Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1949 a milovnice jídla Julia Childová se stěhuje se svým manželem do Paříže. Být ženou v domácnosti ji však nebaví, a tak se začne věnovat své zálibě, vaření. Anglicky psané kuchařky v Paříži nenajde, a tak se pouští do studia starých francouzských kuchařských knih. O více jak deset let později vychází její kuchařka a Julia Childová se stává celebritou v kulinárním světě. New York 2002. Třicetiletá začínající spisovatelka Julie Powellová, která zrovna pracuje na městském úřadě a pomáhá rodinám postiženým newyorskou tragédií, se jednoho dne rozhodne, že během roku uvaří všech 524 receptů z klasické kuchařky paní Childové. A o svém projektu se rozhodne psát blog. Ten je po těžkých začátcích úspěšnější a úspěšnější. Chodit do práce a k tomu vařit tolik jídel je však obtížné. Julie je svým projektem čím dál více posedlá, nemluví a nepřemýšlí o ničem jiném, ve volném čase jen vaří. Přestává si rozumět s manželem a ten ji nakonec opouští. Je jen na Julii, aby urovnala jejich vztah a dotáhla svůj blog do úspěšného konce. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (387)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Příjemný, ale nedotažený film. Perfektní dějová linie s Meryl Streep, ze které čiší dobrá nálada a která vás dokonale vtáhne v kontrastu s křečovitou Amy Adams a jejím nudným a nezajímavým příběhem. Obě dějové linie spolu prakticky nesouvisejí. Kdyby byla Julia Powel z děje úplně vynechána, bylo by to pro dobro věci. Skvělá Meryl je tak nuceně upozaděna, i když na filmu zajímá každého jen ona. A že roli sympatické dámy zvládla skvěle. Její roztomilý herecký výkon stojí za to vidět. (Nominovat ho za ní na Oscara je ale nedůstojné. Tohle je odlehčená, komediální role - dělat z toho herecký koncert je nepatřičné). ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Jediné dva důvody, proč ještě žiju, jsou jídlo a sex. Tento film, který je jídlem doslova přesycen, mě tedy nemohl minout. Je ho tu tolik, že se najdou jedinci, kteří sledování přeruší a půjdou si udělat nějakou dobrůtku. Ke zhlédnutí vás také donutí to, že tam hraje Meryl, která je mou nejoblíbenější herečkou. Zde opět předvedla mistrovský výkon, za který byla právem nominovaná na Oscara. Během sledování jsem cítil příjemný vánek, který dosahoval vrcholu vždy, když se Meryl objevila na place. I ostatní herecké výkony nebyly špatné. Potěšila mě svěží hudba. Možná někdo může říci, že film měl být o něco kratší, ale podle mě je ta délka tak akorát. Snímek je zde po právu tak vysoce ohodnocen a já mu dávám pěkné čtyři hvězdičky. ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

To jednou takhle v neděli odpoledne nemám co napráci, tak zapnu televizi a tam běží tenhle film, o němž jsem toho už mnoho slyšel a četl, a tak mě napadlo, že bych se na něj mohl i podívat. A velice rád konstatuji, že jsem nebyl zklamán. Celé to utíkalo velice rychle bez nejmenších náznaků nudy, v ději jsem se orientoval bez jakýchkoliv problémů a celé jsem si to úžasně užíval. Bylo to zkrátka příjemné odpoledne s příjemným a atraktivním filmem, který mě bavil, který se mi líbil, a kterému snad ani nemám příliš co vytknout. Takové filmy se mi pak hodnotí úžasně, protože je příjemné občas vědět a připomenout si, že se dají natočit atraktivní a zajímavé filmy bez jakýchkoliv zvláštních a drahých efektů, že ke vzniku dobrého filmu stačí jen dvě vynikající a sympatické herečky, několik dobrých herců do vedlejších rolí, a máme tu film, který dokáže vyniknout. Avšak přemýšlím, jestli byla nominace Meryl Streep na Oscara za tuto roli zasloužená, přece jen mi nepřijde, že by zde jakkoliv vynikala, Amy Adams předvedla minimálně stejně kvalitní výkon, tady zkrátka trochu podezírám Akademii, že Meryl Streep dává nominace už jen tak nějak ze zvyku. Ale to jsem trochu odbočil, film se mi tedy líbil, dokázal mě zaujmout a já mu uděluji zasloužené čtyři hvězdy. ()

berny2468 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý námět, který je ovšem utopen v nezajímavém podání. Vypadalo to vskutku zajímavě, ale s postupem času se film pořád dokola opakoval, nepřinesl nic extra, spíš naopak. Stálé žvátlání o vaření by nemuselo být špatné, kdyby bylo proloženo něčím jiným. Postupem času film nudil. Divím se, že to ti manželé přežili ve zdraví, já bych to asi nedal. Naštěstí herecky skvělé, ať Meryl Streep či Amy Adams, jen škoda, že příběh nebyl více inovativní. Ale přesto film zabavil, jen si myslím, že to mohlo být o něco lepší....55%. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Jsou krajiny, kde se vaření považuje za umělecký obor a autoři jsou vyznamenáváni řády. Jestli jsou to řády zlaté vařečky nebo zlaté šunky, to nevím, ale kdykoli sleduji nějakého kuchyňského kreativce, který nehraje na kvanta, ale tvoří skvost a dělá to s vášní, zaplaším v sobě letitý postoj k této dobrovolně povinné činnosti - že je to vopruz, a oddám se vizi, že od zítřka si zakuchtím už jen políbena múzou. Vydrží mi to asi den. Julie se zavázala k roku a to nikdy nic nedotáhla, ale fluidum jejího idolu bylo tak silné, že se bobřík z frustrace změnil v životní radost. Kuchyňské Hodiny, tentokrát jen o dvou vzájemně prošpikovaných dějstvích, jsem dobře načasovala, blahořečím si, vždycky se to nepovede, možná i proto mi tahle lehoučká delikateska moc chutnala. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (22)

  • Kufr, který je možné vidět na začátku filmu, je skutečně kufr Paula Childa. (jezurka42)
  • Jedná se o druhý film Meryl Steep se jménem Julie v názvu, první byl její filmový debut ve snímku Julie (1977). (CliffLee)
  • Během natáčení se Amy Adams zasnoubila se svým přítelem, hercem Darrenem Le Gallo. (Ernia)

Reklama

Reklama