Reklama

Reklama

George Simmons je prototypem úspěšného muže, který má vše, po čem touží. Jako klubový komik sklízí nemalé ovace obecenstva a jeho vystoupení nabývají na obrovské popularitě. Georgeův bezstarostný život se změní v okamžiku, kdy se dozví o své nevyléčitelné nemoci. Podle lékařů mu nezbývá ani rok života. V klubu se seznámí s amatérským komikem Irou, kterého si najme jako osobního asistenta a nabídne mu, aby mu se svými vtipy na představeních dělal předskokana. George bývá často podrážděný a necítí se dobře. Ira si myslí, že by měl o svém zdravotním stavu říct i ostatním lidem, což udělá a je překvapen rozdílnými reakcemi svého okolí. Krátce nato George zjistí, že díky experimentální léčbě jeho nemoc ustupuje. Navíc se do jeho života vrátí bývalá přítelkyně a on začne zvažovat, co je pro něj důležité a co dává jeho životu skutečný smysl. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (435)

castor 

všechny recenze uživatele

Ta délka je masakr, ať zvolíte jakoukoliv verzi. Tady sakra musí přijít někdo, kdo bude ve střižně nelítostný. Užvaněná taškařice stejně jako následná Čtyřicítka na krku naznačuje, že autor lehce stepuje u dveří serióznější látky ze života. George je sice filmový komik i bavič na obyčejném jevišti, trpí však vzácným typem leukémie. Na klasickou léčbu už není čas. George začne bilancovat, vzpomínat, a možná i proto najme Iru, který mu má psát vtipy a dělat parťáka na usínání. Postupně zjišťuje, že nikoho jiného vlastně nemá. A tak se pokusí i s Irovou pomocí obnovit vztah s bývalou partnerkou, která má zrovna na(ne)štěstí trable v manželství. Váhu to má, v komplikovanějších sférách se Judd Apatow neztrácí, ale opakuje své předchozí „chybky“ a „chybičky“. Otázkou je, zda mu narůstající ambice trošku neškodí. Chce toho říct hodně, ale ne vždy to tak úplně funguje. Adama Sandlera a Setha Rogena obklopují zajímavé komediální hvězdičky, seriózní herci (Eric Bana) i ti, kteří si jen v pár sekundách odkroutí své (Eminem). Někteří jsou tu proto, aby ukázali odvrácenou stranu všech těch reflektorů, za kterými jsou mizerné platy za štěky v pitomých televizních seriálech, jiní jen žvaní do větru. Škoda. Závažnější otázky a odpovědi jim moc nejdou. Naštěstí tvůrci svoje další dítko napěchovali celou řadou citací a narážek na okolní dění, opět mísí hrubozrnnou a romantickou linii, znovu vytahují nespočet povedených gagů a situací. Výtky ostatních uživatelů ale dokážu pochopit. Za sebe nevím, jestli Apatow zraje, stárne, blbne nebo se jím začínáme zajídat, ale u mě pořád dobré!! ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Apatowa jsem nikdy tak moc nemusela, ale tenhle film je úplně něco jiného. Mnohem vyspělejší než jeho předchozí kousky. Příjěmný příběh s dramatickou linkou a typickým apatowským humorem. Hodně mile mě překvapili Rogen s Banou a několik skvělých cameií. To samé platí o hudbě a celkové plynulosti děje. Zatím rozhodně nejlepší Apatow. ()

Reklama

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Nebudu zapírat, že to, co mě na Apatowovi vždycky bralo, byl talent skloubit vážné drama s hrubozrným humorem. Tentokrát však tento pokus vyšel až trestuhodně naprázdno. Komici měli být zrcadlem, sebezpytem či osobní zpovědí, ale místo toho se rozplynuly v páru nad hrncem, která je však ve výsledku až příliš zaměnitelná a vlastně i podprůměrná. Nestěžuji si, že Apatow točí dlouhé filmy, ale vadí mi, že když už jde film do grandiózního finále, kdy jedině silná deziluze vyvrcholí v onu očekávanou katarzi a ospravedlní i vývoj jednotlivých postav, tak pán režisér nám podstrčí již namilionté přežvýkané tofu. Tfuj. PS: Wilco včetně milostné scény, kdy Apatow dokáže rozechvět divákovi struny, jsou samozřejmě k sežrání. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Podobne ako ostatní si myslím, že Komici majú svoje plusy aj mínusy, no pozerali sa príjemne. Hlavným mínusom je samozrejme stopáž. Chcelo byť povedaného i ukázaného veľa a skladanie mozaiky si vypýta istý čas - ale tých 10 -20 minút dolu by sa určite dalo stiahnuť hoci len dynamickejším strihom. Na druhej strane je nálada snímky akoby v tempe života, nie akčného filmu. Čo príjemne prekvapí a udrží pozornosť diváka, sú naozaj mnohé skvele postavené scény, vypiplané režisérom aj hercami, z ktorých srší cynizmus a irónia života. Záverečný posudok - je to dlhé, ale raz si k tomu sadnite a pozrite sa. Plusy určite vyvážia mínusy. Ja končím na 3,5 hviezdičke. ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Tohle je poctivá a citlivě napsaná "dramedie", jejíž téma (stand-up comedy) je Apatowovi a hercům hodně blízké, z čehož pramení nemalá míra sebereflexe a všichni zúčastnění jsou ve filmu prostě jako ryby ve vodě. Funny People mají skvěle napsané dialogy, hrubozrnný a úderný humor, zároveň se ale pod všemi těmi sprosťárnami skrývá velmi citlivý příběh, což odpovídá i samotným postavám, které své emoce a slabosti ukrývají za vtipnými výstupy. Herci jsou do jednoho výborní, Sandler už několikrát dokázal, že hravě zvládne i vážné role a tady opět exceluje. Hned za ním je sice trochu umírněnější, zato ale příjemně civilní Seth Rogen a Leslie Mann se konečně dočkala výživnější role a rozhodně se mezi svými kolegy na plátně neztratí...dokud na scénu nenastoupí Eric Bana, který se na relativně malém prostoru setsakra vyšvihnul a je opravdu "funny". Tahle pocta všem těm "vtipným lidem" se Apatowovi opravdu povedla, je osobní, citlivá, dojemná, chytrá, vtipná a zábavná. 85% ()

Galerie (29)

Zajímavosti (16)

  • Slovo "fuck" ve filmu zazní 154krát což je 1,01krát za 1 minutu. (Dixxx)
  • Scenárista a režisér Judd Apatow a Adam Sandler boli spolubývajúci na priváte počas štúdií, keď ešte ani jeden z nich nič neznamenal. Boli takí chudobní, že obaja spávali na matracoch na dlážke. Množstvo zážitkov z toho obdobia bolo inšpiráciou pre vznik tohto filmu, Adam Sandler bol potom jasnou voľbou pre postavu. Jedno malé video natočené v tom období bolo použité na začiatku filmu. Mali sa použiť aj ďalšie reálne archívne zábery, ale nakoniec z toho zišlo. (martin1m2)

Reklama

Reklama