Reklama

Reklama

Děj hororu se odehrává v ospalém městečku Riverton ve státě Massachusetts, kde koluje legenda o sériovém vrahovi s rozpolcenou osobností - rivertonském rozparovači. V den, kdy zemřel, přísahal, že se vrátí, aby zavraždil sedm dětí, které se v noci téhož dne narodily (říká se jim Rivertonská sedma). Patnáct let to byla jen povídačka pro děti - až do šestnáctých narozenin dětí z Rivertonské sedmy, kdy je neznámý útočník začne jednoho po druhém vyvražďovat. Zrodil se rozparovač znovu v těle jednoho z nich, nebo snad tehdy vůbec nezemřel? Přežil snad pád do řeky v hořícím voze ambulance? Jeho tělo nebylo nikdy nalezeno, policie tedy věřila v logické vysvětlení, že leží na dně řeky - ale je to tak opravdu? Vše závisí na jednom šestnáctiletém chlapci: musí záhadu rozluštit dříve, než bude on i zbytek Rivertonské sedmy mrtev. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (187)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Asi je něco špatně, když mi z celého příběhu přišel nejzajímavější nůž, který používal vrah. Nejsem žádná obdivovatelka chladných zbraní, ale takový jsem dlouho neviděla. Připomínal tak trochu rytuální dýky. Neznámé tváře v rolích dětí mi nevadily, škoda, že alespoň jeden z těch herců nebyl něčím výrazný. Určitě by to prospělo. Tenhle film je bohužel jen další obyčejnou vyvražďovačkou bez špetky nápadu. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Kondor vyhynulý... hladově krouží nad krajinou. Sežere vše, i tvou duši divnou... Rozklove mršinu, pak játra vycucne... oblízne zobák ... a v klidu usne." Takže info: Kondor kalifornský (málem vyhynulý) je fakt velký pták! V milé slasher ptákovině, s opravdu TOP a sympaticky schizofreidním vražedným úvodem. Pak už si bohužel náš kondo(m)r jen tak poletuje po trochu nudném teenager světě bohatých amerických výrostků a jejich existenciálních starostí (proč jsem vůbec na světě, neměl bych aspoň někoho rozpárat, aby měl můj život smysl?), byť sem tam ještě Velký Pták sympaticky perutí zabrnká o hororovou strunu lidských, zajímavě zmrvených osudů. Nicméně, ten amatérsky, ne moc důvěryhodně zapšklej bubák z minulosti mě nepřesvědčil. Co už ... Ale za toho ALFA ptáka, co pozvracel spolužáka, každopádně palec nahoru! Jo a taky jsem se docela bavil, celou dobu. Můj problém, vím. Takže lidi, nečumte na to a když jo, pak mě neproklínejte ;-) ()

Reklama

obitus 

všechny recenze uživatele

Po dlouhých pěti letech se Wes Craven vrací na pole celovečerní režie, aby znovu zasáhl do žánru, který v osmdesátých letech pomáhal formovat. Ale tenhle zásah nemá razanci nože pronikajícího do teplého břicha bezmocné oběti, spíš to připomíná vidličku, kterou se někdo omylem rýpnu do dásně. A přitom to začíná opravdu pěkně, klasický exkurs do historie, ve které vzniká kult a legenda hlavního záporáka a pak skok do současnosti, kdy jsou děti z předchozích záběrů už v pubertě. Čert vem, že to není originální, slashery o originalitě nejsou a každý nemůže být Wong nebo Vojkůvka. Větší problém je, že Craven najednou otáčí a z přímočaré vyvražďovačky se stává psychologická sonda do duše hlavního hrdiny a jeho spolužáků. Ti jsou bohužel do jednoho velmi nevýrazní a neschopní výjádřit jakékoli emoce (například hrdinův přerod v drsňáka proběhne výměnou děsného svetříku za černý rolák) a divákův vztah k nim je tedy nulový. Navíc se Craven držel při zemi co se brutality týče a hluboko pod zemí pokud jde o sebemenší náznak nahoty. Čím více času uplyne, tím více vás to zmatené pobíhání a nelogické jednání postav bude unavovat, až nakonec odzíváte zcela tuctový závěr. Od roku 1991 nenatočil Craven opravdu vynikající film a obávám se, že ani přicházející čtvrtý Vřískot na tom nic nezmění, už jen kvůli tomu, že by musel být lepší než jeho starší bráchové... ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Wes Craven vykradl vlastní film http://www.csfd.cz/film/1767-shocker/ (z něj zabiják který cestuje v jiných lidech) naházel si tam sebranku nejhorších (a nejblbějších) herců co kdy člověk mohl vidět a vzniklo tohle. Nápad by ještě šel (i když to není originální ale na druhou stranu v žánru slasher už toho nejde moc vymyslet. Do tohoto filmu je navíc narváno nadpřirozeno což je tak zbytečné až to bolí. Vraždy nestojí za moc (výjimku tvoří ta 3tá vražda v lese ta má určitý nápad) a vrah je trapný. Herci nestojí za nic a pointa taky. P.s. film má 107 minut ale táhne se tak (a nudí) jako kdyby snad měl mít 4 hodiny neskutečné. ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Tak na rovinu musím říct, že vraždy byly naprosto o ničem - bez fantazie a odbyté. To bych od Wese, nebo vůbec od někoho, kdo je v hororovém průmyslu tak dlouho, čekal fakt víc. Taky se mi nějak nezdála ta přeměna hlavního hrdiny z naprostého posery během pár hodin v takového tvrďáka. Ale jestli něco k teenage hororu patří, tak jsou to právě takováto klišé. Jinak si nemůžu stěžovat. 65% ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

  • Do 3. rozměru byl film převeden až během postprodukce. (ČSFD)
  • Zvažované názvy pro film byly i 25/8 a Bug. (Chatterer)
  • V snímke si môžeme všimnúť zábery z filmu Vtáci (1963). (MFZB)

Reklama

Reklama