. Jinak Dave si zasloužil vyhrál, už jen za to, že je převařil jednou rukou. *** ()

Reklama

Hruzi 

všechny recenze uživatele

Myslím, že poměření ''Pekelné kuchyně'' s ''Ano, šéfe!'' je špatné. V ''Ano, šéfe!'' jsou připravený na nářez a chtějí, aby Pohlreich s jejich špatné restaurace udělal restauraci na úrovni, ale ''Pekelná kuchyně'' je o tom, že z několika kuchařů(někdy ani né z kuchařů), kteří si někdy i dost věří, se jeden pod dohledem Ramsey'ho dostane na takovou úroveň, kdy si už může otevřít vlastnit luxusní restauraci, kterou dokonce i vyhraje. V ''Ano, šéfe!'' dělá ze špatné kuchyně průměrnou a nezaměřuje se na jednotlivce. Pekelná kuchyně mě naprosto dostala. Když jsem náhodně viděl díl druhé řady hned jsem musel vidět celou druhou řadu. Po shlédnutí druhé řady jsem musel vidět všechny ostatní. Je to první reality show u které jsem rád, že to reality show je. A jak se zdá, tak někdo nechápe, že Ramsey chce přísností docílit toho, že z amatéra kuchaře udělá profesionála. Nemůže soutěžícím pomoci jinak než, že na ně bude řvát a nadávat, aby už konečně byli důslední. Také si mi líbí, že z nudného vaření se stane akční film ()

Skarface 

všechny recenze uživatele

Jsem na vážkách nevím co si o tom myslet . Na jednu stranu si říkám zlatej zdeněk pač co si dovoluje Ramsay je už i na mě moc a sám mužu říct že kdyby se tak choval ke mě tak jí hnedka chytne ale na druhou stranu si zas říkám vždyť to snima myslí přeci dobře . Ale každopadně mi je Pohlreich milejší i zábavnější. ()

Don82 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem dvě série (6. a 7.) a myslím, že stačilo. Jelikož vím o vaření velký... nic, tak nedokážu posoudit, jak moc dobrý člověk musí být, aby vyhrál ten super flek v super restauraci jako šéfkuchař. Každopádně, všechny ty vyhrocené situace, nadávky a ponižování, to je JEN show pro lidi, stejně tak i vybírání lidí kteří neumí vůbec nic a kterým se Ramsay vysměje hned v prvním díle. V podstatě, to ani není o vaření, ale o tom, kdo dokáže být větší hajzl a hrát mezi ostatníma soutěžícíma na obě strany... ()

Galerie (41)

Zajímavosti (6)

  • Čtvrtá sezóna měla patnáct a šestá dokonce šestnáct soutěžících, namísto obvyklých dvanácti. (ČSFD)
  • Kuchyně kde se vaří je umístěna v bývalém zpravodajském studiu KCOP a přilehlé obytné prostory pro soutěžící jsou vybudovány hned vedle restaurace. (ČSFD)
  • Hosté v Pekelné kuchyni jsou ve skutečnosti komparzem. To dokládá i fakt, že vzhledem k Ramsayho obrovské profesionalitě, by si nikdy nedovolil být hrubý k hostům, čehož jsme zde několikrát svědky (HArna)

Reklama

Reklama