Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Detektiv Axel Foley (Eddie Murphy) je zpátky v ulicích Beverly Hills. Život jeho dcery (Taylour Paige) je totiž v ohrožení, a tak oba dva spojí síly s novým parťákem (Joseph Gordon-Levitt) a starými kámoši Billym Rosewoodem (Judge Reinhold) a Johnem Taggartem (John Ashton), aby společně zatopili zločincům a odhalili velké spiknutí. (Netflix)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (293)

kinderman 

všechny recenze uživatele

Dám tam trojku, protože jsem netušil, že John Ashton ještě žije. Ale vážně, má smysl točit po 40 letech další pokračování filmu, jehož půvab tkvěl v energii a odzbrojující nadrzlosti, kterou předváděl mladý Eddie Murphy? Jako pamětníkovi, který byl kdysi v kině jeho hbitostí a duchaplnou komikou okouzlen (mám na mysli původní Brestův film), mi přišlo trochu smutné sledovat ztěžka se pohybujícího šedesátníka snažícího se vytahovat z rukávu staré triky. Za nejvtipnější považuji bleskový souhrn celé série se sebereflexivní poznámkou, že v roce 1994 se "to moc nepovedlo." ()

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

S návraty kultovních filmů z 80tých a 90tých let se doslova roztrhnul pytel a teď se vrátil i policajt z Beverly Hills s celou řadou starých známých postav z původních filmů. Eddie (v porovnání se svými kokegy) jako by vůbec nezestárnul, pořád si v roli Axela Foleyho řeší věci svérazně a po svém. Film je místy zábavný, ale je škoda, že byl příběh tak čitelný - kdo tu bude záporák poznáte během 5ti vteřin. Určitě je to ale lepší než trojka. Pro fandy série je to fajn podívaná a rozloučení s další ikonickou postavou - 6/10. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Pro hodně lidí nejspíš bude Foleyho návrat po třiceti letech zbytečný, ale mě až překavpivě parádně sednul do nálady. Ano, je to celé průhledné, od začatku se jede po staré známe silnici a hned po pěti minutách divák ví kdo je zmetek a jak to celé dopadne, ale taky je fakt že Axel F funguje jako nenáročná nostalgická jízda s dobrým soundtrackem a hlavně s Murphym ve velmi dobré formě, u které se dá prostě vypnout a jen čekat co Axel zase vyvede. Jestli by všechny návraty klasiků, které už část obecenstva nečekala a další ani nechtěla, dopadaly takhle tak by mi to moc nevadilo…70% ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Jaxem se již několikrát přesvědčil, modernizace klasikám spíše škodí. Jednak proto, že chytají převýchovné bolševické nešvary a bývají demagogicky tak o tisíc procent přebuzněné, přenegrované, přemuženované a přepohlavněné oproti reálné sociologické skladbě, a druhak protože po několika dekádách z hrobů vytažení herci už dávno nejsou tím, čím bývali, na pohled smrdí, jejich dynamika dávno zkornatěla a na plátně se tak poté courají vesměs jen děsivé oživlé mrtvoly. Tady si naštěstí konzervativní produkční velikán Džery zjevně nenechal progresivně hrábnout do análu, v dostatečném rádiu kolem sebe natáhl duhovou pásku proti deviantům, praštil v Los Gatos do růžového stolu, až z něj popadali všichni ebenoví Transkenové a otylé šímejl Barbíny, načež soudruhům z Bolševize přesně vysvětlil, do jakých odřených, zarudlých konečníků si mohou své „modernizace“ strčit, pokud mu chtějí sahat na práva toxických bílých heteroseksuálů. A tak Ústřední výbor Netflusu jen pokrčil černými teplými rameny, rozpačitě se podrbal na kloakách, upravil si rozhozené pyjonýrské šátky a s kolchoznickým brbláním uznal, že potenciální sledovanost je holt potenciální sledovanost, a to už přeci stojí za nějaké to bezpáteřní popírání vlastních falešně altruistických patodoktrín. Tudíž tu máme nezávadnou, naprosto poctivou až nostalgickou reminiscenci na osmdesátkovou klasiku s asi nejlepším komediálním negrem všech dob, u které jsou na závadu snad jen ti čerstvě vykopaní exhumáti. Pro Rajnholda s Eštnem byla dozajista za kamerou nachytána v plné pohotovosti geriatrická ambulance, možná i koroner nebo chlap se supem, no a samotný Edouš sice pořád vypadá na třicet, jen v obličeji evidentně přibral kapku botoxu, čímž se mu ale mimické svaly proměnily v prdel, kde jeho kdysi slavný úsměv zcela zmizel mezi ochrnutými půlkami. Každopádně já osobně jsem nostalgicky spokojen. Tak na vcelku šťavnatou trojku, kterou nicméně záměrně přebuším, abych zase trochu vyvážil všechny ty zdejší náctileté i obstarožní geje, nesmírně vážně se beroucí rozumbradáče a tolik vzdělané vyznavače umělecky i filmově strašně hodnotných mentorujících svištivých bukanýrů a rakovinotvorných Dyznyho omalovaných pamrdů. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Ta doba je už pryč. Proč vlastně po letech rozkopávat tyhle pomníky? První díl byl super a další dva bych klidně označil za velmi povedené pokračování. Pak se několik desetiletí nedaří navázat aby nakonec vše vzal do ruky Netflix a vynuceně to zrealizoval? Fakt že tohle vznikalo v dílně Netflixu vidím jako nejmenší problém. Všichni až na Eddieho vypadají opravdu staře a to je problém! Uvedu příklad, když jsem nedávno koukal na Trainspotting, tak v prvním díle vlastně divák sleduje mladická trdla a ve druhém díle, který vzniknul po 20 letech sledujeme dospělé, unavené a semleté životem. Ta návaznost tam prostě je. V Policajtovi sledujeme šedesátníky, jak po sobě střílejí šedesátníci (Taggert je možná dokonce snad osmdesátník) a to je už opravda problém. Chtějí tito lidé umřít? Proč jsou ještě vůbec u policie? Proč nechodí třeba na ryby, na pivo nebo na golf? Chápete kam tím mířím? Že dostaneme po 30 letech od Trojky další akční dobrodružství zkrátka vypadá divně a nepatřičně. Proto se strašně moc bojím i o Smrtonosnou zbraň. Zastavte její vznik zavčasu. Policajt každopádně nedopadl tragicky, ale je naprosto zbytečný. 45% ()

Galerie (260)

Zajímavosti (19)

  • Detektivové Axel Foley (Eddie Murphy) a Mike Woody (Kyle S. More) navštíví na začátku filmu hokejový zápas NHL mezi Detroitem Red Wings a Vegas Golden Knights. (Koldyn)
  • Studio Paramount Pictures prodalo práva na film Netflixu. (SONY_)
  • Na stene Jeffreyho kancelárie je fotografia Gilberta R. Hilla, ktorý hral inšpektora Todda v predošlých dieloch. Hill zomrel v roku 2016. (Bilkiz)

Související novinky

Nová Anakonda loví překvapivé obsazení

Nová Anakonda loví překvapivé obsazení

24.08.2024

Předělávek osmdesátkových hororů už bylo dost, nyní na přetřes musí přijít i pozdní devadesátky. Jenom tak si lze vyložit následující zprávu. Nové verze by se totiž měl dočkat rozporuplně přijatý… (více)

Pátý Shrek dostal datum premiéry

Pátý Shrek dostal datum premiéry

13.07.2024

Shrek má mezi všeobecně oblíbenými animáky poměrně výsadní postavení. Přestože od premiéry prvního dílu pohádkové série uplynulo již více než 23 let, její hrdina je stále živý a mezi fandy… (více)

Eddie Murphy hvězdou nového Růžového pantera?

Eddie Murphy hvězdou nového Růžového pantera?

18.05.2023

Před časem jsme zde psali zprávu o tom, že studio MGM nyní spadající pod Amazon pracuje na rebootu několika svých slavných značek. Patří mezi ně i Růžový panter, a právě tento projekt se nyní začíná… (více)

Reklama

Reklama