Reklama

Reklama

Na Zlatém jezeře

  • USA On Golden Pond (více)
Trailer

Obsahy(1)

Rodinné problémy milujících manželů Ethel a Normana Thayerových (Katharine Hepburn a Henry Fonda získali za své role Ceny Akademie) se vyhrotí během jejich pobytu na Zlatém jezeře v Nové Anglii. Jejich dcera Chelsea (Jane Fonda) přijede na návštěvu se svým novým partnerem Billem (Dabney Coleman) a jeho tvrdohlavým synkem Billym (Doug McKeon). Střet tří rozdílných generací na sebe nenechá dlouho čekat. Avšak to, co začíná jako válka tvrdých hlav mezi Normanem a Billym, pozvolna přerůstá ve vztah, který si Chelsea vždy přála se svým otcem mít. Norman objevuje, o kolik přicházel, když po léta odmítal lásku své jediné dcery. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

Neotom 

všechny recenze uživatele

Kvalitní herecké obsazení, jímavý příběh, poklidné tempo, krásné prostředí, klavírní skladby v pozadí. Kombinací těchto faktorů vznikl film tak pozitivní, až se dotýká samotné hranice kýče- naštěstí ji ale nikdy nepřekročí. Mám snad jedinou výraznější výtku: Občas se mi nezamlouvala psychologie postav (zvláště radikální změny nálad během několika sekund bez zjevné příčiny). 80% ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Moc krásný film. Takhle umět zestárnout a prožívat podzim života, to bych chtěla taky. Neobyčejným tenhle film dělají především skvělí herci. Jak to ta Jane Fondová dělá? Ona má určitě nějaký speciální recept na to, jak nejlepé zamést s časem, protože mám pocit, že vůbec nestárne. Vždyť akorát mění střih a barvu vlasů. ()

Reklama

TheRoller 

všechny recenze uživatele

"Aké je to prekročiť osemdesiatku?" - "Dvakrát horšie ako prekročiť štyridsiatku." Nechápal som, prečo všetci hovoria, že ten film je krásny. Nič viac. Teraz už chápem. Ten film je KRÁSNY. Nič viac sa o ňom povedať ani nedá. Najkrajšie na tom je, že ten film je vlastne o ničom, a pritom toho toľko hovorí. Proste nádhera. A Henry Fonda - najkrajšia labutia pieseň, ocenená Oscarom. Presne tak, ako si to grand jeho formátu zaslúžil. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Ooooooh :) To je tak krásné - starší pár, který tráví měsíce pospolu u jezera, k tomu mladík, který s nimi měsíc stráví také, do toho shledání otce a dcery a rozdílnost staršího páru, který ale stále drží pospolu. Normálně bych řekla, že je to tak přep*čené, že mě z toho samou sladkostí bolí zuby, ale je to tak skvěle natočené, že tomu není co vytknout. Herecké obsazení - vynikající kombinace. Úžasná kamera a detailní, klidné záběry :) A pokud máte podvědomí o historii rodiny Fondových - či načtené životopisy jako já - tak víte,že to natáčení nebylo lehké ani pro jednoho. Doporučuji na pošmurné víkendové odpoledne :) ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Duchodecke filmy maji vzdy sve kouzlo, obzvlast kdyz jsou duchodci zastoupeni hereckymi legendami Katharine Hepburn a Henry Fondou (oba excelentni). Krasna jezerni priroda, prijemna hudba, poeticka atmosfera a rozjimani o stari. Jen Jane Fonda mi tam prisla dosazena kapku vynucene a rusive. Navic nutno podotknout, ze pokud si potrpite hlavne na akci a strileni, tak tenhle film nebude vase zaslibene zradlo. 7/10 ()

Galerie (32)

Zajímavosti (18)

  • Za úlohu Normana Thayera dostal Henry Fonda Oscara za najlepší mužský herecký výkon v hlavnej úlohe. Mal vtedy 76 rokov a stal sa tak najstarším držiteľom tohto ocenenia. Doteraz ho nikto neprekonal. (fishki)
  • Jedná se o jediný film, ve kterém se setkaly dvě legendy stříbrného plátna – Henry Fonda (Norman Thayer Jr.) a Katharine Hepburn (Ethel Thayer). Před natáčením tohoto snímku se dokonce nikdy ani nesetkali, přestože měli společné přátele a známé. (ČSFD)
  • Herečka Barbara Stanwyck bola počas natáčania na telefóne pripravená nahradiť Katharine Hepburn (Ethel Thayer) v prípade, že by sa Katharine nemohla objaviť na place kvôli operácií, ktorú podstúpila ešte pred natáčaním. (fishki)

Reklama

Reklama