Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Detektiv Axel Foley (Eddie Murphy) je zpátky v ulicích Beverly Hills. Život jeho dcery (Taylour Paige) je totiž v ohrožení, a tak oba dva spojí síly s novým parťákem (Joseph Gordon-Levitt) a starými kámoši Billym Rosewoodem (Judge Reinhold) a Johnem Taggartem (John Ashton), aby společně zatopili zločincům a odhalili velké spiknutí. (Netflix)

(více)

Zajímavosti (15)

  • U této filmové série je každý díl tak trochu „každý pes jiná ves“. Kromě toho, že každý z filmů má jiného režiséra se zcela odlišným stylem, jsou tu další rozdíly, zaznamenané zvláště při postupném uvedení prvních tří částí v českých kinech: 1) Obrazový formát: u prvního dílu 1:1,37, dvojka 1:2,35, trojka 1:1,85, čtyřka opět 1:2,35 (kdyby u ní použili novější formát 1:2, byla by rozmanitost dokonalá). 2) Jazyková úprava: první a druhý díl s českými titulky, třetí díl s českým dabingem, čtyřka na streamu „podobojí“. 3) Přístupnost: jednička od 15 let, dvojka od 12 let, trojka bez omezení (na rozdíl od USA, kde mají všechny díly certifikaci R). Různý je rovněž odstup české premiéry od americké: jednička (v ČSSR leden 1987) 2 roky a 1 měsíc, dvojka (leden 1990) 2 roky a 7 měsíců, trojka (srpen 1994) 2,5 měsíce, čtyřka na streamu ihned. (charles3)
  • Studio Paramount Pictures prodalo práva na film Netflixu. (SONY_)
  • Film bol vo vývojovom pekle v Paramounte od konca 90-tych rokov s rôznymi režisérmi a producentmi, vrátane Bretta Ratnera, ktorý sa k jeho natočeniu najviac priblížil po spolupráci s Eddiem Murphym na Majstrovský plán (2011). Až keď sa projektu chopil producent Jerry Bruckheimer, film dostal zelenú spolu so schválením scenára Murphym, ktorý nebol spokojný so žiadnym zo scenárov ponúkaných v minulosti. (Bilkiz)
  • V úvodnej scéne Axel (Murphy) šoféruje modrý Chevy Nova podobný tomu, ktorý jazdil v prvom filme. (Bilkiz)
  • Podtitul filmu „Axel F“ je založený na rovnomennej piesni Harolda Faltermeyera z roku 1984, ktorá bola použitá ako ústredná pieseň pre filmy o policajtoch v Beverly Hills. (Bilkiz)
  • Na stene Jeffreyho kancelárie je fotografia Gilberta R. Hilla, ktorý hral inšpektora Todda v predošlých dieloch. Hill zomrel v roku 2016. (Bilkiz)
  • O natáčaní filmu pre magazín People Eddie Murphy povedal: "Bolo to ťažké. Robil som Axela Foleyho, keď som mal 20 rokov. Už nemám 20. Je to akčný film. Takže to je drsný film. Ale prekonali sme to." Pre porovnanie, Eddie Murphy mal 23 rokov, keď natáčal prvého policajta v Beverly Hills a teraz má 63. (Bilkiz)
  • Natáčalo sa od 29. augusta do 25. októbra 2022 v Detroite a Los Angeles. (m.a.t.o.)

Související novinky

Eddie Murphy hvězdou nového Růžového pantera?

Eddie Murphy hvězdou nového Růžového pantera?

18.05.2023

Před časem jsme zde psali zprávu o tom, že studio MGM nyní spadající pod Amazon pracuje na rebootu několika svých slavných značek. Patří mezi ně i Růžový panter, a právě tento projekt se nyní začíná… (více)

Eddie Murphy by rád natočil pátého Shreka

Eddie Murphy by rád natočil pátého Shreka

29.01.2023

Slavný herec a komik Eddie Murphy nedávno dostal na Zlatých glóbech cenu za celoživotní přínos kinematografii, na Netflix nyní dorazila jeho nová komedie You People a letos se taky konečně dočkáme… (více)

Jak to vypadá s pátou Smrtonosnou zbraní?

Jak to vypadá s pátou Smrtonosnou zbraní?

23.09.2022

Smrtonosná zbraň 5 už musela čelit jedné tragické překážce, když v roce 2021 zemřel legendární režisér Richard Donner (Superman, Maverick). Bez původního tvůrce se zdálo, že z projektu sejde. Pak se… (více)

Reklama

Reklama