Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Detektiv Axel Foley (Eddie Murphy) je zpátky v ulicích Beverly Hills. Život jeho dcery (Taylour Paige) je totiž v ohrožení, a tak oba dva spojí síly s novým parťákem (Joseph Gordon-Levitt) a starými kámoši Billym Rosewoodem (Judge Reinhold) a Johnem Taggartem (John Ashton), aby společně zatopili zločincům a odhalili velké spiknutí. (Netflix)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (290)

emma53 

všechny recenze uživatele

Milý Marku, vím o Tobě akorát, že jsi Australan a že tohle je Tvoje prvotina. Tak to tedy zírám. Když jsem k tomu filmu přistupovala, tak jsem měla lehké mrazení po celém těle z toho, co se přede mnou bude asi odehrávat. Nicméně si pamatuji prvního Policajta a ten mě přece nezklamal, tak do toho holka hrdě jdi. A jsem ráda. Žádné výstřelky za které bych střílela a světe div se, dokonce mě to opět bavilo. Díky Ti neznámý Marku a pokračuj takhle dál, já osobně Ti fandím. Eddie s celou svojí bandou to uhráli také skvostně a já mohla s klidem v duši spát. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Jedno z nejmilejších překvapení roku 2024. Netflix mě doopravdy kladně překvapil. Ono tohle kříšení zažitých kinematografických značek několik dekád starých často končí fiaskem. To si nic nenalhávejme, buďme realisté. Ale 4.díl s podtitulkem Axel F naštěstí do této kolonky nepatří. Eddie Murphy se nezdá. Už je to 40 let od premiéry jedničky, ale on chvílemi v nové NF adaptaci dokázal vytřepat z klobouku svou mladickou dravou energii. Tu energii, díky které jsme si ho my diváci jako ztřeštěného policistu tolik zamilovali. Ano, místy sledující pozná, že mu přece jen už není 20 let, ale i tak. Ten opětovný zápal do role. To by měl každý ocenit. Přidejte k tomu soundtrack, jenž originálu rozhodně nedělá ostudu a bere si z něj známé hudební motivy. I Taggart a Rosewood se vrátili na scénu. Nesmím opomenout i novou hereckou krev v podání Gordon- Levitta a Bacona, která jednoznačně potěší. Ano, příběhově film se film nedá zařadit do škatulky inovativní. Je to prostě otřepané klišé. Ale na tohle Policajt z Beverly Hills nikdy nesázel. Sázel na komediální rovinu okořeněnou sem tam zajímavě podanou akčnější momentkou. A tohle filmu vyšlo na jedničku. Za mě dávám 7/10 ()

Reklama

Britney75 

všechny recenze uživatele

Místo Mahdala Dejdar?! To mě dost otravovalo. Foley byl spíš umírněný, chyběla mi tam ta jeho energie. Jinak jsem byla velmi překvapena, že se objevily i postavy z předchozích dílů. Bylo to takové zpestření, ale myslím, že už další pokračování není nutné. Před dvaceti lety to bylo hustý, ale dnes … Přišlo mi to celý takový přichcíplý. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Tak tady máme po Mizerech a Krotitelích důchů dalšího osmdesátkového zombíka. Co se mě týče, tak návratům starých akčňochlápků ke svým ikonickým rolím zrovna nefandím...když vidím pěstní souboje, nebo sprinty šedesátníků, tak to ve mě vzbuzuje spíš soucit. V nejlepším se má přestat, resp. když už někoho tahat z důchodu, tak v důstojné roli odpovídající jeho věku. Tím ale nemyslím strčit ho do generické nedynamické ucintanosti, která stojí jen na pouze na jeho zašlé slávě. Není to průšvih, ale nemít to punc návratu po tolika letech a nedědu Edu, tak je to zcela neoriginální detektivka, jakých jsem viděl desítky. Familydrámo mezi Axelem a dcerou nenabízí nic spešl, takže po obsahové stránce je to sotva průměr. Herci všichni OK, byť tedy "chemie" mezi Levittem a Taylour Paige...ten její polibek...myslím, že stejně "žhavě" by to vypadalo, kdyby měla políbit podpaždí Gérarda Depardieu. Nicméně přežít se to všechno dalo. Co jsem ovšem překousnout nemohl, byl český dabing. Po pěti minutách jsem dal přednost titulím. Dejdarův hlas je zbártovaný tak, že je pro tyto role nepoužitelný. A v případě Murphyho jde o nepochopitelnou volbu i proto, že se jejich hlasy vůbec nepodobají. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Beverly Hills Cop: Axel F" sa nakoniec stáva celkom solídnym prekvapením. Potom ako som videl Eddieho návrat po tridsiatich rokoch v "Coming 2 America", obavy boli celkom namieste. Mark Malloy našťastie tomuto projektu nerobí hanbu a Axel je späť v skvelej forme. Eddie Murphy robí presne to, čo by som od neho v tomto filme očakával a všetko čo robilo Axla tak ikonickou postavou. Je zábavný a dokáže ťahať film. Je super vidieť aj ´dalšie známe tváre ako je Judge Reinhold a John Aston, ktorí tiež fungujú skvele. Gordon-Levitt je celkom dobrá posila do tímu a zloduch filmu je takisto celkom solídny. V princípe by sa dalo povedať, že všetko, čo by malo byť základom je postavené správne. Akčné scénky sú funkčné, komédia ma bavila, postavy sú síce staršie, no majú stále elán a chuť byť našimi starými známymi. Je tu dokopy asi len jeden aspekt, ktorý mi príde trochu ako klišé a to je celá línia medzi Axelom a jeho dcérou. Nechcem tvrdiť, že je to spracované zle a dáva to filmu aj určitú dávku dynamiky, no otec, ktorý sa nevenoval svojej dcére a teraz sa chce dostať naspäť do jej života, kým ona ho odmieta sa bude vyvíjať presne takým smerom, akým si myslíte, že sa bude odvíjať. Nie je to zlé, je to len klišé a dosť predvídateľné k tomu. Som rád, že som film videl a hoci ide o pokračovanie, ktoré sme reálne nepotrebovali, tak aspoň je spracované slušne a s úctou k predlohe. Takže z mojej strany prekonalo veškeré očakávania. Hodnotenie: A- ()

Galerie (260)

Zajímavosti (19)

  • Podtitul filmu „Axel F“ je založený na rovnomennej piesni Harolda Faltermeyera z roku 1984, ktorá bola použitá ako ústredná pieseň pre filmy o policajtoch v Beverly Hills. (Bilkiz)
  • V čase 01:21:20 je absolutně nereálné, když vejde zkorumpovaný kapitán Grant (Kevin Bacon) do vyšetřovací místnosti a je tam narafičený únikový východ šachtou ve stopě, že by Axel Foley (Eddie Murphy) nebyl vidět, kde je schován. (Arnyfe)

Související novinky

Nová Anakonda loví překvapivé obsazení

Nová Anakonda loví překvapivé obsazení

24.08.2024

Předělávek osmdesátkových hororů už bylo dost, nyní na přetřes musí přijít i pozdní devadesátky. Jenom tak si lze vyložit následující zprávu. Nové verze by se totiž měl dočkat rozporuplně přijatý… (více)

Pátý Shrek dostal datum premiéry

Pátý Shrek dostal datum premiéry

13.07.2024

Shrek má mezi všeobecně oblíbenými animáky poměrně výsadní postavení. Přestože od premiéry prvního dílu pohádkové série uplynulo již více než 23 let, její hrdina je stále živý a mezi fandy… (více)

Eddie Murphy hvězdou nového Růžového pantera?

Eddie Murphy hvězdou nového Růžového pantera?

18.05.2023

Před časem jsme zde psali zprávu o tom, že studio MGM nyní spadající pod Amazon pracuje na rebootu několika svých slavných značek. Patří mezi ně i Růžový panter, a právě tento projekt se nyní začíná… (více)

Reklama

Reklama