Reklama

Reklama

Dylan Moran: Monster

(TV film)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Záznam predstavenia írskeho komika Dylana Morana v Dubline. Zabávač preslávený najmä úlohou kníhkupca v seriáli BLACK BOOKS vedie nepretržitý monológ o všetkých možných aspektoch života v modernej spoločnosti - drogy, ľudský potenciál, technika, hotelové izby, rôzne účinky rôznych druhov alkoholu, deti, výchova, hudba, politika, lži, spolubývajúci, televízne spravodajstvo, Francúzi, náboženstvá, homosexuáli, Ježiš, dômyselnosť designu mužských genitálií, dialekty a dokonca aj fenomén známy ako "írske vlasy". (tomashrabek)

(více)

Recenze (160)

Fat'Fatal 

všechny recenze uživatele

Jojo, Dylan Moran se mi líbil i v Black Books, a na Monster jsem se těšil dlouho. Viděl jsem to dvakrát za sebou a pořád jsem se tlemil. Cynismus je mi blízký a Moran ho má na rozdávání. Rapování, Enya, fenomén irských vlasů a nespočet dalších scének a historek tak brilantně podaných, že jsem napoprvé ani nestačil všechno zaregistrovat a hlavně vstřebat. Jedině ty snímky za zákulisím mě nudily, ale byly krátké a hlavně jich bylo málo. Takže plnej počet a těším se na další jeho záznam. // Viděl jsem v originálním znění s titulky. ()

.MJ. 

všechny recenze uživatele

Nejlepší vystoupení co jsem kdy viděl! Cynické, zvrhlé a absurdní. Moran vypadá jak po prochlastané noci někde v irském pajzlu a s touto "příchutí" vede hodinu a půl dlouhý monolog u kterého jsem se celou dobu řezal smíchy. Moranův humor ale není pro všechny dostatečně stravitelný, ovšem kdo si ho zamiluje jako já bude se skvěle bavit. 95% ()

Reklama

danoo 

všechny recenze uživatele

Monster je ohňostroj spontánnosti, improvizácie a skvelých nápadov ako napr. to o deťoch: „Kdy jste naposledy viděli nějaké dítě, které by něco nepotřebovalo? Kdy vám vlastně nějaké dítě řeklo: "Nedám si už ten malinový dort, díky." "Musím už jít umýt auto!" C o . j s o u . v e . s k u t e č n o s t i . d ě t i . z a č ? M i n i a t u r n í . o ž r a l c i, to jsou. Znáte to, ti lidi, kteří vás ráno zdraví tím, že vás kopou kolenem do tváře ... a blekotají nesmysly! Celej den. Neumí ani chodit rovně..." ()

Nebešťan 

všechny recenze uživatele

Irsko dalo světu jen dobré věci - Joyce, Becketta, kupu dalších plodných literátů...a Morana! Jeho kultivovaný stand-up nemůžu stoprocentně docenit, už jen těch výrázů kterým pročesává publikum bez mrknutí oka, vtípků, zvyklostí, etc...co ale mohu hodnotit je on jako člověk - ležérní, nepodbízející se, ze své podstaty vtipný, svůj v každé jízlivosti. On třeba jede přes půl světa do Austrálie - tam je v pěti minutovém vstupu urazí, sklidí nebávalý potlesk a sympatie všech - takový on je, přitom v tom není nic negativního či agresivního, spíše říka věci, které si mnozí myslí, ale málokdo má ty koule to říct. Co z toho plyne? Nepít ten gin, pokud nejste čtyřicetiletá ženská....atakdále ()

DonTommy 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí Black Books jsem si říkal že Dylan Moran se nastylizoval do věčně kouřícího a nevrlého Irčana Bernarda naprosto dokonale...ale po shlédnutí Monster musím konstatovat že on to nehraje, on tím věčně kouřícím nevrlým Irem opravdu je :) společně s Rowan Atkinson:Live je toto nejlepší One man show, doporučuju ()

Zajímavosti (2)

  • Turné bylo v novinách The Times popsáno jako „mistrovská třída komického charisma - přebíhání od tématu k tématu ve zdánlivě spontánním stylu, ale vlastně pevně organizovaném". (TheJoker)
  • Všechna Moranova představení jsou doprovázena projekcí jeho kreseb. (TheJoker)

Reklama

Reklama