Reklama

Reklama

Děj hororu se odehrává v ospalém městečku Riverton ve státě Massachusetts, kde koluje legenda o sériovém vrahovi s rozpolcenou osobností - rivertonském rozparovači. V den, kdy zemřel, přísahal, že se vrátí, aby zavraždil sedm dětí, které se v noci téhož dne narodily (říká se jim Rivertonská sedma). Patnáct let to byla jen povídačka pro děti - až do šestnáctých narozenin dětí z Rivertonské sedmy, kdy je neznámý útočník začne jednoho po druhém vyvražďovat. Zrodil se rozparovač znovu v těle jednoho z nich, nebo snad tehdy vůbec nezemřel? Přežil snad pád do řeky v hořícím voze ambulance? Jeho tělo nebylo nikdy nalezeno, policie tedy věřila v logické vysvětlení, že leží na dně řeky - ale je to tak opravdu? Vše závisí na jednom šestnáctiletém chlapci: musí záhadu rozluštit dříve, než bude on i zbytek Rivertonské sedmy mrtev. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (187)

Crawler-D 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála hororů, kde divák musí vysloveně fandit vrahovi a dopředu mu vybírat nejvhodnější objekty vraždy, protože to, jak se chovají aktéři téhle šarády, je neopakovatelné. Nejde o to, že by nabíhali vraždícímu maniakovi na nůž, ale v rámci svého malého univerza středoškolského dramatu jednají jako kokoti, mají hysterické záchvaty a staví se do pozice všichni jsme blázni a nikomu to nevadí. A pointu jsem v té neumětelské režii a scénáři přehlédl. Je tam a vím, v kterém momentu, ale zauzlení mi bránilo přijmout, co se to ty dvě hodiny dělo. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Wes Craven schému teen vyvražďovačky premiešava so schizofrenickou neistotou hlavnej postavy a podivnou symbolikou dravca požierajúceho zdochliny, a výsledok je tak neskutočne spraseným gulášom WTF momentov, až nejde uveriť, že rovnaký tvorca o rok neskôr s takým prehľadom zvládol najsofistikovanejší diel vrieskajúcej série. ()

Reklama

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Lehce podprůměrný slasher (určitě ne tak špatný, jak se tu píše, jsou daleko horší), který sráží dolů hlavně jedna věc: nevadí mi, když jsou hrdinové slasheru šestnáctiletí, vadí ovšem, když vznikne slasher pro šestnáctileté. Tedy s minimem krve a násilí (vraždy většinou mimo záběr kamery), s naprostou absencí sexu a nahoty a příšernou hudbou. Vrah je sice je totálně nezajímavý, ostatně stejně jako všichni hrdinové z Rivertonské sedmy, což bych tvůrcům odpustil (tak jako díry v logice a pitomém chování postav, to už ke koloritu slasheru tak nějak patří), kdyby to byla jízda a dalo se na to koukat a bavit se. Jenže když právě chybí pořádně zábavné krvavé a sexuální scény a nevyužije se ani schizofrenickej potenciál, vlastně se jenom čeká na odhalení, kdo bude vrahem, i když mě to v závěru už vlastně nezajímalo. A to je chyba. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Kdysi oslavovaný mistr hrůzy Wes Craven se po několika dlouhých letech vrátil ke svému oblíbenému žánru, a podle vlastního scénáře si natočil slasher, který přichází se zpožděním dobrých 15ti let. Odvar těch nejprofláklejších teen vyvražďovaček neobsahuje nějaký výraznější nápad, peprnější scény, a už vůbec žádné nahotinky. Za to má nudné zabíjení, slaďounké obsazení a přepálenou stopáž. Tohle Craven snad ani nemohl myslet vážně. Není divu, že taková hororová parodie v kinech propadla. ()

grogodil odpad!

všechny recenze uživatele

Po tomto by som Cravenovi nenechal točiť už ani reklamu na vložky, nie to mu zveriť Vreskot 4, pretože po tejto ultranudnej srajde bez štipky napätia fakt začínam uvažovať, či ho chcem ešte vôbec vidieť. Ťažký scenáristický výgrc bez zmyslu a logiky v ktorom je zlé a zároveň smiešne úplne všetko, od neskutočne stupídnej zápletky, cez samotného opereného šaša s kudlou, až po postavy, ktoré sa chovajú a vedú dialógy ako absolútni idioti. Toto nemôže vystrašiť snáď ani deti v predškolskom veku. Horúci favorit na blbosť roku. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

  • Název filmu vychází z dětské modlitby "Now I lay me down to sleep, I pray the lord my soul to keep. Should I die before I wake, I pray the Lord my soul to take." (Chatterer)
  • V snímke si môžeme všimnúť zábery z filmu Vtáci (1963). (MFZB)
  • Do 3. rozměru byl film převeden až během postprodukce. (ČSFD)

Reklama

Reklama