Reklama

Reklama

Filmová série těžící z našich nejhlouběji ukrytých strachů přidává novou, podivuhodnou kapitolu, která přináší to, co očekáváte – ovšem velmi napínavým a neočekávaným způsobem! Podivná předtucha donutí partu přátel, aby odešli z automobilových závodů krátce před tím, než děsivá hromadná srážka vozů rozmetá auta až mezi přihlížející diváky a rozpoutá ohnivé peklo. Podvedli Smrt, ale Smrt se teprve rozjíždí.... Režisér Hadů v letadle přichází s děsivým a vynalézavým příběhem zoufalého boje, který přátelé svádí, aby oni i ostatní zůstali naživu. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (694)

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Série NEZVRATNÝCH OSUDŮ má sestupnou tendenci (výborná ozvláštněná žánrovka - jednička, překombinovaný sled černohumorných a propracovaných úmrtí - dvojka, zpět k původnímu modelu, ale bez uvědomělosti, zato se zdáním interaktivnosti na DVD - trojka) a čtvrtá část na osudu těchto slasherů nic nezvrátí. S prvním dílem natočeným pro 3D dochází k naprostému vyprázdnění původního konceptu do podoby sledu nepříliš nápaditých a propracovaných atrakcí, které přibližují hraný film více animované tvorbě, především SOUTH PARKU (ústřední parta je plná Kennyů, nechybí ani policisté či lidé, kteří po úmrtí prohlásí "tady není nic k vidění"). Je mi sice sympatická uvědomělost (předtitulková scéna definující cílového diváka, úvodní titulky rekapitulující předchozí úmrtí, 3D film ve 3D filmu, intertextové odkazy na předchozí části), i když ta je až příliš transparentní, ale uvědomělá sračka zůstane uvědomělou sračkou. Kdo se cítí být cílovým divákem (jde mu o splatterová úmrtí, nikoliv průběh dění či lidi, a má rád zvuk hodně hlasitý, aniž by si cpal do uší tampóny), nechť si k mému výslednému hodnocení přičtě hvězdičky podle své libovůle, protože NEZVRATNÝ OSUD 4 opravdu nabízí krev, kozy a krev, nic jiného. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Tak toto už ako divák naozaj nemám zapotreby. Úbohé lanárenie peňazí od ľudí. Ako jeden z mála 3D horrorov sa tento film dostal do našich kín, a keďže išlo o prvý 3D horror v našom multikine, nemohol som si ho nechať ujsť i s vedomím, že pôjde o totálnu frašku. Vábenie okuliarov s 3D efektom však bolo také silné, že som neodolal aj pod výstrahou mnohých nízkych hodnotení a komentárov. A ja sa k nim samozrejme pridávam. Nebyť kúzel, ktoré spôsobil tretí rozmer, tak by som šiel s hodnotením na úplné dno. Dej je totiž prázdny ako hlava policajtky-blondíny. Prakticky ma nemal čím prekvapiť. Jediné, čo mi naháňalo strach a hrôzu bol scenár jednotlivých vrážd a ich originalita. A ešte to, že by snáď niekedy mohlo prísť aj pokračovanie. Táto séria totiž začína naberať úroveň série 'Saw', takže pokiaľ sa reťaz nepreruší, tak budú mať jej tvorcovia na svedomí veľa divákov. A ak sa predsa len dočkáme pokračovania, tak zostáva dúfať, že si ho David R. Ellis a James Wong prestanú pohadzovať ako horúci krumpeľ a prenechajú ho niekomu nádejnejšiemu. 30%. ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Už trojka bola celkom zbytočná... a štvorku má ospravedlniť prítomnosť 3-D atrakcií. Ungh! Ak má 3-D nahrádzať akýkoľvek príbeh či originálny nápad (a tu to platí), tak vravím, že táto technologická vymoženosť je Zlo. V kontraste s napínavou, atmosférickou jednotkou a zábavným gorefestom dvojky je toto iba sled načisto samoúčelných killovacích scén. Všetko medzi nimi je nudná, nezaujímavá, zle napísaná a príšerne zahraná vata. Samozrejme, niekomu budú jednotlivé "smrte" pripadať zábavné - pri vtipne vypointovanej scénke v kaderníctve či v bazéne sa ani nečudujem, sú chutné. Mňa však tých pár digitálnych mŕtvol nevzrušilo a najlepšou časťou filmu zostávajú úvodné titulky so súhrnom úmrtí z predchádzajúcich dielov v podaní röntgenových kostier... geniálne! ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Tak (pod)průměrný, jak jen může čtvrtý díl nijak zvlášť výjimečné hororové série být. Nulový děj a postavy jsou takřka samozřejmostí, jenže ony nejsou nic extra ani ty scény úmrtí (o atmosféře a napětí se nedá mluvit vlastně vůbec). Učebnicový splatterový fast food. Po černohumorné dvojce už tahle značka nemá co nabídnout, ale tak hlavně, že penízky se nadále sypou... 40 % ()

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se na návrat Davida Ellise na post režiséra těšil a začal jsem mít i nemalá očekávání. Ale takhle blbý scénář a toporného hlavního hrdinu neměl žádný z předchozích dílů. Úvodní sekvence suverénně nejslabší v celé sérii, včetně většiny "osudů" hlavních zúčastněných. Nebýt mohutného "kinofinále" a vyšperkované titulkové sekvence s odkazy na předchozí díly, musel bych jít s hodnocením dolů. Takhle jsou to tři hvězdy s odřenýma ušima a - nečekal jsem, že to řeknu - budu rád, když tahle destinace bude skutečně tou finální... ()

Galerie (27)

Zajímavosti (30)

  • Trubka, která v automyčce rozbije přední sklo, je v jednom záběru vidět přímo nad hlavou uvězněné dívky. V tom případě by ale musela spadnout na střechu a ne na přední sklo. (Duoscop)
  • Auto, které havarovalo na okruhu, na sobě mělo číslo 666. (Pumiiix)
  • První film ze série, ve kterém si nezahrál herec Tony Todd, který v předešlých dílech ztvárnil majitele pohřebního ústavu, pana Bludwortha. (Pumiiix)

Související novinky

Osud znovu udeří, Freddy a Jason ne

Osud znovu udeří, Freddy a Jason ne

02.02.2011

Pokračování úspěšných hororů je téma, které z nás dostane jen nešťastný povzdech. Když jsme se konečně zbavili Saw (na jak dlouho?), je tu Paranormal Activity – na podzim očekávejte trojku. Nezvratný… (více)

Raimi a horory pro celou rodinu

Raimi a horory pro celou rodinu

05.10.2009

Podivnou novou divizi vytvořil Sam Raimi v rámci své na horory zaměřené produkční společnosti Ghost House Pictures. Pod hlavičkou Spooky Pictures prý budou vznikat „thrillery pro celou rodinu“.… (více)

Reklama

Reklama