Reklama

Reklama

Mé jméno je Nikdo

  • Itálie Il mio nome è Nessuno (více)
Trailer 1

Zkušeného pistolníka Jacka Beauregarda (Henry Fonda) už nebaví být ustavičně ve střehu a dokazovat náhodným mladým puškám svou rychlost. Chce se jen sejít se svým dávno ztraceným bratrem a pak navždy odplout do vysněné Evropy. Do cesty se mu ovšem postaví vynikající střelec a vtipálek, který si říká Nikdo (Terence Hill) a má docela jiný plán ohledně Beauregardova osudu. Začíná záchranou života a končí pistolnickým soubojem dvou modrookých střelců v pravé poledne... Spaghetti western říznutý klasickou italskou komedií natočil v koprodukci Itálie, Francie a Západního Německa režisér Tonino Valerii, někdejší asistent režie u dolarové trilogie Sergia Leoneho. Jeho vliv je patrný zejména v úvodní scéně, namísto opisování jde však u Valerie spíše o poctu a dál se snímek ubírá vlastním směrem. Rozkročený mezi taškařicí nad nejznámějšími westernovými klišé a nostalgií nad mizející érou nespoutaného Divokého západu. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (265)

Matty 

všechny recenze uživatele

Westernová křeč. Ačkoliv film začíná úvodní sekvencí tak dlouhou a uměle natahovanou, až hraničí s parodií, v žádném případě není komedií. Tohle píšu hned zkraje, při plném vědomí i při vědomí faktu, že je všude okolo uváděn opak. Nejde o to, že by mi nepřipadal vtipný, nepřipadal mi vtipný záměrně a často. Nějaký ten „mimoděk“ vtípek sem tam obsahují i zcela vážné Leoneho spaghetti westerny, jejichž styl je zde buď hodně, hodně neumětelsky parodován, anebo obstojně napodobován. Ne všechny filmy, v nichž hraje Terence Hill jsou komedii, ne všechny filmy, v nichž hraje Henry Fonda jsou dobré. Dobrá, a to za jakýchkoliv podmínek, je hudba Ennia Morriconeho. A snad ještě pár starosvětsky leoneovských scén a závěrečné postesknutí nad dobou podléhající neustálým změnám. Ambice tvůrců příběhu o člověku, který si na náhrobek nechá vytesat „Nobody was faster than me“, byly neskromné, v tom bych viděl hlavní kámen úrazu a důvod nefunkčnosti Nikoho jako celku. 55% Zajímavé komentáře: Cervenak, ArdathBay ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Zajímavý námět o zanikajícím Divokém západě, který už je sám sobě legendou. Dobrý, ale těšílo by mě víc pochmurnější vyznění, než /ne/legrační zrychlovačky a zřejmě i jiný hlavní hrdina než Terence Hill. Scénář moc nedrží pohromady, což štve o to víc, že některé scény jsou perfektní - třeba úvodní napínačka v holičské oficíně. /6. 11. 11./ ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Patrně jsem černá ovce stáda, ale hodně váhám mezi dvěma a třemi hvězdami. Víte, potíž tohoto westernového eposu je a) jeho délka, b) s délkou související nudný děj, v jehož vláčném tempu se toho děje asi tolik, co na schůzi v parlamentu, a c) ne zrovna elegantní balancování na hraně vážnosti po vzoru postavy Henryho Fondy a praštěnosti dřevěným klackem Terence Hilla. Záchranným plynem pro mě byly Morriconeho hudební variace, uhlazená kamera a několik málo scén zralých jakoby mávnutím kouzelného proutku na hodnocení nejvyšší. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Tady asi někdo dělal narážky na Sama Peckinpaha a jeho Divokou bandu nebo co... ale to je jedno. K filmu: štval mě místama nesmyslnej děj, buď nenavazoval nebo bylo divny chování postav. Jednou se chtěli zabít, pak né, pak chtěli zabít někoho jinyho atd. Uplně zdlouhavy nebo zbytečny nebo nevtipny byly různý scény, např. ta s chlastáním v baru (zdlouhavá), zrcadla v domě hrůzy (zbytečná), chytání ryby haluzou (nevtipná), chcaní na veřejném urinálu (chch, ale když nad tim premejšlim, tak tohle byla docela prdel). Počáteční scéna v holičství byla jediná, která mě pořádně potěšila a byla čistokrevnej Leone. Ale Terence Hill se mi prostě do Leonovejch westernů nehodí - není drsnej, ale takovej šašek a jeho komediální výstupy jedině ruší atmosféru západu. Fonda a jeho Jack Beauregard je taky postava, která se někdy chová nevim proč tak tomu, ale jako vysloužilej hrdina s brejličkama má něco do sebe. Ale to jak ho Nikdo tlačí do toho utkat se s tou bandou, to je docela trapny. Vtipně pak vyznívá nápis: "Nobody was faster on the draw". A jinak poslední záběr ala prstění prdele tomu dá korunu, nebo spíš takověj anální rozměr, chch... ()

janek85 

všechny recenze uživatele

Tak tady u tohoto filmu se pozastavím, protože se stydím, že jsem nad tímto filmem odporoval a podceňoval a přitom se z toho filmu vyklubal celkem kvalitní western, asi můj nejoblíbenější, jako druhý je Podivné dědictví, kterému jsem dal 2*. Většina westernů je, nuda, nic moc kvalita, sice je u nich pěkná hudba Morriconeho, ale tento mě fakt dostal, ale nebyl tak vynikající, že by byl na 5*,některé scény byly nudné a některé zase humorné, ale většina jich bylo humorných, i přes to je to, jak jsem říkal kvalitní western. Skvělé herecké výkony Terence Hilla a Henryho Fondy, kteří doopravdy umí hrát westernové hrdiny. Opět skvělá hudba Morriconeho, krerý skládá hudbu ve vetšině westernech, efekty byly taky dobré. Celkový pohled, jak to vezmu od začátku byt ten, že začátek mi přišel trochu nudný, středem byl vynikající a konec, ten byl středně dobrý a celkový můj pohled na tento film je takový, že jsem ho fakt podcenil a za to se stydím.75%Přístupnost:od 12 let ()

Galerie (41)

Zajímavosti (16)

  • Nessuno (Terence Hill) ve filmu jí fazole. Terence Hill měl rád fazole i v soukrém životě. (Redyx1)

Související novinky

Reklama

Reklama