Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na ostrove blízko pobrežia Severnej Ameriky miestny obyvatelia bojujú so strašnou zombie epidémiou dúfajúc, že sa nájde liek, ktorý vráti (ne)mŕtvych späť k ich ľudskej podobe. (Tony DiNozzo)

Videa (1)

Trailer

Recenze (193)

juta 

všechny recenze uživatele

Poslední film George Andrewa Romera dost zklamal. Nijak zvlášť neobohacuje svět zombie a je dost zvláštně pojatý. Jedno z nejhorších, co kazí filmy se zombíky jsou vojáci, se kterýma to prostě není ono. Dále pak se dění odehrává na ostrově, kde je minimum mrtváků a je tu spor dvou rodů a toť vše. Nic nezachrání to, že zombíci se naučí žrát něco jiného než lidi. Celkově to je dost pitomý a efekty fádní. ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Asi jsme se dívali na jiný film. Romero bohužel nikdy nebyl schopný režisér a já prostě nedokážu ignorovat tak katastrofální nahuštění kiksů a technických průserů. Dnes jsme prostě někde úplně jinde, když si odmyslíme děj a nápad, tak z čistě formálního hlediska Romero zůstal strašlivě pozadu za svými žáky. A to už nemluvím o tom, že stavět Romera do jedné řady s Cronenbergem nebo dokonce Fordem (jak jsem si tady přečetl), považuji za zločin! Podívejte se na Snyderův Úsvit mrtvých a pak si to srovnejte s touhle chudinkou - rozpixelované digitální efekty, televizní kamera, neohrabaný střih - šmárjá, všechno!!! - masky, herci, statisti, scénografie, světla, nic než hnus a trapárna. Prostě ne, film má být natočen na nějaké úrovni a pokud na to někdo tak okázale kašle, pak mě nezajímá, jak úžasná společenská satira to je. P.S. A to tedy NENÍ! ()

Reklama

Popluh 

všechny recenze uživatele

Romero i přes svůj celkem úctyhodný věk potvrzuje výbornou formu v novém miléniu. Jeho Survival of the Dead je jiným filmem než Land of the Dead a pochopitelně i silně odlišným od Diary of the Dead, přesto se Romero ani tentokrát nezbavil svých trademarků. Zombie motiv opět používá ke kritice společnosti, kterou tentokrát vystavuje faktu, že zatímco zombie se jsou schopni učit novým věcem, zatímco lidé zůstanou lidmi. Samotný závěr je pak skrz na skrz výborný. To vše v hávu jakéhosi zombie westernu s neskutečně vtipnými a originálními způsoby likvidace, kde byste na "Zombie kill of the week" nominovali hned několik kousků. U mě spokojenost. 70 % ()

Astaroth12 odpad!

všechny recenze uživatele

Ešte jeden takýto akože zombie horor od G.A.Romera a odoberám ho z mojich najobľúbenejších režisérov. Strašne som sa nudil. Ľudia tam majú hordu zombíkov, nie aby sa tomu venovali ale radšej po sebe strielaju, ako na divokom západe. Zombíci vyzerajú ako po konskej dávke uspávadla aj tak dobehnú luďí. A ta scénka kde sú zombie pripútaní a jeden robí poštára, druhí drevorubača a keď idú okolo ľudia, tak sa ani neotočia a nejdú po nich, to je najhoršia a najtrápnejšia scénka v zombie hororoch. Zombie na koňovi, tak to chce veľkú predstavivosť. Neviem či už mam vysoké nároky na zombie horory ale toto zaradujem medzi najhoršie zombie horory aké som videl. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Šok. Nejlepší Romerovka za posledních deset let. Scény vytržené z kontextu musely v traileru nutně zklamat. Survival of the Dead v celistvé celovečerní podobě působí jako vysoce sofistikovaný, v několika momentech záměrně (!) humorný, společensko-kritický western. A to jsem tomu ani trochu nevěřil... PS: Zamrzelo mě jen pár hodně nepovedených digitálních triků (i když bych možná uvěřil, že jsou "nepovedené" záměrně). ()

Galerie (7)

Zajímavosti (3)

  • Tomboy (Athena Karkanis) má ve filmu zbraně Beretta 92 F ráže 9x19 mm a M16A4 ráže 5.56x45 mm. (dc125)
  • Film bol natočený v Kanade a všetci herci, ktorí v ňom účinkujú, pochádzajú z tohto štátu. (MetalMesiah)

Reklama

Reklama