Reklama

Reklama

Pochmurná Paříž blízké budoucnosti je městem plným zločinu. Profesorka Brügenová se snaží zachránit život své dcery po těžké autonehodě - a to i za cenu manipulace s jejími vzpomínkami a sny. Policista Hoffman přišel o ženu a parťáka při přestřelce a touží po odplatě. Horečné pátrání jej vede ke klinice profesorky Brügenové, která skrývá nebezpečné tajemství... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (72)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Lehké sci-fi, které se snaží hrát na lidskou strunu budoucnosti. Francouzské sci-fi jsou často vizuálně uhlazené a zajímavé, ale nenabízejí dostatek myšlenek. Chrysalis představuje svět blízké budoucnosti, v kterém je prakticky vše identické, jako v tom dnešním. Až na pár zajímavých drobností jako je stroj na úpravu vzpomínek ... Přes svou krátkou stopáž film nenabízí žádnou velkou akci, ale spíše pobíhání a hádání hlavní postavy s někým dalším. Přesto vypadá celý film moc pěkně a je překvapující, že je uvnitř tak povrchní a v závěru tak předvídatelný. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

RENESANCIA+CYPHER Toto je presne ten typ filmov, ktorý ma vie dostať aj keď nemá najoriginálnejší scenár. Je to hlavne o tom citlivom prístupe, o atmosfére. Detektív zo starej školy, blízka budúcnosť, nádherná vizuálna stránka. Francúzi podobne bodovali už pri IMMORTAL a aj tentoraz trafili moju strunu, ktorá nie a nie zaznieť pri všeobecne uznávyných moderných sci-fi typu MATRIX či JA, ROBOT. Ak sa vám páčil spôsob, akým bola natočená GATTACA, toto by mohol byť film presne pre vás... ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Ten děj sám o sobě není vůbec špatný (originální ale ne, to pozor), ale na hodinu a půl v tomhle podání plném vaty a utahaných scén fakt nevystačí. Sice mě zajímalo, co z toho vypadne, ale bohužel je to celé zpracované tak vlekle, nudně a nezajímavě, že jsem chvílemi měl co dělat, abych to vůbec dokoukal. A to je to francouzské, tak jsem doufal, že to bude nejhůř tak průměrně, ale bohužel. Fakt jsem doufal ve víc. Navíc ten svět, ve kterém se vše odehrává, není moc představený. Takhle kladně můžu hodnotit snad jen samotný námět, herecké výkony a občas i kameru, ale jinak mě to nechytlo. 2* ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Neskutocne nezazivne podana celkom zaujimava a originalna zapletka v ktorej sledujeme 2 linie ktorym strasne dlho trva kym sa prepoja. Ze sa to odohrava v buducnosti prilis nepoznat. Namieto gadgetov sa reziser snazil buducnost vykreslit pomocou lacneho filtra s vyblitymi farbami. Film ponuka 2 klady. Charizmatickeho Alberta Dupontela v ulohe drsneho detektiva, ktory doteraz pozdvihol kazdy film, ktory som s nim videl. A hlavne 2 skvele bitky, ktore su dokonale prehladne, drsne a kontaktne. Za jedno pozretie film stoji, ale z toho nametu sa dal vytrieskat ovela lepsi film. 5/10. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (1)

  • Jediné vozidlo, které se ve filmu objevuje, je koncept coupé Renault Talisman z roku 2002. Narozdíl od jeho elektromotorové filmové verze byl zamýšlen jako čtyři a půl litrový osmiválec do V. (Saur.us)

Reklama

Reklama