Reklama

Reklama

Film je natočen podle bestselleru o lásce, která přesahuje hranice času. Clare (Rachel McAdams) je zamilovaná do Henryho (Eric Bana) celý svůj život. Věří, že si jsou souzeni, ačkoli ví i to, že budou odloučeni, jen neví kdy: Henry je cestovatel časem – prokletí velmi vzácné genetické anomálie, která způsobuje, že se Henry skoro celý svůj život přesouvá v čase do budoucnosti a minulosti bez jakékoli kontroly. I navzdory tomu, že Henryho nedobrovolné cestování v čase je od sebe dělí, Clare se za každou cenu snaží vybudovat normální život se svou jedinou životní láskou. (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (639)

kingik 

všechny recenze uživatele

Téma cestování v čase je pro filmové tvůrce velmi vděčné, a jde hlavně o to, jak k poměrně obehranému námětu přistoupí. A tentokrát na to šli velmi citlivou formou, která je doslova pohlazením po duši. Eric Bana a Rachel McAdams ze svých postav vydolovali vše, co jen šlo (i nešlo) a rozehrávají úžasný romanticko-milostný příběh o zrození, věčné lásce a umírání, a abych nezapomněl, hlavně o cestování v čase, které je tady tentokrát bráno za nevýhodu, či jakési prokletí pro hlavního hrdinu, nebo chcete-li genetickou anomálii. A světe div se, ono to funguje (možná je to tím, že nad vším neomylně dohlížel Brad Pitt, jež je pod filmem podepsán jako výkonný producent). Krásný snímek, kterých už se moc poslední dobou netočí. Asi proto mě celkem zaujal, ačkoliv má očekávání vlivem scénáristické topornosti (a občasné nelogičnosti, která se vloudila) a režisérově neochoty riskovat hlubší přesah, tak úplně nenaplnil. Velká škoda, protože tohle mělo nakročeno k výjimečné podívané. Ovšem nestalo se tak. Zůstal jen milostný příběh, který dojme k slzám, a jehož vnitřní síla zůstala uvězněna někde v časoprostoru. A po scifi stránce to bylo poměrně nedomyšlené. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Velmi dobré 4, kdybych si celou dobu neříkal, že je to vlastně jen klasická romantická drama okořeněná velmi zajimavými hrátkami s časem, dal bych možná i 5. Stejně však skvělý zážitek, který umocňuje krásná Rachel McAdams a věčný poutník Eric Bana. Celou dobu jsem pocitoval velmi příjemný pocit a režisér odvedl dobrou práci. Jinak ale všechny tvůrce obdivuju, protože vytvořit takový spletenec dalo určitě nějakou práci.. A právě on vytváří film, a dělá ho exotickým,čímž se odlišuje od klasických dramat. Samozřejmě je také vidět kvalitní herecké výkony a uvěřitelný vztah, ale mně vždycky nejvíce bavily inovace. Proto dík za autorčinu fantazii. Mimochodem, takhle má vypadat krásný romantický film, ehm (někdo možná bude vědět, na co, resp. na koho narážím) SUMA: něco jako romantický Butterfly effect, jen méně chytrý, zato však pro milovníky romancí mnohem lákavější film. Závěr mně jako obvykle dojal. Láska prostě nezná hranic.. A život je jeden dlouhý hon.. ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

Do poslední chvíle jsem netušil, jestli se chci dívat právě na tenhle film a jestli bych raději neměl dát přednost něčemu jinému, přece jen výběr byl velmi bohatý. Nakonec jsem v sobotu večer zapnul HBO a byl jsem hodně zvědavý, co mě vlastně čeká. Že veškeré mé obavy byly liché se ukázalo téměř vzápětí, od začátku se jednalo o film, který mi maximálně sedl a který mě takovým nějakým zvláštním způsobem dokázal vtáhnout do děje, aniž bych v něm tápal. Vydržel jsem celý příběh s napětím sledovat až do konce a klidně se bez mučení přiznám, že na konci mě film dokázal i rozbrečet. Tohle byl zkrátka úžasný romantický příběh dvou lidí, jejichž láska nebyla vždy snadná a jejichž životní osudy byly tak trochu komplikované, ale kteří se i navzdory genetické anomálii, která způsobovala hlavnímu hrdinovi četné potíže, měli rádi a dokázali to vše zlé a špatné překonat a o to více si pak užívali to dobré. Ano, přiznávám, jsem nenapravitelný romantik a když vidím zajímavou, kvalitní a dobře natočenou romantickou podívanou, tak jde všechna přísnost stranou. Tenhle film si ode mne nezaslouží nic jiného než vynikajících pět hvězd, které mu tímto uděluji. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Předem upozorňuju, že knihu jsem nečetl. Ale film se mi líbil. Přes počáteční nedůvěru, kdy na mě prvních 20 minut působilo hodně zvláštně, se nakonec vyplatilo film nevypínat a počkat si pěkně až do konce. Pokud bych měl srovnávat, tak mi to nejvíc připomnělo Osudový dotek (tomu jsem dal 4 *). Jenže když se na to zpětně dívám, tak Zakletý v čase se mi líbil mnohem více. A taky aby ne, když Rachel téměř nesleze z plátna a je tak… jak je stupňování "nádherná"? Meganádherná? Ultranádherná? To nejde, prostě je skvělá, je krásná a já jdu dál, k Ericovi, který mi vždy ve filmech přišel takový nijaký, ale tady se našel. Co se snažím říct, je to, že tento film není dokonalý. Je jen dost příjemný a i má jediná výtka, že se neřeší příčina (proč vlastně cestuje, co se mu stalo, že cestuje časem?) ale důsledek (jak se vypořádává s cestováním v čase nejen on) byla tak nějak vyřešena. Takže suma sumárum mi vychází hodně pěkná romantika, kterou si určitě někdy rád zopakuju. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Velmi zaujimavy sci-fi film, aj ked romantika je tu na hlavnom mieste, ale to nic nemeni na tom, ze ma film krasne vtiahol do deja. Rachel McAdams je krasna a spolu s Ericom Banom ta laska proste fungovala a prial som im, aby boli stastni, takze akekolvek neprijemne prekvapenia som s nimi prezival. Premyslal som kazdu chvilu, ci je to ten starsi alebo mladsi Eric Bana, z ktoreho roku prisiel a do ktoreho sa zase dostal, zaujimava bola aj svadba, ci zmizne alebo nezmizne pred ocami navstevnikov, kedze zmiznutie nevedel ovplyvnit. Jednoducho toto su filmy, ktore ma velmi bavia a prekvapil ma aj Brad Pitt, ktory je podpisany pod produkciou filmu. Priznam sa, ze dlho som premyslal, ci dat 3 alebo 4*, ale nakoniec som sa rozhodol pre tu 4*. Nemecky reziser Robert Schwentke natocil aj thriller s Jodie Foster TAJOMNY LET (2005) o unose dcery v lietadle alebo aj akcnu komediu RED (2010) o byvalych agentoch CIA s Brucom Willisom, s Helen Mirren alebo s Morganom Freemanom. ________ Eric Bana - (Henry DeTamble) +++ Rachel McAdams - (Clare Abshire) +++ Michelle Nolden - (Annette DeTamble) +++ Arliss Howard - (Richard DeTamble) +++ Brooklynn Proulx - (Clare ako 6 a 8 rocná) +++ Stephen Tobolowsky - (Dr. David Kendrick) +++ Produkcia: Brad Pitt +++ ()

Galerie (60)

Zajímavosti (13)

  • Brazílsky distribútor v internetovej reklame na film nesprávne uviedol, že ho režíroval Brad Pitt, ktorý ho však iba produkoval. (misterz)
  • Premiéra snímku byla původně plánována už na rok 2008, ale studio se rozhodlo pro dotáčky, avšak představitel jedné z hlavních rolí Eric Bana si mezitím nechal oholit hlavu kvůli účinkování v restartu flimové série Star Trek. Čekalo se tedy, až mu opět dorostou vlasy, posléze pak také na "správné" roční období - dokončovací práce se totiž týkaly scén v zimě. Producenti z New Line Cinema se ale k důvodu odložení premíéry nikdy oficiálně nevyjádřili. (curfew77)

Reklama

Reklama