Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Detektiv Axel Foley (Eddie Murphy) je zpátky v ulicích Beverly Hills. Život jeho dcery (Taylour Paige) je totiž v ohrožení, a tak oba dva spojí síly s novým parťákem (Joseph Gordon-Levitt) a starými kámoši Billym Rosewoodem (Judge Reinhold) a Johnem Taggartem (John Ashton), aby společně zatopili zločincům a odhalili velké spiknutí. (Netflix)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (209)

Britney75 

všechny recenze uživatele

Místo Mahdala Dejdar?! To mě dost otravovalo. Foley byl spíš umírněný, chyběla mi tam ta jeho energie. Jinak jsem byla velmi překvapena, že se objevily i postavy z předchozích dílů. Bylo to takové zpestření, ale myslím, že už další pokračování není nutné. Před dvaceti lety to bylo hustý, ale dnes … Přišlo mi to celý takový přichcíplý. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Bál jsem se, že to debutující Mark Malloy nedá. Ale pád s takovou ránou jsem nečekal. Je fajn, že se film snaží nabídnout fanservis (soundtrack z prvních dvou dílů, rekvizity jako auto a bunda, původní postavy), ale to nevyváží ten zbytek. Jediné, co čtyřka jakžtakž má, je to, že Murphy se snaží přijít s vyřídilkou, jaká ho v roli proslavila. Ale v kombinaci s formulí "staré triky v nové době nefungují" to nedává smysl, protože kde tím pádem byl Axel posledních 30 let? To během té doby nic z toho nepoužíval, nebo jsme se zrovna trefili do dne, kdy se kouzlo vyčerpalo? A to je jen jeden z mnoha problémů. Akce je unylá, nové postavy do jedné zbytečné a nezajímavé, na staré je díky jejich pokročilému věku spíše smutný pohled, záporák byl jasný už z traileru, linie s dcerou je přesně tak otravná a podle šablony, jak by člověk čekal a komediálně je to šíleně řídké a bez větších nápadů (s nepochopitelným odkazem na Rivaly Adama Sandlera). Těšil jsem se, ale výsledek nešlape skoro v žádném ohledu. Nevěřil bych, že to řeknu, ale zlatá trojka. Tam sice Murphy pod vlivem vyhoření působí oproti ostatním dílům utlumeně, ale zbytek má aspoň snaživou komediální energii. ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

O malý fous horší nežli mnohými fanoušky zatracovaný třetí díl. Snímek Beverly Hills Cop: Axel F totiž, stejně jako několik počinů před ním, vsází na laciné nostalgické berličky na úkor řádného nosného příběhu. Na trestuhodně olbřímí stopáží zde tedy dostaneme do sebe zahleděný projekt, který se postupem času začne čím dál tím víc topit ve své vlastní šťávě. Nastalé, poměrně smutné situaci už bohužel nepomáhá ani samotný Eddie Murphy, jehož pověstný frenetický herecký styl je ten tam a zbylo z něj pouhé trapné pitvoření. Za zmínku pak bohužel nestojí ani akce, která je v drtivé většině času opravdu nehezká a naprosto nezajímavá. To jde ruku v ruce také s komediální stránkou – neklamným poznávacím znamením této kultovní franšízy. Opravdu netuším, jak se to tvůrcům povedlo, nicméně ani na tak roztahané ploše jsem se ani jednou nezasmál. Veškeré gagy působí jako rozmělněný derivát něčeho, co na papíře bylo asi fajn, avšak zde se to úplně míjí jakýmkoli účinkem. Ve finále jsme tedy dostali naprosto zbytečný přírustek do zcela vyčerpané série, který postupem času v nepřeberné knihovně Netflixu zcela zapadne prachem. Bude to vážně taková škoda? Já si myslím, že některé věci by měli zkrátka zůstat nedotčené i masivním ziskům navzdory. Tohle je toho smutně pádným důkazem. (Netflix) „I'm chasing bad guys with Axel Foley! Hell yeah!“ ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Ta snaha je z toho cítit. Snaha vrátit i sem maximum z toho co si z předchozí trilogie pamatujeme (dokonce i Serge). Dokonce i takové to osmdesátkové nostalgické “blbnutí” (viz úvodní scéna s pluhem). Bohužel se to ne tak úplně povedlo. Není to totiž čistokrevné “oldschool” jak pamatujeme, ale prokládané/ředěné moderními manýry. A tenhle hybrid fakt nefunguje. Je to tak divně nudné a vztah Axel a jeho dcera nefunguje taky. Ku prospěchu věci je, že to není debilní jako #3. ()

Lukyn007 

všechny recenze uživatele

Jednak respekt před Murphym a Bruckhaimerem, že to po tolika letech opravdu dotáhli do konce. Nakonec je velká škoda, že to nešlo do kin. Zápletka 30 let stará i tak baví, chemie mezi postavami funguje, hlášky ostrý a vtipný, ale pecka je, že to Murphy utáhne i po šedesátce. Za kameru by to chtělo ale jen někoho ostříleného. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (15)

  • O natáčaní filmu pre magazín People Eddie Murphy povedal: "Bolo to ťažké. Robil som Axela Foleyho, keď som mal 20 rokov. Už nemám 20. Je to akčný film. Takže to je drsný film. Ale prekonali sme to." Pre porovnanie, Eddie Murphy mal 23 rokov, keď natáčal prvého policajta v Beverly Hills a teraz má 63. (Bilkiz)
  • Studio Paramount Pictures prodalo práva na film Netflixu. (SONY_)

Související novinky

Pátý Shrek dostal datum premiéry

Pátý Shrek dostal datum premiéry

dnes

Shrek má mezi všeobecně oblíbenými animáky poměrně výsadní postavení. Přestože od premiéry prvního dílu pohádkové série uplynulo již více než 25 let, její hrdina je stále živý a mezi fandy… (více)

Eddie Murphy hvězdou nového Růžového pantera?

Eddie Murphy hvězdou nového Růžového pantera?

18.05.2023

Před časem jsme zde psali zprávu o tom, že studio MGM nyní spadající pod Amazon pracuje na rebootu několika svých slavných značek. Patří mezi ně i Růžový panter, a právě tento projekt se nyní začíná… (více)

Eddie Murphy by rád natočil pátého Shreka

Eddie Murphy by rád natočil pátého Shreka

29.01.2023

Slavný herec a komik Eddie Murphy nedávno dostal na Zlatých glóbech cenu za celoživotní přínos kinematografii, na Netflix nyní dorazila jeho nová komedie You People a letos se taky konečně dočkáme… (více)

Reklama

Reklama