Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na ostrove blízko pobrežia Severnej Ameriky miestny obyvatelia bojujú so strašnou zombie epidémiou dúfajúc, že sa nájde liek, ktorý vráti (ne)mŕtvych späť k ich ľudskej podobe. (Tony DiNozzo)

Videa (1)

Trailer

Recenze (193)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Klobouk dolů. Romero měl těsně před sedmdesátkou a pořád se uměl skvěle přizpůsobit aktuálním tématům! Kombinace klasické kousavé zombie-satiry s westernovými prvky a ryzími komediálními gagy (!) je obdivuhodná a velmi chutná. Pravda, vůbec to není o strachu, ale to nevadí. Filmařsky je to prakticky bez chybičky, u řady scén jsem se opravdu výborně bavil (třeba celá téměř-komediální-sekvence s výbuchem granátu na mole a následným předáním dynamitu do ruky zombie je naprosto geniální) a postupem času se Romero krásně vyjádří ke všemu, co ho trápí. Poslední záběr je zcela bez debat jednou z nejlepších Romerových scén vůbec. Bezvadná žánrová lahůdka a další Romerova trefná reflexe doby. 90% ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Romerovi zombie radovánky měly vždycky nějakou přidanou hodnotu, buď byly ve své době prudce originální a šokující (Noc oživlých mrtvol), nebo měly nějakej ten hlubší význam (Úsvit mrtvých, Den mrtvých), anebo aspoň uměly pořádně pobavit (Země mrtvých). V Survival of the Dead mi přišlo, jako kdyby si sám velký mistr dělal ze sebe a ze svého odkazu tak trochu prču, páč toto je v první řadě jedna velká nadsázka a až potom horor. Velkým plusem je určitě takovej trefnej retro feeling (hlavně masky zombáňů) a taky, jak už bývá v Romerových filmech zvykem, chutné gore. S přimhouřenýma očima hodnotím i tenhle kousek celkem kladně. ()

Reklama

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se už asi rok a půl a po prvním traileru jsem se trochu bál, naštěstí neoprávněně. Rozhodně to není horor, který by někomu nahnal strach, je to dost komediálně laděné, ale musím přiznat, že si Romero své, u mě standardní ohodnocení 4 hvězdičkama, opět zasloužil. Několikrát jsem se zasmál, jak vtipně tam zombíky likvidovali. 8O% ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

neuvěřitelně tupý scénář, k tomu všudypřítomný špatný humor, trapné a nereálné chování prakticky všech přeživších, to nezachrání ani jinak celkem efektní rozmetání částí těl či mozkových závitů... prostě takhle pakárna obludných rozměrů obsahující všemožná zombie klišé je jen nudnou vykrádačkou a ostudou tohoto jinak mého velice oblíbeného žánru... 40% ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Americký režisér George Andrew Romero je nespochybniteľným kráľom filmového zombie horroru. Bol priekopníkom a progresívnym inovátorom tohto horrorového subžánru. Začalo sa to v roku 1968, keď natočil kultový snímok "Noc živých mŕtvych". Nasledovali ďalšie tituly s tematikou oživlých mŕtvol: "Úsvit mŕtvych" (1978), "Deň mŕtvych" (1985), "Krajina mŕtvych" (2005), "Denník mŕtvych" (2007). V roku 2009 natočil svoj posledný film "Survival of the Dead", ktorým ukončil svoju dlhoročnú režisérsku kariéru. Bol to samozrejme zombie horror. Zombie dráma na jednom neveľkom americkom ostrove bola dôstojným rozlúčením s jeho vernými divákmi, medzi ktorých patrím i ja. Pán George Andrew Romero bude mať vždy moje sympatie, uznanie a rešpekt. Vždy budem na neho spomínať ako na kráľa filmového zombie horroru. **** ()

Galerie (7)

Zajímavosti (3)

  • Film bol natočený v Kanade a všetci herci, ktorí v ňom účinkujú, pochádzajú z tohto štátu. (MetalMesiah)
  • Tomboy (Athena Karkanis) má ve filmu zbraně Beretta 92 F ráže 9x19 mm a M16A4 ráže 5.56x45 mm. (dc125)

Reklama

Reklama