Reklama

Reklama

George Simmons je prototypem úspěšného muže, který má vše, po čem touží. Jako klubový komik sklízí nemalé ovace obecenstva a jeho vystoupení nabývají na obrovské popularitě. Georgeův bezstarostný život se změní v okamžiku, kdy se dozví o své nevyléčitelné nemoci. Podle lékařů mu nezbývá ani rok života. V klubu se seznámí s amatérským komikem Irou, kterého si najme jako osobního asistenta a nabídne mu, aby mu se svými vtipy na představeních dělal předskokana. George bývá často podrážděný a necítí se dobře. Ira si myslí, že by měl o svém zdravotním stavu říct i ostatním lidem, což udělá a je překvapen rozdílnými reakcemi svého okolí. Krátce nato George zjistí, že díky experimentální léčbě jeho nemoc ustupuje. Navíc se do jeho života vrátí bývalá přítelkyně a on začne zvažovat, co je pro něj důležité a co dává jeho životu skutečný smysl. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (435)

H34D 

všechny recenze uživatele

Judd Apatow pohřbil veškerý komediální potenciál v při nejlepším vlažně úsměvných, zbytečně perverzních štěcích bez pointy (ne, nezasmál jsem se snad ani jednou a to jsem bezmezný milovník Kevina Smithe) výměnou za slušivé, avšak nijak extrémně oslnivé drama o staré lásce, která nerezaví a patolízalském přátelství na vedlejší koleji. Postava Sandlera, jeho profilování a následný psychologický vývoj je na filmu nepochybně to nejzajímavější, s ním dostává proces vyrovnávání se se smrtí/nesmrtí i vztahová linka uvěřitelný a vyspělý dojem. Zde Apatow zabodoval, ovšem ostatní materiál už jaksi sklouzl do nijakosti, ve níž byl navíc ušlapán obří stopáží. 6/10 ()

Traffic 

všechny recenze uživatele

Pravděpodobně to nebude dlouho trvat a dočkáme se filmu, který bude celý jednou velkou popkulturní referencí. Funny People se tomu zdárně blíží (nebo jím už jsou?), když v tomto duchu pracují i s hlavními postavami. Zhubnul především sám Rogen a jeho, charakterově stále stejná, postava s ním. Sandler skutečně vystupoval v Improvu apod. ____ Střet Sandlera a Rogena chápu jako vyjednání mezi zastaralým typem celebrity/komika, u kterého stále fungovala fascinace nedostižným superstar statutem, bohatstvím a děvkařstvím, a novodobým komediálním hrdinou z lidu - loserem, který o sexu spíš vtipkuje, než aby ho provozoval. Důležitý je také druh humoru, který každý z nich představuje - zatímco Sandler oldschoolově pracuje s hlasem, imituje a nejednou se vžívá do role otravné důchodkyně (není jeden z oblíbených filmů Apatowa Tootsie?!), Rogen spoléhá na popkulturní aluze a zosobňuje první dekádu jednadvacátého století jako desetiletí informačního bombardování, ve kterém právě odkazy na známá (byť omezenému okruhu lidí) fakta tvoří nový druh humoru a umožňují bavičovi pomrkávat na obecenstvo. Sandler potřebuje Rogena, aby doslova přežil v branži - když vezme zakázku pro MySpace, musí mít k disposici postavu nové generace, která se v záležitostech internetu orientuje, aby vůbec mohl dělat svoji práci. ____ Vzhledem ke zvolenému tématu stand-up comedy a hojně zmiňovanému židovství zřejmě nejosobnější Apatowův film. A taky nejvyspělejší; prozatimní vrchol jeho tvorby. ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Má to svoje úžasné momenty, mnoho výborne napísaných dialógov, sympatických hercov (všetko valcuje Eric Bana) a celkovo je od Apatowa odvaha ponúkať "svojmu publiku" takto poňatý film, ale... mal som dojem, že to nikdy neskončí!!! Najdlhší film tohto roka, bez ohľadu na minutáž. Je to rozbité a v druhej polovici to zrazu stratí pojem o tom, kam to chce kráčať a čo to chce vlastne povedať, takže sa z toho postupne stáva utrpenie, ktoré neprehluší ani Banova austrálčina a Leslieino džavotanie. Už dávno som nemal taký dojem veľkého tvorčieho potenciálu zmiešaného s obrovskou tvorčou bezradnosťou. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Michael Andrews: 1. Great Day - Paul McCartney [2:08] ,2. Wires - Coconut Records [2:26] ,3. All The King's Horses - Robert Plant/The Strange Sensation [4:19] ,4. Carolina In My Mind - James Taylor [4:58] ,5. Keep Me In Your Heart - Warren Zevon [3:27] ,6. Real Love - Adam Sandler [4:56] ,7. We - Neil Diamond [4:11] ,8. Jesus, Etc. - Wilco [4:01] ,9. George Simmons Soon Will Be Gone - Adam Sandler [2:15] ,10. I Am Young - Coconut Records [3:07] ,11. Memory - Maude Apatow [3:53] ,12. Numb As A Statue - Warren Zevon [4:07] ,13. Photograph - Ringo Starr [3:58] ,14. Watching The Wheels - John Lennon [3:06], ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Judd Apatow se po dvou letech přesunul z producentské židle na tu režiiní a natočil překvapivě slabé komediální drama, které zachraňují jen nadprůměrné herecké výkony. Apatow opět natočil film ze života, který se zaměřuje na oblíbené téma jeho předchozích filmů a to je přátelství a tentokrát přidává i téma smrti. Bohužel je film neuvěřitelně zdlouhavý, nevtipný a kvůli -na komedii- smrtící délce, dost nudný. Vše táhnou jen herci v čele s opět vážnějším a velice dobrým Sandlerem. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (16)

  • Leslie Mann hraje matku svých skutečných dcer Maude Apatow a Iris Apatow (otec Judd Apatow), stejně jako v Knocked Up (2007). (TomikZlesa)
  • Keď ku koncu filmu príde George Simmons k Irovi do supermarketu, na menu za Irom pri jeho odchode sa objaví nápis Chopped Liver (Krajaná pečienka). (Flipper)

Reklama

Reklama