Reklama

Reklama

Děj hororu se odehrává v ospalém městečku Riverton ve státě Massachusetts, kde koluje legenda o sériovém vrahovi s rozpolcenou osobností - rivertonském rozparovači. V den, kdy zemřel, přísahal, že se vrátí, aby zavraždil sedm dětí, které se v noci téhož dne narodily (říká se jim Rivertonská sedma). Patnáct let to byla jen povídačka pro děti - až do šestnáctých narozenin dětí z Rivertonské sedmy, kdy je neznámý útočník začne jednoho po druhém vyvražďovat. Zrodil se rozparovač znovu v těle jednoho z nich, nebo snad tehdy vůbec nezemřel? Přežil snad pád do řeky v hořícím voze ambulance? Jeho tělo nebylo nikdy nalezeno, policie tedy věřila v logické vysvětlení, že leží na dně řeky - ale je to tak opravdu? Vše závisí na jednom šestnáctiletém chlapci: musí záhadu rozluštit dříve, než bude on i zbytek Rivertonské sedmy mrtev. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (187)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Pořád nadávám, že horory jsou dnes pouze remaky a pokračování. A jako zachránce přijde Wes Craven, který si po šestnácti letech opět napsal vlastní původní scénář. Jaký je výsledek? Hrozný! Ten film nejlépe funguje ve scénách klasických filmů o teenagerech (předváděčka s kondorem ve třídě, mobil na dívčím záchodě), ale jinak je to fakt béčko, céčko, slabota. Že už ani Wes Craven nedokáže vyvolat strach a napětí, to je fakt smutné (30%). ()

Astaroth12 odpad!

všechny recenze uživatele

ÚVOD-Začalo to solídne,muž z rozdvojenou osobnosťou zabije manželku,a ďalších ľudí a chce aj svoju dcéru,pritom je zastrelený a v sanitke zázračne ožije a sanitka havaruje.Po 16 rokoch na mieste,kde je vrak sanitky decká usporadúvajú niečo ako zahnanie vraha do rieky,ale to je len hra pre ich namyslené ksichty.JADRO-Už to punc solídnosti stratilo,jasné že to hra nie je a decká začínajú zomierať,a už začína byt iste že ich vraždí niekto s ich radov.ZAVER-Už to nadobudlo punc koko...y,veľmi nelogické správanie deciek-napr.za jednou s tých holiek uteká namyslený debilko,a nie žeby utekala niekde k ľuďom a ona utiekla do lesa,a že zomrie no keď je sprostá tak jej treba.A tých totálných nelogickostí,je tam omnoho viac.Jeden z tupých vyvražďovákov bez kúska logiky a s dehonestujúcim hereckým obsadením a totálne trápnymi dialógmi.Keď zomriem a tam hore mi budu chcieť uložiť trest,tak im poviem že všetko zvládnem len nech ma nenútia zas pozerať tento trápny film o ničom. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

nečekal sem zázraky,ale přinejmenším slušný slasher při pohledu na jméno režiséra ano.Bohužel pravda je někde jinde a to co slušně fungovalo v traileru ve finále nefunguje vůbec.Příběh je standartní,proti tomu žádná,ale zbytek je prostě čirá demence,které chybí všechno co by alespoň průměrný slasher měl mít.Zabiják slabý a nevýrazný,atmosféra nulová,postavy krutě nesympatické,popřípadě ihned mrtvé bez možnosti vytvořit si k nim jaskýkoliv vztah a hlavní hrdina mimoň prvního stupně,kterému byste tu smrt přáli ihned na začátku.To sou hlavní atributy Cravenovi novinky a za rámeček si je určitě nedá.Je to škoda,jelikož někdo takového jména by si zasloužil víc...20% ()

Sabrewulf odpad!

všechny recenze uživatele

Může mi Craven laskavě vysvětlit, jaký smysl má tento film? Nemyslím z pohledu diváků, tam je to jasné - vyjukat pár puberťaček, aby se v kině mohly přitisknout ke svým puberťákům, ale jaký smysl to má přímo pro Cravena? Kdybych byl režisérem, tak si vůbec (ani v těch nejděsivějších snech v Elm street) nedovedu představit, že by můj režisérský růst vypadal nějak takhle: Natočím horor o zabijákovi ze snů, co vraždí teenagery na střední škole, kteří spolu mají něco společné. Po několika letech (a filmech) natočím horor o zabijákovi v masce, který kuchá nožem teenagery na střední škole a ve kterém se řeší pointa, kdo je vrah. Pak natočím horor o zabijákovi v masce, který kuchá nožem teenagery na střední škole a ve kterém se řeší pointa, kdo je vrah 2. Pak natočím horor o zabijákovi v masce, který kuchá nožem teenagery na střední škole a ve kterém se řeší pointa, kdo je vrah 3. Pak natočím vlkodlačí horor, který se odehrává na střední škole mezi teenagery a ve kterém se řeší pointa, kdo je vrah. Pak před tím než vypustím do světa horor o zabijákovi v masce, který kuchá nožem teenagery na střední škole a ve kterém se řeší pointa, kdo je vrah 4, ještě natočím horor o zabijákovi v masce, který kuchá nožem teenagery na střední škole, které něco spojuje a ve kterém se řeší pointa, kdo je vrah. Je tohle normální???????????????? A vůbec ten dědek už by měl přestat točit, beztak má nějakou úchylku na žluté školní autobusy.////// Scény s výkladem o Kondorovi nebo "Fang zone" jsou naprosto WTF. A mezi první a druhou vraždou je půlhodinová (!!!!!!) prodleva. A vůbec..... ()

Sabiana 

všechny recenze uživatele

Ne, Wesi, vážně? Fakt vážně? Dyť s tebou byla taková sranda a teď nás chlácholíš "hororem" se slibným začátkem, směšným průběhem a "smutným" koncem? Kam se poděl ten týpek, co dal světu Freddyho a chlápka s bílou maskou, díky němuž telefonování najednou stálo za to? Zamysli se nad sebou a příště si od nikoho nenechej do ničeho kecat! Nebo fakt chceš, abych měla pocit, že záverečný titulky sou lepší než celej film?? ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

  • V snímke si môžeme všimnúť zábery z filmu Vtáci (1963). (MFZB)
  • Zvažované názvy pro film byly i 25/8 a Bug. (Chatterer)
  • Název filmu vychází z dětské modlitby "Now I lay me down to sleep, I pray the lord my soul to keep. Should I die before I wake, I pray the Lord my soul to take." (Chatterer)

Reklama

Reklama