Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na ostrove blízko pobrežia Severnej Ameriky miestny obyvatelia bojujú so strašnou zombie epidémiou dúfajúc, že sa nájde liek, ktorý vráti (ne)mŕtvych späť k ich ľudskej podobe. (Tony DiNozzo)

Videa (1)

Trailer

Recenze (193)

tron 

všechny recenze uživatele

Smutná rozlúčka Romera nielen s jeho milovaným nemŕtvym žánrom, ale aj s natáčaním filmov obecne (ide o posledný jeho film). Proste to nie je dobré. Pritom nápad s ostrovmi je v rámci zombies žánru skvelý. Ale zakončenie Georgeovej desaťročia trvajúcej ságy o živých mŕtvych ste si rozhodne predstavovali inak. Problém nevidím ani tak v celkovej komornosti. Komorné veci sú niekedy najlepšie. Problém vidím v nesympatických postavách, neveľmi dobrých hercoch, mizerných dialógoch a slabom a nezaujímavom scenári, ktorý ako bonus kombinuje humor s hororom, čo je jednak vec, ktorú v hororoch nemám rád a jednak táto kombinácia Romerovi zjavne vôbec nešla (komické pasáže sú miestami až trápne). Veľká škoda, že to nezakončil výbornou Krajinou mŕtvych, ale nečudujem sa, že chcel ísť ďalej. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Ze zečátku to vypadalo dobře, scéna připomínající "Deník mrtvých" potěšila. Sice se to rozjelo jako slušný zombie thriller, dokonce i děj vypadal, že nebude povrchní, jak tomu u podobných filmů bývá, ale dopadlo to tak, jak jsem předpokládal. Nehorázně odfláknutá druhá polovina filmu a hlavně závěr na ostrově. Debilní chování postav, stupidní dialogy, atd. Škoda, ale od Romera se to dalo čekat. 40% ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Dedo Romero to už má totálne v trubici. Vie, že by sa márne snažil presedlávať na niečo iné, a tak svoju životnú tému aspoň hravo mieša s inými žánrami. Napríklad s westernom a komédiou. Nič si nenavrávajme - je to hlúpe a nie veľmi dobre natočené. Je v tom však istý nadhľad, takže človek rád prepadne dojmu, že príšerné (ne)herecké výkony vlastne tiež patria k veci. Niekoľko dobrých zombie kills. Ale už asi fakt dosť. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Průměrná zombie rubačka, nad kterou se rozum pozastaví. Logika jde stranou, protože pokud někdo sejme zombies do hlavy ze 20-ti metrů a pak se následně netrefí ze dvou, to už je fakt zvláštní. Survival of the Dead je bez nápadu, bez něčeho inovativního, místy je to pěkná nuda a komediální prvky moc nefungovaly. Ale úplná bída to nebyla... 45% ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Zcela určitě ne nejhorší část Romerovy zombie ságy, s větší dávkou humoru než jsme zvyklí, opět s nějakou tou sociální kritikou (zde pro mě potěšující kritika upjatosti a svazující síly rodinných pout a toho, že rodina, sounáležitost s ní, vás často proti vaší vůli nutí konat věci, které vůbec nechcete a to jen z pozice jakési nadhodnocované pokrevnosti), skvělým Kennethem Walshem (po seriálu Twin Peaks konečně nějaká pořádná role, v níž jsem ho viděl), s jehož postavou si Romero docela vyhrál - celý film se nás snaží přesvědčit, že je to záporná a veskrze zlá postava, marně. Rozhodně bych doporučil kouknout se na trailer, ten vtípek na začátku se Romerovi povedl. No prostě, je to Romero, kterému by jsme zřejmě sežrali, i kdyby natočil záznam volby zombie miss.... Viděno na Festivalu Fantazie 2010. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (3)

  • Film bol natočený v Kanade a všetci herci, ktorí v ňom účinkujú, pochádzajú z tohto štátu. (MetalMesiah)
  • Tomboy (Athena Karkanis) má ve filmu zbraně Beretta 92 F ráže 9x19 mm a M16A4 ráže 5.56x45 mm. (dc125)

Reklama

Reklama