Peter ChelsomScénář:
Dan BerendsenKamera:
David HenningsHudba:
John DebneyHrají:
Miley Cyrus, Billy Ray Cyrus, Emily Osment, Jason Earles, Mitchel Musso, Moises Arias, Lucas Till, Vanessa Williams, Margo Martindale, Melora Hardin (více)Obsahy(2)
Walt Disney Pictures přinášejí v extravagantním celovečerním filmu na stříbrné plátno televizní fenomén ze stanice Disney Channel. Miley Stewart (Miley Cyrus) se snaží stíhat školu, přátele a ještě svou tajnou identitu, popovou hvězdu. Když stoupající popularita Hannah Montany hrozí tím, že ovládne celý její život, je ochotna to podstoupit. Její otec (Billy Ray Cyrus) ji proto odveze domů do Crowley Corners v Tennessee, aby poznala skutečný život, čímž spustí dobrodružství plné takové dávky legrace, smíchu a romantiky, že si to ani Hannah Montana nedokázala představit. (oficiální text distributora)
Jednou jsem se zasmála, bohužel netuším čemu to bylo, ačkoliv jsem film před vteřinou vypnula... njn. Nesnášim, když se "záporák" napraví. Nesnášim ty patetický kecy. Nesnášim toho docela dost na tomhle filmu. Ale Hanča má štěstí, že zpívat jakž takž umí, to mě aspoň chvíli drželo, abych nevybuchla cynickým smíchem a nezkropila obrazovku sarkasmem. Hodně, hodně slabá 1* ()
S tímto filmem jsem se vrátil o 7 let zpátky, kdy jsem býval nemalým fanouškem Miley a kdy i ona byla v té době ještě normální (ne jako dnes, což je poměrně velká škoda). Samozřejmě mě přepadla dávka nemalé nostalgie, ale film jako takový mi taky nepřišel špatný. Nějaká ta romantika, lehce trapný, leč místy dobrý humor a zajímavá pointa, i když bez logického podkladu. I tak, už jen proto, čím jsem kdysi byl a tudíž jak na mě film zapůsobil, uděluji průměrné hodnocení. ()
Většina scén byla hrozných,ale některé byli povedené a to myslím třeba scénu,kdy se Miley baví vážně se svým tátou pod tím přístřeškem.Jen za to dvě hvězdičky,protože to jsem tedy nečekal.Smím se taky přiznat,že jsem si na to ze zvědavosti zašel do kina.Nakonec se mi ta zvědavost alespon kvůli jedné scéně vyplatila.Chtěl jsem dát odpad,jak vyjdu z kina,ale ono to nebylo na odpad,jen je to podprůměr. ()
Zcela průměrný hollywoodský film, nic víc, nic míň. Kdo to sakra je Hannah Montana? Konstrukt v reálném světě i ve světě příběhu, karikatura valley girl á la Pravá blondýnka, která si nikdy nesmí zapomenout obří kufr se šminkami. Oproti tomu Miley Stewart je docela fajn holka se zajímavým hlasem, který se mi líbil hlavně ve chvílích, kdy nezpívala. A scéna "prozrazení," i když je jen roztáhlou verzí toho samého z Táty v sukni, je náhodou docela zábavná. ()
Hannah je dokonalé marketingové dílo s jasnou cílovou skupinou a podle toho vypadá. Scénář je stejně debilní jako sterilní a občas bych řekl, že uráží i inteligenci zasněných děvčátek, jež živí jeho existenci. Hudba je jasná, bavit se o ní je ztráta času, ale furt lepší než Radiožurnál po poledni. Herecky je to snesitelné (rozhodně lepší než HSM), humor je na pomezí grotesky a Teletubies. Přesto oceňuji slušnou řemeslnou úroveň (včetně kýčovitě přebarvičkované kamery). Prostě, je li vám 8-13 a jste děvče, asi už u toho ječíte, tančíte, zpíváte a jinak trýzníte své okolí. ostatní trpí a mužskému pohlaví nad 12 se vrací varlata na výchozí místo:-) Miley/Montana to má fekt těžké a tak si musí oddechnout doma v Tennesie, zažije spoustu dobrodružství, pozná lásku a pochopí kouzlo a sílu rodinných hodnot - cože? bvy jste to ještě neviděli? tak to máte štěstí (a nebo jste sterilní:-)... 25% pozn.: Twilight mělo stejný rozpočet a vypadá daleko hůř! ()
- Billy Ray Cyrus získal za svůj výkon ve filmu v roce 2010 ocenění Zlatá malina v kategorii nejhorší herec ve vedlejší roli. (Pepinec)
- Snímok je tak neškodný, že od americkej MPAA získal rating G (prístupné všetkým vekovým skupinám), ktorý sa dáva výhradne animovaným filmom. (Don Jebal)
- Ve scéně s vodopády měla Miley problém skočit do ledové vody. (Kyushu)