Reklama

Reklama

Burt a Verona spolu žijí už dlouho. Jejich společný svět je skromný a neokázalý, nemají dokonce ani vlastní dům. Teď však Verona čeká dítě, a tak musejí najít vhodné místo, kde by se mohli usadit a začít rodinný život. Když se vydají na cestu za novým domovem, nemají zdaleka tušení, co všechno je může potkat! Tvůrce oscarového dramatu Americká krása Sam Mendes dokazuje svěží vztahovou komedií pověst režisérského chameleona, který střídá žánry a neztrácí autorskou identitu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (464)

Shit 

všechny recenze uživatele

Přece jenom od Sama Mendese sem čekal něco víc než jen civilní road movie o hledání správnýho místa pro domov a rodinu, je fakt, že zase nemůžu říct, že by to bylo špatný, ba naopak to je hodně dobrý - příběh je dobře vymyšlenej, herci skvěle vybraný - působí úžasně civilně a lidsky a Sam Mendes to za kamerou umí, to je jasný, ale tak nějak mi tam chybělo něco navíc, kvůli čemu bych si ten film pamatoval a nezapad mezi ostatní ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Je to tu pro nás jako stvořené…. Ale popořadě. Začínat film sexem je nezvyklé. Ovšem jak jinak než podle ,,ehm“ příchuti můžete poznat, že čekáte potomka. A začít tak cestu, která má pomoci určit ne otcovství, ale kde že vlastně je nejlepší ,,být doma“. Tento šťastný pár se postupně setkává ,,s těmi ostatními“ a o tragikomické situace, které sice nenahradí požitek ,,orálu“, ale mají originalitu není nouze. Životní moudra druhých nakonec vedou k ujištění, že mít děti a rodinu, znamená být lepší než vás vůbec napadlo. A také, že všude dobře, doma nejlíp. Protože domov je tam, kde se cítíme dobře. Další film o vztazích, jen není tak agresivní jako Nouzový východ a ve kterém je vše co obdivovatelé S.Mendese očekávají a odpůrci nenávidí. Já jsem někde uprostřed. PŘÍBĚH **** HUMOR ** AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Asi najtypickejšia ukážka súčasného amerického nezávislého filmu. Prekvapivo od Mendesa, ktorý rád mieša komerciu s nezávislosťou.....vďaka jeho menu sa ale tento film dostal do distribúcie, inak by sme si dva roky museli naňho počkať na čt2 v sekcii americké nezávislé leto. Prirodzený film s uveritelnými hrdinami a trochu prehnanými úsmevnými situáciami. ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Sam Mendes pokračuje ve střídání žánrů a tentokrát natočil konverzační dramedii balancující na hraně mainstreamu a indie podívané. Film má asi nejblíže k jeho debutu Americká krása, taktéž mu nechybí sarkasmus a nezdráhá se uštědřit Američanům (a nejen jim) pár ran pod pás, narozdíl ale od Mendesova předešlého Nouzového východu při všem tom pošťuchování nešetří humorem a pozitivismem. Největší klady filmu třímají ve hravém scénáři, který přetéká úžasnými (opravdu úžasnými) dialogy, uvěřitelnými a sympatickými postavami a je plný trefných narážek a humorných situací, které mě dokázaly upřímně rozesmát. Nemenší chválu si zaslouží i představitelé hlavních rolí John Krasinski a Maya Rudolph, kteří ztvárnili mladý pár hledající nejlepší místo pro zapuštění kořenů tak bravurně, že by s nimi člověk nejradši strávil celý den a navíc jejich jemná gesta dodávají některým humorným situacím ten správný šmrnc. Ano, Všude dobře, proč být doma je další z hřejivých dramedií, po jejichž sledování máte zaručeně lepší náladu a v hlavě se vám začnou protáčet různé myšlenky o životě a tak, ale ten film je prostě tak trefně napsaný, skvěle obsazený a zahraný a zručně natočený, že mi nezbývá než chválit a nějaké to remcání nad provařeným příběhem si pro tentokrát rád odpustím. 90% ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Sam Mendes je zručný režisér a v podstatě to potvrzuje i na tomto pohodovém snímku. Sub žánr road movie mám rád, takže mě brzy začal bavit i tento příběh, který je šmrncnutý komediálním žánrem, občas i dramatem, ovšem nad tím vším vyčnívá zejména žánr romantický. Je tu spousta příjemných myšlenek o rodině, početí, hledání vhodného domova a soužití. Herecké výkony působí dost autenticky, což může mít příčinu i v méně známých tvářích. Soundtrack je zvolen dobře, potěší divákovo ucho a tempo snímku je natolik slušné, že film rychle utíká. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (12)

  • Natáčení filmu probíhalo velmi "ekologicky". Odpad byl během něj redukován na polovinu díky všudypřítomným pytlům na tříděný odpad nebo používáním omyvatelného nádobí místo plastového na jedno použití. Auta na place se pohybovala na biopalivo. (don corleone)
  • První film Mandese, ke kterému nesložil hudbu jeho dvorní skladatel Thomas Newman. (don corleone)
  • Autoři scénáře psali hlavní ženskou roli na tělo herečce Maye Rudolph. (don corleone)

Související novinky

Festival Barbakan aj o kvalitných filmoch

Festival Barbakan aj o kvalitných filmoch

29.08.2009

V Banskej Bystrici sa v priebehu piatich dní (23. 9. – 27. 9.) uskutoční v rámci multimediálneho festivalu Barbakan i prehliadka kvalitných filmov. V predpremiérach budete môcť vidieť napríklad… (více)

Reklama

Reklama