Reklama

Reklama

Burt a Verona spolu žijí už dlouho. Jejich společný svět je skromný a neokázalý, nemají dokonce ani vlastní dům. Teď však Verona čeká dítě, a tak musejí najít vhodné místo, kde by se mohli usadit a začít rodinný život. Když se vydají na cestu za novým domovem, nemají zdaleka tušení, co všechno je může potkat! Tvůrce oscarového dramatu Americká krása Sam Mendes dokazuje svěží vztahovou komedií pověst režisérského chameleona, který střídá žánry a neztrácí autorskou identitu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (463)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Srdcovka, byť spíše Mendesova než moje, o tom, že život po třicítce nemusí být jen stres ve všech svých variacích na "a co se životem dál". Prostě takový pohodový prequel předchozího Mendesova počinu. S tím rozdílem, že hlavní dvojka jsou sympaťáci jakých se po plátnech pohybuje setsakra málo, takže jsem jim ze srdce přál, aby se nakonec na adrese Revolutionary Road přeci jen neusadili a nalezli tak lepší společný osud než-li Frank a April Wheelerovi. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Přece jenom od Sama Mendese sem čekal něco víc než jen civilní road movie o hledání správnýho místa pro domov a rodinu, je fakt, že zase nemůžu říct, že by to bylo špatný, ba naopak to je hodně dobrý - příběh je dobře vymyšlenej, herci skvěle vybraný - působí úžasně civilně a lidsky a Sam Mendes to za kamerou umí, to je jasný, ale tak nějak mi tam chybělo něco navíc, kvůli čemu bych si ten film pamatoval a nezapad mezi ostatní ()

Reklama

Webb 

všechny recenze uživatele

Tak při tomto filmu nejenom že jsem se nudil, ale také nas*aně zatínal pěsti už po pár minutách. Ani jeden herec mi nebyl sympatický, žádné zasmání, protivný scénář a některé dialogy bych nálepkou odpad dokonce i pochválil. K cíli to byla opravdová štreka a psychické mučení. Po tomto filmu doporučuji si koupit boxovací pytel, nebo si zahrát jakoukoliv vraždící hru a k jednotlivým postavám postupně přidávat identity všech, co se podíleli na tomto paskvilu. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Oproti ostatním Mendesovým filmům zde je cítit menší ústup, ale mé tušení je že přesně tohle byl záměr režiséra. Pro tohle tvrzení mluví jednoznačně fakt že ústřední duo herců je prakticky neokoukané a tím pádem vypadá notně autenticky. Ostatně celý film působí jako věrohodný dokument. Místy probleskne i podivný, ale účinný humor. Např. Maggie Gyllenhaal se vydováděla do sytosti. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Mendes opět jiný, opět výborný. Vyprávět téma "hledání rodinného zázemí" skrze nahláškovanou a výtečnou situační komikou nabitou road movie a skrze humor se tak svérazným způsobem dopracovat k tak upřímně znějícím životním pravdám, to umí jen málokdo. Komedie s občasnými dramatickými prvky a silným hereckým duem (třeskutě zábavný John Krasinski NA HRAD!) se tak dopouští jen drobné chybičky v poněkud delším závěru. (44. MFF KV - 9.7.08) ()

Galerie (48)

Zajímavosti (12)

  • S délkou 98 minut se jedná o nejkratší film režiséra Sama Mendese. [Zdroj: moviezone.cz] (CrypzzXD)
  • Během krátké scény s orálním sexem, měla na sobě Maya Rudolph čtvery plavkové kalhotky. (don corleone)
  • John Krasinski si nechal kvůli roli narůst plnovous. Trvalo mu to jenom 10 týdnů. (don corleone)

Související novinky

Festival Barbakan aj o kvalitných filmoch

Festival Barbakan aj o kvalitných filmoch

29.08.2009

V Banskej Bystrici sa v priebehu piatich dní (23. 9. – 27. 9.) uskutoční v rámci multimediálneho festivalu Barbakan i prehliadka kvalitných filmov. V predpremiérach budete môcť vidieť napríklad… (více)

Reklama

Reklama