Reklama

Reklama

Hranice nemožného

(seriál)
Ukázka z filmu 2
Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller / Horor
USA, (2008–2013), 74 h 31 min (Minutáž: 43–81 min)

Hrají:

Anna Torv, Joshua Jackson, Lance Reddick, Blair Brown, Jasika Nicole, John Noble, Kirk Acevedo, Seth Gabel, Michael Cerveris, Mark Valley, Leonard Nimoy (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(100)

Příběh se točí kolem tří nepravděpodobných spojenců – půvabné a odhodlané agentky FBI, geniálního, ale duševně chorého vědce a jeho jízlivého syna s poněkud bouřlivou minulostí – kteří vyšetřují sérii bizarních úmrtí a katastrof, známých jako "Vzorec". (Warner Bros. CZ)

Videa (64)

Ukázka z filmu 2

Recenze (558)

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Ultimatni zklamani! Od tvurcu LOST jsem cekal neco podobne kvalitniho, ale nevzniklo z toho nic, nez absolutne nezazivny nudny odvar X-Files. Je to skoda, protoze serial podobnych potemnelych konspiracnich kvalit zde uz dlouho chybel a JJ Abrams na to ma viz. LOST. Fringe je ale propadak jak po scenarsticke strance, tak i co se tyce prisernych charakteru, vid Pacey? 3/10 ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Pilot: Nie je to nič extra, ale určite tomu v septembri šancu dám. Postavi sú sympatické, dej ujde i ked som nečakal, že to bude až také sci-fi. Dúfam, že sa to časom vykryštalizuje, pretože pilot bol taký chaotický a udialo sa tam toho moc. Treba to poriadne rozviesť a dať to do ako takého reálneho a uveritelného obalu, pretože vážne tam bolo moc toho neuveritelného a myslím, že by sa to malo dať viacej na cestu mysteriozneho trileru než sci-fi. Uvidíme ako to dopadne... a tentokrát by mohol mylý J.J. Abrams dať seriálu aj rozuzlenie a nie len zamotávanie ako v prípade LOST-u. Zatiaľ 70% Druhý diel: No druhý diel trochu sklamal. Nečakal som, že v každom diely bude nový prípad... chcel som aby sa dej z prvého dielu dalej rozvíjal. Dám tomu ešte šancu, ale pokial to nebude nejako na sebe nadväzovať.. tak končím :) 60% Tretí diel: Takže další diel ma potešil. Hned na začiatku ma zaujal, dej bol pútavý a prekvapujema tolká originalita čo sa hlavnej záptetky týka. A ešte k tomu trochu sa začínajú jednotlivé diely prepájať a normálne sa teším na další diel 70%. ()

Reklama

Bluntman 

všechny recenze uživatele

První třetina první sezóny je průměrná, druhá je nadprůměrná a poslední výborná, ale nakonec se kloním k absolutoriu, protože oceňuji, jak je vše promyšlené, logicky do sebe hladce zapadá, důmyslně se distribuují informace ve vyprávění, stylistická okázalost má své formální opodstatnění a narativní mapa se zahušťuje s každým dalším dílem a vychytrale se propujují různé fikční světy abramsovských počinů (zde především se STAR TREKEM). Srovnání se žánrově spřízněnými AKTY X chápu, ale nelze jednomu snižovat hvězdičky, protože starší dvojice vyšetřující záhadné události a konspirační spiknutí je lepší, protože se pracuje se zcela jiným typem diváctví. Zatímco Mulder se Sculyovou procházeli dvěma typy epizod, kdy jedna byla mytologická a druhá ryze žánrová, nabízející strach z bubáků, dvojka (trojice?) z FRINGE odhaluje záhady za netradičními případy, které jsou dílkem skládačky jedné velké konspirační teorie. Navíc strach nevyvěrá z pověr a strašidelných historek, ale z moderní techniky a zdánlivě bezpečných prostor. 9/10 ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

J.J. Abrams seriály skutečně umí a jeho aktuální Fringe coby úspěšně naklonovaný megahit Lost má modernímu seriálovému divákovi opět co nabídnout. Velmi podobná formální i dějová struktura (opět je tu ztroskotané letadlo, opět jsou tu přísně tajné vládní i nevládní projekty, opět korporace stojící za hodně podivnými aktivitami...), velmi podobná hudba (hlavně podbarvení dějových zvratů) a analogické dávkování napětí... Navíc asi nejoriginálněji ztvárněné mezititulky, co jsem kdy viděl... Fringe se docela povedlo, zbývá jen doufat, že ho studio Fox nebude z komerčních důvodů natahovat do nesnesitelných a nekonečných desítek řad... Podobné seriály: Ztraceni, Akta X ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Srovnávat Fringe s Akty X není tak docela fér. Daleko víc má totiž společného s mysteriózními seriály poslední doby Lost a FlashForward. Fringe má ale na rozdíl od svých bratranců jasnější vizi a po první sérii se nezdá, že bychom se dočkali pouhého kupení otázek bez odpovědí a téměř každý případ posouvá příběh někam dál. Ústřední trojka hraje skvěle a postavy nejsou jenom škatulky - Olivie je nejenom oddaná své práci agentky, ale zároveň i rodinný typ, Walter Bishop je vědec-magor, který vždycky pobaví, ale taky kdysi leccos obětoval pro druhou stranu, a jeho syn Peter je dobrá duše, která se lecky pohybuje na hraně zákona. Jediná škoda je, že vědu, která má na všechno odpověď, tenhle seriál často pozve na rande a pak jí nezavolá - podobně jako v Brainiacu. Fringe zkrátka není zázrak spadlý z nebe, ovšem v konkurenci stále si podobnějších sérii á la HBO rozhodně potěší. ()

Galerie (964)

Zajímavosti (63)

  • Astrid (Jasika Nicole) sa doťahuje s Walterom (John Noble) a hovorí: „Myslíš, že chrobák by mohol zabiť všetkých päť obetí?“ Obetí z úvodnej scény však bolo šesť - dvaja zlodeji a štyria obyvatelia. (koba)
  • Ve scéně, kdy agent Charlie Francis (Kirk Acevedo) přijíždí k opuštěnému autu odchytové služby, má na rukou kožené rukavice. V následující scéně, ve chvíli, kdy vystoupí z auta, však rukavice drží a teprve si je nasazuje. (Komaar)

Související novinky

Lance Reddick zemřel ve věku 60 let

Lance Reddick zemřel ve věku 60 let

17.03.2023

Šok a obrovská tragédie. Tak nějak by se dala popsat nečekaná zpráva o smrti herce Lance Reddicka, jemuž bylo pouhých 60 let. Hvězda nespočtu seriálových a filmových rolí se zapsala do paměti diváků… (více)

J. J. Abrams chystá nový sci-fi seriál

J. J. Abrams chystá nový sci-fi seriál

12.12.2016

Režisér Star Treku a sedmých Star Wars zatím neoznámil svůj další celovečerák, na televizní scéně ale zůstává plně činný. Ačkoliv se o Westworld staral hlavně Jonathan Nolan, jednalo se o Abramsovu… (více)

Zemřel Leonard Nimoy

Zemřel Leonard Nimoy

27.02.2015

"Život je jako zahrada. Zažíváme dokonalé chvíle, ale uchovat je můžeme pouze ve vzpomínkách." Takhle před několika dny komentoval život herec a režisér Leonard Nimoy, v němž určitě poznáváte pana… (více)

Abrams: SW VII, robopoldové a magie s Cuarónem?

Abrams: SW VII, robopoldové a magie s Cuarónem?

29.01.2013

J.J. Abrams se oficiálně stal nejvytíženějším filmovým a televizním tvůrcem na planetě. Především: studio Disney oficiálně potvrdilo, že DžejDžej opravdu podepsal smlouvu na režii Star Wars: Epizody… (více)

Reklama

Reklama