Reklama

Reklama

George Simmons je prototypem úspěšného muže, který má vše, po čem touží. Jako klubový komik sklízí nemalé ovace obecenstva a jeho vystoupení nabývají na obrovské popularitě. Georgeův bezstarostný život se změní v okamžiku, kdy se dozví o své nevyléčitelné nemoci. Podle lékařů mu nezbývá ani rok života. V klubu se seznámí s amatérským komikem Irou, kterého si najme jako osobního asistenta a nabídne mu, aby mu se svými vtipy na představeních dělal předskokana. George bývá často podrážděný a necítí se dobře. Ira si myslí, že by měl o svém zdravotním stavu říct i ostatním lidem, což udělá a je překvapen rozdílnými reakcemi svého okolí. Krátce nato George zjistí, že díky experimentální léčbě jeho nemoc ustupuje. Navíc se do jeho života vrátí bývalá přítelkyně a on začne zvažovat, co je pro něj důležité a co dává jeho životu skutečný smysl. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (435)

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Tohle je poctivá a citlivě napsaná "dramedie", jejíž téma (stand-up comedy) je Apatowovi a hercům hodně blízké, z čehož pramení nemalá míra sebereflexe a všichni zúčastnění jsou ve filmu prostě jako ryby ve vodě. Funny People mají skvěle napsané dialogy, hrubozrnný a úderný humor, zároveň se ale pod všemi těmi sprosťárnami skrývá velmi citlivý příběh, což odpovídá i samotným postavám, které své emoce a slabosti ukrývají za vtipnými výstupy. Herci jsou do jednoho výborní, Sandler už několikrát dokázal, že hravě zvládne i vážné role a tady opět exceluje. Hned za ním je sice trochu umírněnější, zato ale příjemně civilní Seth Rogen a Leslie Mann se konečně dočkala výživnější role a rozhodně se mezi svými kolegy na plátně neztratí...dokud na scénu nenastoupí Eric Bana, který se na relativně malém prostoru setsakra vyšvihnul a je opravdu "funny". Tahle pocta všem těm "vtipným lidem" se Apatowovi opravdu povedla, je osobní, citlivá, dojemná, chytrá, vtipná a zábavná. 85% ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Apatow stárne a začíná se brát moc vážně - jiní říkají, že zraje. No dejme tomu. Neodpustitelné ale je, že neví, o čem má jeho nový film být. Pro jistotu tam dá všechno - smrtelnou nemoc, přátelství mezi chlapy, vztah učitele a jeho žáka, návrat k bývalé (životní?) lásce, sílu rodiny atd. atd. Jednotlivé části nepřekvapivě fungují, nikoliv však film jako celek. A je to dvě a půl hodiny dlouhé! Je dobře, že Funny People neuspěli. Snad se Judd zase vrátí nohama na zem. ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Mé první setkání s Juddem Apatowem. S režisérem, který zde má ohromnou pověst, co se týče komedií. Proto jsem čekal, že Komici budou fakt nářez. Jenže… Takhle, neříkám, že to je špatná komedie, to ne. Fakt jsem se pobavil a 70 % tomuto filmu dám s čistým svědomím. Ale nepochopil jsem, co je na tom jiného, než na ostatních komediích. To, že v komedii často používá "fuck", nebo to, že se si dělá legraci z mnoha filmů? Kamenujte mě, jak chcete, ale zatím (tohle je velmi důležité slovo, protože jak říkám, tohle je můj první Apatow) pro mě Apatow není ničím výjimečný, stejně jako tato komedie. Že je film zábavný? Ok, to je (i když v některých částech jsem si spíše řekl: "Tomu se mám jako smát?!") ale nemyslím si, že by se tohle nějak lišilo od komedií dejme tomu Kevina Smithe. Nicméně Sandler podal skvělý výkon, Rogen taky a celkově mi ani nepřišlo, že to je skoro dvě a půl hodiny, takže jo, budu muset vyzkoušet dalšího Apatowa. Možná, že v jiném snímku najdu onu genialitu. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $75miliónovTržby USA $51,855,045Tržby Celosvetovo $71,880,305Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA $14,989,826 //počet predaných kusov 830,661║ Ako dráma to nie je vôbec zlé, lebo v takejto polohe dokáže fungovať dokonca aj Adam Sandler, príbeh je veľmi koncepčne zaujímavý, strhne, problém nastáva v rozsiahlosti minutáže, kde akosi Apatow zabudol na zostrihanie častí brzdiacich dej. Ten rozpočet je dosť dobrý priestrel, sila na takýto druh filmu. /60%/ ()

TeeAge odpad!

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Judd Apatow | Hudba: Jason Schwartzman, Johan Hill | Produkcia: Judd Apatow, Clayton Townsend, Barry Mendel | Distribúcia: Universal, Columbia | Štúdio: Relativity Media, Apatow Productions, Mr. Madison 23 P | Rozpočet: 75 miliónov $ | Tržby: 71,880,305 $ || Pre mňa najnaťahovanejší film roku. Sebaľútosť hlavnej postavy je k nevydržaniu. A akokoľvek som sa snažil, ten film mi proste za 2 a pól hodiny nepovedal nič. A to veru nezachráni ani šaškujúci Bana. Jedinou dobrou vecou je, že túto Sandlerovku už nezožrala ani jeho divácka skupina, bol to prepadák i celosvetovo. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (16)

  • Slovo "fuck" ve filmu zazní 154krát což je 1,01krát za 1 minutu. (Dixxx)
  • Postavy George a Ira jsou pojmenovány po bratrech George a Ira Gershwin, hudebních skladatelích. (TomikZlesa)
  • Adam Sandler sa cítil previnilo, keď hovoril nechutné vtipy o ženách vo filme, kvôli svojim dvom dcéram. (Flipper)

Reklama

Reklama