Reklama

Reklama

George Simmons je prototypem úspěšného muže, který má vše, po čem touží. Jako klubový komik sklízí nemalé ovace obecenstva a jeho vystoupení nabývají na obrovské popularitě. Georgeův bezstarostný život se změní v okamžiku, kdy se dozví o své nevyléčitelné nemoci. Podle lékařů mu nezbývá ani rok života. V klubu se seznámí s amatérským komikem Irou, kterého si najme jako osobního asistenta a nabídne mu, aby mu se svými vtipy na představeních dělal předskokana. George bývá často podrážděný a necítí se dobře. Ira si myslí, že by měl o svém zdravotním stavu říct i ostatním lidem, což udělá a je překvapen rozdílnými reakcemi svého okolí. Krátce nato George zjistí, že díky experimentální léčbě jeho nemoc ustupuje. Navíc se do jeho života vrátí bývalá přítelkyně a on začne zvažovat, co je pro něj důležité a co dává jeho životu skutečný smysl. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (435)

TeeAge odpad!

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Judd Apatow | Hudba: Jason Schwartzman, Johan Hill | Produkcia: Judd Apatow, Clayton Townsend, Barry Mendel | Distribúcia: Universal, Columbia | Štúdio: Relativity Media, Apatow Productions, Mr. Madison 23 P | Rozpočet: 75 miliónov $ | Tržby: 71,880,305 $ || Pre mňa najnaťahovanejší film roku. Sebaľútosť hlavnej postavy je k nevydržaniu. A akokoľvek som sa snažil, ten film mi proste za 2 a pól hodiny nepovedal nič. A to veru nezachráni ani šaškujúci Bana. Jedinou dobrou vecou je, že túto Sandlerovku už nezožrala ani jeho divácka skupina, bol to prepadák i celosvetovo. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Hodne prijemnej mix mezi komedii a drama, kterej vypada jak neco mezi Muzem na mesici a klasickou apatowkou o parte kamosu kecajicich (obcas fakt ultra) sprostarny a do toho nejaky ty vztahy. Jasne, Apatow tu nakousne zbytecne moc veci a celej film by moh mit klidne polovicni stopaz, ale co na tom zalezi, kdyz ty dve a pul hodiny naprosto perfektne utecou, i kdyz se clovek nepopada smichy za bricho a obcas je film spis smutnej, porad to je skvela zabava, navic obsazena skvelejma hercema. Sandler zase podava jeden ze svejch perfektnich dramatictejsich vykonu, kde nehraje jen nejakyho magora. Oproti tomu, ackoliv Rogen perfektne zhubnul a je super sympatickej, herecky dost zaostava. Nicmene dalsi plus filmu jsou skvele napsany postavy, ktery si clovek proste musi oblibit, i kdyz obcas delaj pekny sracoviny. No a to vse je navic moc prijemne natoceny, takze nemuzu jinak, nez cistejch 5*. ()

Reklama

mcb 

všechny recenze uživatele

Film made by Funny people. Kanonáda přisprostlých vtipů "o koulích apod." protínající tíživé drama o člověku s nevyléčitelnou chorobou v režii Sandlera, Rogena a Apatowa. Ústřední trio, stejně jako třeba Kevin Smith, dokáže povznést snímek do dojemných a uvěřitelných sfér, které za žádnou cenu nepůsobí jakkoli nuceně či uměle. Ba co víc, obsahuje momenty přímo dojemné. Po Panicovi a Zbouchnuté dosud nejvyspělejší Apatow, zdatně balancující na vtipné a vážné rovině. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Judd Apatow .. Tak jsem si do třetice konečně pošmákl bez pachuti a tvůrčí Judd Apatow vytvořil zajímavý svět i postavy a svým počinem mne dost bavil. Nikoliv však komediální rovinou, ta je jen prostředím a prostředkem pro poutavé existencionální drama nafoukaného boháče-baviče se spoustou různých linek, které balancuje na fungující úrovni. Trumfem je zejména Adam Sandler (v těchto hereckých polohách ho mám hodně rád), který ve vážné roli opět boduje a celá ta plejáda ostatních výborných herců šlape až krok za ním. Problémem není ani ta obvykle objemná délka stopáže (která nejeden film z produkční stáje Apatowa sráží), byť jsem si na ni radši předem připravil odpovídající prostor. Na plnou palbu to však stále ještě není, ale pro příště budu předem zvědav, kam nás Judd Apatow zavede a jak zvolené téma rozvede. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Smutný film o vtipných věcech. Příjemné překvapení fungující jako bromance i jako čistá romance. Funny people jsou pro Adama Sandlera tím samým, co Věčný svit neposkvrněné mysli pro Jima Carreyho. Apatow se až nebezpečně přiblížil nekorektní poetice filmů Kevina Smithe a natočil bezesporu svůj nejlepší film, kterému nebrání v rozletu ani delší stopáž. Bez rozmyslu 8.5/10 Půlka hvězdy je za Leslie Mann, která v každé scéně až neskutečně září - radost pohledět. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (16)

  • Všetky filmy George Simmonsa použité vo filme sú nepravé, špeciálne natočené pre tento film. (Flipper)
  • Keď ku koncu filmu príde George Simmons k Irovi do supermarketu, na menu za Irom pri jeho odchode sa objaví nápis Chopped Liver (Krajaná pečienka). (Flipper)

Reklama

Reklama