Reklama

Reklama

Mé jméno je Nikdo

  • Itálie Il mio nome è Nessuno (více)
Trailer 1

Zkušeného pistolníka Jacka Beauregarda (Henry Fonda) už nebaví být ustavičně ve střehu a dokazovat náhodným mladým puškám svou rychlost. Chce se jen sejít se svým dávno ztraceným bratrem a pak navždy odplout do vysněné Evropy. Do cesty se mu ovšem postaví vynikající střelec a vtipálek, který si říká Nikdo (Terence Hill) a má docela jiný plán ohledně Beauregardova osudu. Začíná záchranou života a končí pistolnickým soubojem dvou modrookých střelců v pravé poledne... Spaghetti western říznutý klasickou italskou komedií natočil v koprodukci Itálie, Francie a Západního Německa režisér Tonino Valerii, někdejší asistent režie u dolarové trilogie Sergia Leoneho. Jeho vliv je patrný zejména v úvodní scéně, namísto opisování jde však u Valerie spíše o poctu a dál se snímek ubírá vlastním směrem. Rozkročený mezi taškařicí nad nejznámějšími westernovými klišé a nostalgií nad mizející érou nespoutaného Divokého západu. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (265)

Šandík 

všechny recenze uživatele

Film ve své podstatě nesmírně literární... Rozhodně není vážně míněný a není to ani klasická parodie nebo komedie nebo cokoli podobného. Jestli tenhle film můžu k něčemu přirovnat, tak je to taková westernová verze Amélie z Montmarteru. Pohádka se vším všudy, pohádka pro dospělé a také pohádka, která si ze své pohádkovosti velmi okatě utahuje. Na rozdíl od mnoha jiných westernů, které se se svou pohádkovostí berou smrtelně vážně... Celkový dojem: 75% ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 9/10 Děj 8/10 Hudba 10/10 Prostředí 8/10/// +parádní hudební doprovod, zajímavé postavy, obsazení, spousta zajímavých scén -řekl bych slabší příběh, o nic extra se ve filmu nejedná/// Tak to je hezký. Je to regulerní western, který začíná dramaticky a vlastně je i docela vážný, jen do něj nějak zabloudil Terence Hill a potkal se tu s Henrym Fondou, který hraje typicky westernovou postavu. Setkání a (nejen) slovní přestřelky těchto dvou herců jsou výtečné. Do toho spousta banditů a padouchů, kupy zlata a snaha udělat z jedné postavy západu věčnou legendu. Díky hudbě a občasnému odlehčenějšímu směru, kterým se film vydal je to i slušná zábava. Jen škoda, že některé komické scény jsou přehnaně dlouhé a trošku ruší a občas i mírně nudí. Nicméně i tak to byla výtečná podívaná a svým způsobem ojedinělá./// Celkem 85%/// ()

Reklama

InJo 

všechny recenze uživatele

Takový potenciál a přitom tak rozpačitý výsledek... Mohl to být krásný westernový epos o vztahu stárnoucí pistolnické legendy s jejím velkým a talentovaným obdivovatelem, jenž by současně fungoval jako mírně parodická pocta leoneovkám. Už jen to, jak tu Morricone variuje/paroduje/vykrádá sám sebe (a Wagnerovu Jízdu valkýr), je dost dobrý důvod, proč Nobodyho vidět. Přestože Leone film především produkoval, je tu jeho specifický režijní styl cítit v nejedné scéně (samozřejmě hlavně úvod v holičství) a obsazení obou hlavních rolích asi nemohlo být o moc lepší. Jenže je to tak strašně epizodické a koncepčně nevyhraněné, že mě to vlastně skoro vůbec nebavilo. Chvíli z toho dýchá osudová atmosféra jak z TENKRÁT NA ZÁPADĚ a vzápětí sledujeme něco jako parodii na daný film, popřípadě komediální taškařici typickou pro Terence Hilla. A Valerii bohužel není Tarantino, aby dokázal vícero poměrně odlišných stylů skloubit v rámci jednoho filmu, aby výsledek byl konzistentní. Postavy i příběh jsou skvěle načrtnuty, jenže vinou výše zmíněné nesourodosti není ani jedno adekvátně dotaženo a film se kvůli tomu vlastně nikdy doopravdy nerozjede. Celý je v podstatě jako jeho vrcholná scéna (1 proti 150) - scéna pomaloučku graduje a graduje, divák čeká a čeká... A nakonec nepřijde skoro nic, co by tu dlouhou gradaci odůvodňovalo a diváka za jeho čekání odměnilo. 50 - 60 % ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Stárnoucí pistolník Henry Fonda, kterého předchází jeho pověst, to nemá jednoduché ... obzvláště když hodlá svoje řemeslo pověsit na hřebík a užívat si zaslouženého důchodu někde v Evropě - a na paty se mu nečekaně pověsí jeho nadšený a poněkud nekritický obdivovatel (a konkurent) Terence Hill. Líné tempo lehce úsměvnému příběhu docela sluší, oba hlavní hrdinové dělají, co mohou - a tak se jim docela dobře daří průběžně zachraňovat děj, který čas od času sejde z cesty, dá si pauzu a přitom přemýšlí, kde se to vlastně ocitl ... a kudy a jak se vydat dál. Přes tento nepřehlédnutelný nedostatek se kvůli osvěžující pointě přikláním k menším 4*. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Zajímavý námět o zanikajícím Divokém západě, který už je sám sobě legendou. Dobrý, ale těšílo by mě víc pochmurnější vyznění, než /ne/legrační zrychlovačky a zřejmě i jiný hlavní hrdina než Terence Hill. Scénář moc nedrží pohromady, což štve o to víc, že některé scény jsou perfektní - třeba úvodní napínačka v holičské oficíně. /6. 11. 11./ ()

Galerie (41)

Zajímavosti (16)

  • Nessuno (Terence Hill) ve filmu jí fazole. Terence Hill měl rád fazole i v soukrém životě. (Redyx1)
  • Film se natáčel 9 týdnů v Americe, 5 týnů ve Španělsku a 3 týdny v Itálii. (Hennes)

Související novinky

Reklama

Reklama