Reklama

Reklama

Děj hororu se odehrává v ospalém městečku Riverton ve státě Massachusetts, kde koluje legenda o sériovém vrahovi s rozpolcenou osobností - rivertonském rozparovači. V den, kdy zemřel, přísahal, že se vrátí, aby zavraždil sedm dětí, které se v noci téhož dne narodily (říká se jim Rivertonská sedma). Patnáct let to byla jen povídačka pro děti - až do šestnáctých narozenin dětí z Rivertonské sedmy, kdy je neznámý útočník začne jednoho po druhém vyvražďovat. Zrodil se rozparovač znovu v těle jednoho z nich, nebo snad tehdy vůbec nezemřel? Přežil snad pád do řeky v hořícím voze ambulance? Jeho tělo nebylo nikdy nalezeno, policie tedy věřila v logické vysvětlení, že leží na dně řeky - ale je to tak opravdu? Vše závisí na jednom šestnáctiletém chlapci: musí záhadu rozluštit dříve, než bude on i zbytek Rivertonské sedmy mrtev. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (187)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně pitomej a otravnej slasher! Blbá kravina s děckama, debilním vrahem, překombinovanou zápletkou, nesmyslnýma a hluchýma místama atd. Navíc je to ještě vykrádačka kde čeho. Nepovažuju to ani za horor. Výbornej je na tom docela hustej začátek, ale pak jde "drama o 16 letých teenagerech" naprosto do háje a u konce jsem už jen kroutil hlavou, co to tam tvůrcové vymýšlejí a předvádějí. Žádné gore scény. Volovina. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Nezakrývám, že mě Wes Craven naštval svým čtvrtým Vřískotem. Tady nasere ještě víc, bez úšklebků na tváři to prostě nejde, ale není to nic tak úplně hrozného, co by mělo někoho, kdo má v žánru už něco nakoukané, výrazně položit do křečí. Prostě umělé násilí i atmosféra, která se po jakž takž slušném rozjezdu vytrácí stejně jako divákův zájem!! Craven by už měl hororovým fanouškům zamávat.. ()

Reklama

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Nebavilo, čo už. Musím súhlasiť s väčšinou, aj keď to robím nerád. Nejde mi o to, že teenagerské vyvražďovačky sú už obohranou platňou, lenže tento horor by sa dal charakterizovať ako "veľa rečí, málo skutkov". Akcie bolo naozaj minimum, vraždy za veľa nestáli a väčšinu filmu som sa nudil. Jednu hviezdičku dám za nádejný úvod, keď som aj napriek týmto "skvelým" ohlasom ešte veril, že z toho niečo bude. Škoda... ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Kdysi oslavovaný mistr hrůzy Wes Craven se po několika dlouhých letech vrátil ke svému oblíbenému žánru, a podle vlastního scénáře si natočil slasher, který přichází se zpožděním dobrých 15ti let. Odvar těch nejprofláklejších teen vyvražďovaček neobsahuje nějaký výraznější nápad, peprnější scény, a už vůbec žádné nahotinky. Za to má nudné zabíjení, slaďounké obsazení a přepálenou stopáž. Tohle Craven snad ani nemohl myslet vážně. Není divu, že taková hororová parodie v kinech propadla. ()

iamek odpad!

všechny recenze uživatele

Na návrat mistra hororu Wese Cravena jsem čekal jako panna na oc*s a ono to dopadne takhle ? Člověku se ani nechce věřit, že tohle režíroval Craven. Naprosto dementní scénař, který musel Craven napsat buď ožralej, nadrogovaný a nebo kombinace obojího ? Herecké výkony na úrovní českých seriálů. Pfuj na tohle chci co nejrychleji zapomenout a snad Wes dostane rozum a buď se na další kariéru vykašle a nebo zase začne točit pořádné horory. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

  • V snímke si môžeme všimnúť zábery z filmu Vtáci (1963). (MFZB)
  • Zvažované názvy pro film byly i 25/8 a Bug. (Chatterer)
  • Název filmu vychází z dětské modlitby "Now I lay me down to sleep, I pray the lord my soul to keep. Should I die before I wake, I pray the Lord my soul to take." (Chatterer)

Reklama

Reklama