Reklama

Reklama

Samantha se vydává se svou nejlepší kamarádkou Corey z Virginie do Kalifornie, kde se chtějí stát profesionálními tanečnicemi. Jejich sen ale skončí v malém městečku v Utahu, kde se začíná rozbíhat sled podivných událostí... (oficiální text distributora)

Recenze (83)

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Ani nevím, že jsem tenhle film už hodnotil, ale tehdejší udělená jedna hvězda s tím, že jsem si z tohoto filmu téměř nic nezapamatoval, nebyla nakonec vůbec mylná. Tenhle film je srajda. Srajda, která tedy přímo navazuje na Donnieho Darka a půjčuje si z něj hlavní motivy. Takže úhlavní cestování dimenzemi, které má tentokrát v rukou hned několik postav, tu samou knihu o teorii cestování časem (zajímalo by mě, jak k ní hrdinka přišla) a dokonce i postavu, jež je s její autorkou nějakým způsobem přímo spjatá (všechno je náhoda, že jo). Kromě toho, že i herečka Daveigh Chase si zde zopakovala roli tentokrát (téměř) dospělé Samanthy, takže člověk zůstával ve vodách známého a sledovat snímek nebylo až takové utrpení, jak by se na první pohled mohlo zdát. Ale jak byly vykonstruovány jednotlivé charaktery prezentovaného maloměsta, jak se pracovalo se záhadami a vůbec i finální pointou, která přímo okopírovala tu z Donnieho Darka a ještě blbě - to prostě nefungovalo a nedávalo smysl, ať se na to podíváme z kteréhokoliv úhlu. Byla tam prostě ta snaha se přiblížit předchůdci, ani efekty nebyly místy úplně tristní, ale za mě se to absolutně nepovedlo. Nudný film, s nudnými a neprokreslenými charaktery, ještě nudnějším vývojem děje a hloupým vyvrbením, ke kterému se člověk ani ničeho nedočte, protože nikomu zřejmě nestálo za to se v tom víc nimrat. Hvězda za hlavní aktérku, ale jinak jde o filmovou zbytečnost. 2/10 ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

"Conejo Springs bolo slušné mesto. A potom prišli drogy a análny sex." Pôvodne som chcel dať dve hviezdičky; technická stránka újde, soundtrack je takmer zrovnateľný s jednotkou a je to vcelku dobre natočené. Lenže je to nezmysel. Už Donnie bol v závere trochu nezrozumiteľný, ale rozhodne mal hlavu a pätu a jeho vyústenie logiku. Dvojka sa snaží tváriť ako najkompaktnejší film histórie a pritom je iba nepriznanou surrealistickou kravinou, nepochopiteľnou z dôvodu totálneho scenáristického pozérstva a bezradnosti. Podľa môjho názoru scenár vznikal od konca. Niekto si asi povedal, že to bude dobre vyzerať a ako sa k tomu dopracovať, už je ďalšia vec. Na záverečnú (mimochodom nepostačujúcu) pointu by mal pasovať aj nejaký príbeh a nie len hromada postáv - do jednej iných ako sa zdajú byť; a mätenie diváka by tiež nemalo fungovať iba z princípu. Jeden zvrat, druhý zvrat, tretí zvrat... To dokáže vymyslieť hocikto. S. Darko si vlastne sám podráža nohy prehnaným úsilím byť sofistikovaný a cudzopasiť na úspechu prvej časti. Čo sa dalo čakať. Jak rád by som si pozrel sequel, keby bol chronologicky pozliepaným jednoduchým príbehom bez jediného twistu a s normálnymi hercami! Casting zas prebehol v modelingovej agentúre a keď dáte zlým hercom papierové dialógy, výsledok sa blíži tragédii. A najhoršie na tom celom je, že ak sa aj dokážete preniesť cez všetky tie magoriny (ktoré sa tam rozprávajú a dejú) až k záveru, dostanete ten istý koniec ako mala jednička, akurát out of topic. Z tohoto kult nebude. "Mám osobný vzťah s Ježišom Kristom. Naozaj? A aký je? Je... hm.. veľký a silný. Vysoký, veľa svalov. A z očí mu šlahajú blesky..." ()

Reklama

DeLaMorte 

všechny recenze uživatele

Nezávislé pokračování výborného filmu Donnie Darko ve mě vzbudilo nejdřívě údiv,že si na takovéhle sousto vůbec někdo troufá a poté velký zájem tohle pokračování vidět.A stalo se tak,že jsem velice příjemně překvapen!Film sice nedosahuje takových kvalit jako Donnie,ale přesto mě to upotalo a nutilo se dívat a dobře jsem udělal.Musím zmínit,že film provází naprosto úžasně vybraná hudba naaranžovaná takovým stylem jaký není ani v některých velkofilmech zde zvukaři odvedli fakt kvalitní kus práce!Velice si mi líbila misteriozní stránka filmu a perfektně padnoucí role jak hlavní tak celé městečko ,které Donniho sestra navštíví.Podrtženo sečteno : 85% jsem difinitivně rozhodnut! ()

joker.george

všechny recenze uživatele

Rozhodně se jedná o jeden z nejvíce podhodnocených filmů nejen na této databázi. Svému staršímu bratříčkovi nedělá ostudu, ale naopak ho důstojně rozšiřuje. Všechny důležité mytologické prvky jsou zachované, používané s citem a ve správný okamžik. Moc se ale nezměnilo ani rozvržení postav a jejich předepsané šablony, to ale neznamená, že by byly ploché nebo nevyužité. ()

Raketka29 

všechny recenze uživatele

To že jsem místy tápala v Donnie Darko jsem nakonec pochopila ale S.Darko pro mě bylo opravdu více nepochopitelné. Místy jsem si připadala jako když koukám na béčkový horor a něco pro mě neslo stopy Butterfly Effect. Myslím, že kdyby to tak bylo i pojaté, ocenila bych to více. V tomto "druhém" díle se mi líbila jen přítomnost Eda Westwicka jelikož je to pro mě charismatický "bad guy". ()

Galerie (9)

Zajímavosti (5)

  • V červenci roku 1995 se má v místním kině promítat film 12 Opic (1995). Tento film měl ovšem v USA premiéru až 27. prosince 1995. (Stanley619)
  • Daveigh Chase, která se po 8 letech vrátila k roli Samanthy Darko, je také jediná, která si zahrála v předchozím filmu Donnie Darko (2001). (Stanley619)
  • Snímek se převážně točil ve čtvrtích Salt Lake County, Coalville a Magnu (Utah, USA). (Terva)

Reklama

Reklama