Reklama

Reklama

Děj hororu se odehrává v ospalém městečku Riverton ve státě Massachusetts, kde koluje legenda o sériovém vrahovi s rozpolcenou osobností - rivertonském rozparovači. V den, kdy zemřel, přísahal, že se vrátí, aby zavraždil sedm dětí, které se v noci téhož dne narodily (říká se jim Rivertonská sedma). Patnáct let to byla jen povídačka pro děti - až do šestnáctých narozenin dětí z Rivertonské sedmy, kdy je neznámý útočník začne jednoho po druhém vyvražďovat. Zrodil se rozparovač znovu v těle jednoho z nich, nebo snad tehdy vůbec nezemřel? Přežil snad pád do řeky v hořícím voze ambulance? Jeho tělo nebylo nikdy nalezeno, policie tedy věřila v logické vysvětlení, že leží na dně řeky - ale je to tak opravdu? Vše závisí na jednom šestnáctiletém chlapci: musí záhadu rozluštit dříve, než bude on i zbytek Rivertonské sedmy mrtev. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (187)

verbal 

všechny recenze uživatele

Tak se nám Wes vrátil, aby opět Vřískal celé loňské léto. Po skvělém a dynamickém úvodu však zcela ochraptěl a film se změnil v ohyzdnou, pubertální Cravinu, které spláchnutím usnadnila cestu hajzlem unylá pointa! Pokud si ale stále mačkáte takové ty hnusné žluté beďary, máte třikrát týdně podivně ulepené pyžamko s medvídkem Pů nebo se vám zvyšuje humidita při pohledu na Patyzóna, budete to milovat! ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Ptákovina s vrahounem v převleku kondora! Trailer ještě jakž takž fungoval, v celovečerní stopáži už se ale Cravenova nemohoucnost zakrýt nepodařila (nicméně, on to nikdy nebyl vyrovnaný tvůrce, takže šance, že čtvrtý Scream dopadne dobře, stále žije). Občas se mi zdálo, že příběh My Soul to Take přicestoval z dosud neprobádaných končin scenáristické demence. Je to hloupé, směšné, bez atmosféry a s nulovým počtem zajímavých vražd. Dnes ve slasheru opravdu nestačí, aby vrah své oběti jednou kuchnul nožem (většinou mimo kameru) a šmitec. Blonďatý chlapec Bug je pak nejmimóznějším hlavním hrdinou od vynálezu filmového média. Ten film mě intelektuálně znásilnil, zavraždil, zakopal, vyhrabal a zhanobil. Nedoporučuju. ()

Reklama

Sabiana 

všechny recenze uživatele

Ne, Wesi, vážně? Fakt vážně? Dyť s tebou byla taková sranda a teď nás chlácholíš "hororem" se slibným začátkem, směšným průběhem a "smutným" koncem? Kam se poděl ten týpek, co dal světu Freddyho a chlápka s bílou maskou, díky němuž telefonování najednou stálo za to? Zamysli se nad sebou a příště si od nikoho nenechej do ničeho kecat! Nebo fakt chceš, abych měla pocit, že záverečný titulky sou lepší než celej film?? ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Lehce podprůměrný slasher (určitě ne tak špatný, jak se tu píše, jsou daleko horší), který sráží dolů hlavně jedna věc: nevadí mi, když jsou hrdinové slasheru šestnáctiletí, vadí ovšem, když vznikne slasher pro šestnáctileté. Tedy s minimem krve a násilí (vraždy většinou mimo záběr kamery), s naprostou absencí sexu a nahoty a příšernou hudbou. Vrah je sice je totálně nezajímavý, ostatně stejně jako všichni hrdinové z Rivertonské sedmy, což bych tvůrcům odpustil (tak jako díry v logice a pitomém chování postav, to už ke koloritu slasheru tak nějak patří), kdyby to byla jízda a dalo se na to koukat a bavit se. Jenže když právě chybí pořádně zábavné krvavé a sexuální scény a nevyužije se ani schizofrenickej potenciál, vlastně se jenom čeká na odhalení, kdo bude vrahem, i když mě to v závěru už vlastně nezajímalo. A to je chyba. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Odpad tomu nedám, protože jsem viděl daleko více horších hororů. Tohle tvrzení má však i svojí druhou polohu. Viděl jsem totiž i daleko lepších hororů. Tohle je snad nejhorší horor od slavného Wesa Cravena!!! Pokud si odmyslíte hloupou historku o zlé duši (jak se dokáže přenést do někoho jiného?), tak je to Vřískot jak překopírák. Děcka + nůž + zabíjení v malém městečku = není to až moc nápadné?! Je a až moc. Jenže tam, kde Vřískot baví i straší zároveň, tak VSMD (zkracuji pro urychlení) nebaví a nestraší. Ty okaté a klišovité lekáčky člověk dříve čeká. Ba co více postava, postavy a vlastně vše kolem je od první vteřiny bezvýznamné. Nikdo mi nebyl sympatický a pokud někdo zemřel, tak jen zemřel. Jedno se však povedlo. Tento film sebral mých 107 minut! ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

  • V snímke si môžeme všimnúť zábery z filmu Vtáci (1963). (MFZB)
  • Název filmu vychází z dětské modlitby "Now I lay me down to sleep, I pray the lord my soul to keep. Should I die before I wake, I pray the Lord my soul to take." (Chatterer)

Reklama

Reklama